mini anketka :)
mini anketka :)
co říkáte na web, jehož obsahem by byly laické rady (v češtině) jak lépe vyhledávat a jak používat operátory na googlu?
Re: mini anketka :)
Já ti nevím, celý web? Jedna stránka je pro takový účel až až.
A ani pro složité hledání není nutné používat operátory – rozšířené vyhledávání je docela pohodlné.
A ani pro složité hledání není nutné používat operátory – rozšířené vyhledávání je docela pohodlné.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím, jak ostatní, ale já si vystačím se site: , " " a - .
Což jde vše nalézt v Rozšířeném vyhledávání.
A další věci jako je filetype: nepotřebuji, protože když si potřebuji něco stáhnout, tak je to většinou *.iso a to se hledá na jiných webech.
Článků je na to hodně, jen si to stačí vygooglovat http://www.tiparna.cz/2006090001-ostatn ... e-....html . (Taky jste si všimli toho paradoxu ? Jak to mohu najít, když neumím hledat?
)
Což jde vše nalézt v Rozšířeném vyhledávání.
A další věci jako je filetype: nepotřebuji, protože když si potřebuji něco stáhnout, tak je to většinou *.iso a to se hledá na jiných webech.

Článků je na to hodně, jen si to stačí vygooglovat http://www.tiparna.cz/2006090001-ostatn ... e-....html . (Taky jste si všimli toho paradoxu ? Jak to mohu najít, když neumím hledat?

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
no, jak pro koho. když chceš hledat rychle, je rozhodně jednodušší napsat to do jednoho řádku...takhle se musíš proklikávat na rozšířené vyhledávání, naklikat nebo napsat to tam, odeslat, máš jeden výsledek, chceš něco změnit, tak se musíš o jedno vrátit, jenomže většina lidí klikne aspoň na nějaký odkaz, tož musí psát celý dotaz znovu...já bych se po..
nenašla jsem stránky kde by vyhledávání (rozšířené) bylo přehledně česky popsáno. kdo chce tak si to najde sám, ano, ale co lidi, kteří si nečtou nic ani o googlu přímo na googlu? :)
ale nevím...jak říkám, nebylo by nic nového pod sluncem, prostě tipy pro laiky jak si mohou usnadnit práci. Jenom se ptám na názor zda by to mělo cenu...ale škoda že to tady nečte zas takové kvantum lidí...zajímalo by mě kolik z normálních uživatelů rozšířené vyhledávání běžně používá...
owner, ano, to je jedna čj stránka o google příkazech, ALE je spousta vyděšených uživatelů, typu moje teta, babička, dědeček......kterým nic moc neřekne ani ten odkaz, cos tady poslal...mno a o těch mluvím. :) ne o vás tady
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Tak je to pro 90% opravdu tak primitivní, že se tím nemá smysl zabývat, nebo...?
// Jestliže ještě nikdo nic nenapsal a ty chceš něco doplnit,
// nezakládej další odpověď, ale použij kouzelné tlačítko UPRAVIT.
// Pro zvýšení přehlednosti jsem ti příspěvky součil.
// Myloš
nenašla jsem stránky kde by vyhledávání (rozšířené) bylo přehledně česky popsáno. kdo chce tak si to najde sám, ano, ale co lidi, kteří si nečtou nic ani o googlu přímo na googlu? :)
ale nevím...jak říkám, nebylo by nic nového pod sluncem, prostě tipy pro laiky jak si mohou usnadnit práci. Jenom se ptám na názor zda by to mělo cenu...ale škoda že to tady nečte zas takové kvantum lidí...zajímalo by mě kolik z normálních uživatelů rozšířené vyhledávání běžně používá...
owner, ano, to je jedna čj stránka o google příkazech, ALE je spousta vyděšených uživatelů, typu moje teta, babička, dědeček......kterým nic moc neřekne ani ten odkaz, cos tady poslal...mno a o těch mluvím. :) ne o vás tady

Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Tak je to pro 90% opravdu tak primitivní, že se tím nemá smysl zabývat, nebo...?
// Jestliže ještě nikdo nic nenapsal a ty chceš něco doplnit,
// nezakládej další odpověď, ale použij kouzelné tlačítko UPRAVIT.
// Pro zvýšení přehlednosti jsem ti příspěvky součil.
// Myloš
Doufám, že jsi text „Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.“ nepochopila osobně – nemá s tebou nic konkrétního společného – je to text mého podpisu a objevuje se automaticky pod každým mým příspěvkem.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Owner píše:protože když si potřebuji něco stáhnout, tak je to většinou *.iso a to se hledá na jiných webech
Tak možná se budeš divit, ale když hledáš něco konkrétního, tak je to nejefektivnější na Google

Myloš píše:Doufám, že jsi text „Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.“ nepochopila osobně – nemá s tebou nic konkrétního společného – je to text mého podpisu a objevuje se automaticky pod každým mým příspěvkem.

Krom toho jsi mi část příspěvku úplně vymazal (posoudit, zda byl důležitý mohou ostatní), což je dost neseriózní přístup. Pointu toho, že budu mít víc nebo míň příspěvků zde na foru nechápu. --- To je stejný jak kdybys řek ,,Nereagujte ani nezakládejte témata o blbostech" (viz . témata Co máte na ploše atp.), takže to jestli budu mít 80 nebo 82 příspěvků je poněkud bezpředmětné...
----teď jsem si vzpomněla, že chci doplnit! Proč jsi založil novou odpověď, když jsi to mohl napsat do té předchozí..?

„Technické“ poznámky
axel:
- Jestliže jsem ti část umazal, tak se velice omlouvám, ale bylo to nedopatřením při slučování příspěvků; pokud by to byl úmysl, patřičně bych ho zdůvodnil.
- Novou odpověď jsem založil proto, abych odlišil moderátorské komentáře od „skutečné“ odpovědi.
- Nejde o počet příspěvků, ale o to, že několik bezprostředně následujících příspěvků od jednoho člověka znepřehledňuje vlákno; doplněný (delší) příspěvek je opravdu přehlednější. Snad jen pro přehlednost je někdy dobré takto doplněnou část vhodně nadepsat, třeba tučným slovem „Doplňuji:“.
- Do mnou „zmoderovaných“ příspěvků už doplnit nic nelze, protože je (po zkušenostech) radši zamykám.
- Vtípek s ilustrací („nikoli obrázkem“) se ti opravdu povidl
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Sice si vystačím s rozšířeným vyhledáváním, nicméně si myslím že nápadům se meze nekladou, ale je fakt, že by to stačilo na 2, 3 stránky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 3007
-
od salex36980
Zobrazit poslední příspěvek
31 pro 2024 12:50