Cafa
Jak mám bezpečně odebrat HW ( mobil ) propojeny s PC ? .... na liště u panelu nastroju by měl být ( bezpečne odebrat HW ) .... no ale nějak tam není :) ... jde to i nějak jinak ,,,, ? Jinak mam XP :)
Bezpečné odebraní HW Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bezpečné odebraní HW
Ovládací panely - přidat nebo odebrat programy najdeš si ten software 1x na něj klikneš potom klikneš na odebrat a bezpečně odinstaluješ.
Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
-
- Pohlaví:
No ja myslel ..... trošku něco jiného .... nechci to idinstalovat ... jen odpojit .... spravne by se to ale neměl odpojit usb kabel dokuď se to někde neodpoji ve windowsu
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bezpečné odebraní HW Vyřešeno
No tak přístě zkus tvůj problém popsat srozumitelněji.Nic se nestane když normálně s PC odpojíš ten USB kabel od mobilu.Bezpe4n2j39 zp;sob neznám 

Notebook ASUS N61VN-JX079X Microsoft Windows 7 Professional
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Mobil, popř. paměťová karta mobilu by měly být vidět jako jednotky v Tento počítač. Když na ně klikneš pravým, nabídka by měla obsahovat možnost Vysunout. Nevím jestli je to úplně totéž jako Bezpečně odebrat HW, ale já to takhle dělám s mobilem, flashkama, kartou do foťáku atd. a nikdy se nic nepotento. 
Edit: Právě jsem chtěl doplnit to samé, co napsal peacoq - problém byl popsán dost srozumitelně a natvrdo odpojovat kabel určitě bezpečné není.

