Mám úplně nový PC a zdá se mi, že je nějak hlučný HDD. Hlučnost je docela velká, asi největší co jsem kdy u novodobých HDD slyšel. (Nepočítám starý plečky z 90tých let). HDD je Hitachi 320 GB 7,2k RPM SATA.
Neztiší se po tom až se zaběhne ? Nebo je to blbost aby se disky nějak zabíhaly ?
Hlučný (nový) HDD Vyřešeno
Re: Hlučný (nový) HDD
stim zabíháním to je asi blbost
no a některé kousky sou hold hlučnější

Tak plečky z devadesátých (81-90) let měli ohromnou kapacitu, celých 20 MB! A byli celkem lacino, bratru za 180 000 Kčs (běžný výdělek byl kolem 2 000 Kčs). Jestli se ti zdá hlučný, tak mi ho dej, je sice malý (na dnešní dobu, mám 300 GB
), ale já ho neuslyším 

je možný že je to vadnej kus takže pokud ti to přijde hodně hlučný tak reklamuj
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
I to že disk cvaká, je hlučný, atd... je důvod k reklamaci. Ale je na subjektivním posouzení technika, zda je reklamace oprávněná. Pokud bude trochu slušný, tak to uzná. 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Při čtení a zápisu se je slyšitelné takové rachtání - poměrně hlasité. Nejvíc je slyšet při startu systému .....
OT / koutek historie
Zase to s těma cenama tak nepřeháněj; jistě v útrobách totalitních 80. let, ale pak už ne, protože podle níže uvedeného ceníku, na němž je rukou připsáno 1990 a dole vytištěno „Dovoz bude realizován v 9/90“, tedy jde očividně o ceny z roku 1990, je cena nejlevnějšího počítače (mini-XT s procesorem 8088) 34.900 korun a součástí tohoto stroje je 20MB harddisk, přičemž změna 20MB za 40MB disk nestála ani 6.000 korun:X píše:Tak plečky z devadesátých (81-90) let měli ohromnou kapacitu, celých 20 MB! A byli celkem lacino, bratru za 180 000 Kčs (běžný výdělek byl kolem 2 000 Kčs).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Pokud v disku cvaká (nejspíš hlavičky), tak je to opravdu na reklamaci. Těch 180 000 Kčs jsem opravdu viděl, nejspíš tak stál na začátku jako novinka, ale osobně si pamatuji ceny celého PC před rokem 1989 (devadesátá léta jsou 81-90 ne? protože vím jaký guláš mi dělalo vždy třeba devatenácté století = 1801-1900
), a ty se pohybovali v obvyklé výši 200 000 - 300 000 Kčs 
P.S.: 20 MB harddisk jsem měl kdysi v práci, tuším někdy kolem 1995

P.S.: 20 MB harddisk jsem měl kdysi v práci, tuším někdy kolem 1995

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
OT: Ano století jsou ak říkáš že 1901-2000 je dvacáté, ale u desetiletí je to naopak tedy 90-99 jsou devadesátá. Hodně lidí se na tom nachytá
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
X:
Ne, 90. léta jsou 1990–1999. Na rozdíl od staletí se u dekád nic neposouvá.
A ca. v roce 1995 jsem už měl postarší 386 za tuším 13.000 (včetně monitoru a 9jehličkové tiskárny) a disk to mělo 80 MB.
Ne, 90. léta jsou 1990–1999. Na rozdíl od staletí se u dekád nic neposouvá.
A ca. v roce 1995 jsem už měl postarší 386 za tuším 13.000 (včetně monitoru a 9jehličkové tiskárny) a disk to mělo 80 MB.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Není to cvakání. Je to něco jako v tomhle videu (je to ale tišší):
// Videa z You-Trubky lze vkládat přímo sem.
// Myloš
// Videa z You-Trubky lze vkládat přímo sem.
// Myloš
Jste moc rozmazlený. Jestli chceš mít od PC "hluk" 0 dB jako já, tak vyhoď PC z místnosti kde máš monitor, klávesnici, myš, repráky ... Ale 14 dní jsem se musel štípat jestli nespím a přesvědčovat se, jestli PC vůbec běží ... 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5501
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02