Edit: Právě jsem chtěl doplnit to samé, co napsal peacoq - problém byl popsán dost srozumitelně a natvrdo odpojovat kabel určitě bezpečné není.
Naposledy upravil(a) MartinZX9R dne 25 pro 2009 20:54, celkem upraveno 1 x.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
-
- Pohlaví:
Dotaz je jasny a srozumitelny: pta se na bezpecne odpojeni HW (hardware) a poukazuje na to, ze se nenabidla ikonka, pres kterou se zarizeni odpojuje.
Popsany zpusob style ''vyrvat USB kabel'' neni bezpecny a rozhodne neplati, jak pises ''nic se nestane'' - muze prijit data na dusku ulozenem, at je to fleshka, SD-karta, nebo disk samotny, a dokonce si takovymto ''nasilnym'' odpojenim muze externi pametove zarizeni i poskodit.
- Ikonka neni skryta za dvojitou sipeckou ?, > rozklikni (nemela by byt tak to skryta ani v nastaveni ''skryt neaktivni''
Odebrani USB prikazem - otevre se okno k odebrani, Ukoncit – OK: Start/Spustit > rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll
- pro snadnejsi spousteni tohoto prikasu tento prikaz nakopiruj na první radek Poznamkoveho bloku, a uloz třeba jako ''odebrat hw.bat'' > potup uz jen staci na soubor 2krat kliknou..
Klikni pravym na plochu a zvolit Novy – Zástupce, do okynka nakopiruj:
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll (C:\ oznacuje systemovy disk, kde je OS instalovan)
A zmen si ikonku;
- klini pravym na ikonu, zvol Vlastnosti - Zástupce - Změnit ikonu, a do okynka nakopiruj: %SystemRoot%\system32\hotplug.dll
Specializovany program k odpojeni USB:
Eject USB: http://www.pocketappreview.com/main/item/17
Ikonku (jeji zobrazovani - rika se ji ''baloon tips'') je mozne i pridat do registru - Start/Spustit - regedit:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Modify/Create the Value Data Type(s) and Value Name(s) as detailed below.
Data Type: REG_DWORD [Dword Value] // Value Name: EnableBalloonTips
Setting for Value Data: [0 = Balloon Tips Disabled / 1 = Balloon Tips Enabled]
Exit Registry and Reboot
Kdyz je problem USB odpojit pro oznameni, ze zarizeni USB je stale pouzivano - zjistim co ho pouziva:
FileMon: http://en.utilidades-utiles.com/download-filemon.html
Popsany zpusob style ''vyrvat USB kabel'' neni bezpecny a rozhodne neplati, jak pises ''nic se nestane'' - muze prijit data na dusku ulozenem, at je to fleshka, SD-karta, nebo disk samotny, a dokonce si takovymto ''nasilnym'' odpojenim muze externi pametove zarizeni i poskodit.
- Ikonka neni skryta za dvojitou sipeckou ?, > rozklikni (nemela by byt tak to skryta ani v nastaveni ''skryt neaktivni''
Odebrani USB prikazem - otevre se okno k odebrani, Ukoncit – OK: Start/Spustit > rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll
- pro snadnejsi spousteni tohoto prikasu tento prikaz nakopiruj na první radek Poznamkoveho bloku, a uloz třeba jako ''odebrat hw.bat'' > potup uz jen staci na soubor 2krat kliknou..
Klikni pravym na plochu a zvolit Novy – Zástupce, do okynka nakopiruj:
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll (C:\ oznacuje systemovy disk, kde je OS instalovan)
A zmen si ikonku;
- klini pravym na ikonu, zvol Vlastnosti - Zástupce - Změnit ikonu, a do okynka nakopiruj: %SystemRoot%\system32\hotplug.dll
Specializovany program k odpojeni USB:
Eject USB: http://www.pocketappreview.com/main/item/17
Ikonku (jeji zobrazovani - rika se ji ''baloon tips'') je mozne i pridat do registru - Start/Spustit - regedit:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Modify/Create the Value Data Type(s) and Value Name(s) as detailed below.
Data Type: REG_DWORD [Dword Value] // Value Name: EnableBalloonTips
Setting for Value Data: [0 = Balloon Tips Disabled / 1 = Balloon Tips Enabled]
Exit Registry and Reboot
Kdyz je problem USB odpojit pro oznameni, ze zarizeni USB je stale pouzivano - zjistim co ho pouziva:
FileMon: http://en.utilidades-utiles.com/download-filemon.html
Naposledy upravil(a) peacoq dne 06 úno 2010 13:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Jde o mobil nokia 5730 a kvuli připojení k PC jsem musel instalovat program PC suite. V tento počítač se mi se mi zobrazili 3 ikony které souvisí se stejným HW ( mobil ). 1. Nokia 5730 2. nokia express music 5730 3. Nokia 5730 na serveru local .... žádná z z ikon neposkituje možnost vysunout nebo nějakého odebraní HW ....
Jinak udělal jsem to podle toho navodu ,,, vytvořil zastupce na odebraní HW ... šlape to pěkne ... akorad se mi tam nezobraí mobil :( ... jakmile připojím USB flash disk ,,,, tak se mi to v té ikonce na odebrání systemu oběví ....
Jinak udělal jsem to podle toho navodu ,,, vytvořil zastupce na odebraní HW ... šlape to pěkne ... akorad se mi tam nezobraí mobil :( ... jakmile připojím USB flash disk ,,,, tak se mi to v té ikonce na odebrání systemu oběví ....
Naposledy upravil(a) Inside dne 25 pro 2009 21:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Ano, je to jasne, chybo ti na liste ta malinkata ikonka -flashky- pres kterou se ''bezpecne odebira zarizeni'';
- muze byt jen skryta za dvojitou-sipeckou (coz by byla ta banalni moznost z nepozornosti)
- muze se jednat o nastaveni zobrazeni/nezobrazeni skrytych/neaktivnich ikon
- a neb posledni 'systemovy pripad', kdy je to mozne resit uvedenym postupem - navodem na XP
- muze byt jen skryta za dvojitou-sipeckou (coz by byla ta banalni moznost z nepozornosti)
- muze se jednat o nastaveni zobrazeni/nezobrazeni skrytych/neaktivnich ikon
- a neb posledni 'systemovy pripad', kdy je to mozne resit uvedenym postupem - navodem na XP
-
- Pohlaví:
Nahoře jsem editoval příspěvek ..... podle tvého navodu jsem to udělal ale nejde to :(
-
- Pohlaví:
ops ..tak budeme hledat dal.
Ja znam jen toto z doby, kdy se mel XP a mobily jeste nebyly
a tak nevim, jaky to ma/nema vliv na mobil (melo by mit a musi mit stejny, zarizeni jako zarizeni).
Ja znam jen toto z doby, kdy se mel XP a mobily jeste nebyly

-
- Pohlaví:
Pisi ti to jako odpoved, ikdyz tam nic moc neni, ale at ti naskoci oznameni o prispevku ...Nokia Suite, ...ja mam dojem, ze se to tam nekde odpojuje pres jejich ikonku - tak chvilec ceky.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 25 pro 2009 21:47, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Oki ,,, díky moc :) že mi pomáháš ,,, zkoušel jsem volat kámošum co mají taky expres music ...ale všichni odpověděli , že jen USB cabel vytahnou .... :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 13168
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 kvě 2025 04:45