Zpomalovani PC
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zpomalovani PC
Čau,mám takovej problém který mě trápí již delší dobu,pokud na PC spustím nějakou hru např. stategii tak při začátku hry cca. 10 minut hra běží naprosto v pořádku,ale jak začně ve hře přibejvat postaviček hra se začně zasekávat,sice je to hratelné,ale velmi nepříjemné,hru začínám klidně na ultra detaily a jedu normálně,ale jak se hra začne rozjíždět tak se strašně trhá i nejnižší detaily,stejný problém mám i u ostatních her třeba u závodních
((( Můžete mi prosím poradit čím to může být?Předem díky za rady

Naposledy upravil(a) Deo dne 28 pro 2009 12:06, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce psa jíst, hůlky si najde.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zpomalovani PC
Nestíhá procesor, přehřívání některé z komponent v pc.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můsí to být jenom tímto?Není jiná možnost?Po případě jak zjistím co se prehřívá?
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jen že problém nastává i když spustím hru těsně po nastartování počítače,opravdu to může být pouze tím přehříváním?
-
- Pohlaví:
- samotne parametry pc-sestavy/notbuku
- ovladace grafiky (aktualni a kompaktibilni se systemem)
- nastavene rozliseni hry, ktere grafika PC zvladne
- spustene programy na pozadi/pri hrani hry - vytizeni/zatizeni (umyslne ci neumyslne, ICQ, apod., pripadne nezadouci proces co PC vytezuje) zpusobi sekani: A, zapri/vypni ICQ,apod. / B, podivej se do spravce bezicich procesu, zda uz v klidu neni extremni vytizeni
- uvedene prehrivani - teplopty over, zda se PC neprehriva jiz pri nizkem zatizeni (bez hrani): Speed Fan http://www.swmag.cz/191/speedfan/
- obecne poznatky:
...seka se i kdyz je spuste chvili po nastartovani: po nabehnuti systemu jeste nabiha antivir, firewall,.. a tak jesltize hru spustis v teto fazi, seka se to, podobne jako po nabehnuti okamzite otevrit prohlizec (bude to trvat, ale u se jedna o nacitani, coz je jeste vice zatezujici)
...jesltize PC jde v poradku a sekani se projevuje jen u her, je to nejspise souvislost se slabou/nebo neaktualizovanou grafikou, nebo s parametry PC (procesor,..)
...na zacatku hrajes na velke detaily a postupne musis ubirat: nasvedcuje tomu, ze pri vice detailech/postavickach selhava grafika, a kdyz neco 'rves pres danne limity-grafika to nemuze utahnout', tak i to vede k zahrivani (vyssi naroky ve snaze prehrat to za kazdou cenu/jako brzdit a slapat soucasne) = zahrivani/sekani
- ovladace grafiky (aktualni a kompaktibilni se systemem)
- nastavene rozliseni hry, ktere grafika PC zvladne
- spustene programy na pozadi/pri hrani hry - vytizeni/zatizeni (umyslne ci neumyslne, ICQ, apod., pripadne nezadouci proces co PC vytezuje) zpusobi sekani: A, zapri/vypni ICQ,apod. / B, podivej se do spravce bezicich procesu, zda uz v klidu neni extremni vytizeni
- uvedene prehrivani - teplopty over, zda se PC neprehriva jiz pri nizkem zatizeni (bez hrani): Speed Fan http://www.swmag.cz/191/speedfan/
- obecne poznatky:
...seka se i kdyz je spuste chvili po nastartovani: po nabehnuti systemu jeste nabiha antivir, firewall,.. a tak jesltize hru spustis v teto fazi, seka se to, podobne jako po nabehnuti okamzite otevrit prohlizec (bude to trvat, ale u se jedna o nacitani, coz je jeste vice zatezujici)
...jesltize PC jde v poradku a sekani se projevuje jen u her, je to nejspise souvislost se slabou/nebo neaktualizovanou grafikou, nebo s parametry PC (procesor,..)
...na zacatku hrajes na velke detaily a postupne musis ubirat: nasvedcuje tomu, ze pri vice detailech/postavickach selhava grafika, a kdyz neco 'rves pres danne limity-grafika to nemuze utahnout', tak i to vede k zahrivani (vyssi naroky ve snaze prehrat to za kazdou cenu/jako brzdit a slapat soucasne) = zahrivani/sekani
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Možnosti že nestíhá počítač kvůli paměti či špatné kartě mohu vyloučit,sekají se i naprosto obyčejné hry,spíše by jsem řekl že něco počítač spomaluje,ale antivir se během hry automaticky vypíná že?Norton mi vypisuje programy které běží sami o sobě,bez spuštění,mohu je sem vypsat jestli že by to pomohlo
-
- Pohlaví:
- antivir se nevypina ''automaticky pri hrani hry'' (a v uvedemem pripade by nezpusobova zadne 'extramni vytizeni')
- ovladace graficke karty mes tedy aktualni (?)
- parametry PC mas podle nikoli -minimalni-, ale podle -doporucene- nejnizsi hernni konfigurace (?)
- nastaveni rozliseni mas tedy v mezich - podle dporuceni a moznosti grafiky (?)
- teploty jsou v poradku (?)
- PC nevykazuje zadny jiny problem (?), napriklad sekani i pri prehravani videa - FullScreen
> uvadis, ze se to seka pri vetsim poctu figurek = vetsi detaily a pohybova narocnost na grafiku, a soucasne
> vylucujes, ze to neni parametrama, ale tento problem presne odpovida uvedenym duvodum (...aktualizace, zatizeni, prehrivani), a dale
> neuvedl jsi nic: teploty (v klidu/pri zatizeni), velikost/vytizeni pameti, nic o grafice (typ/zda je aktualizovana), parametry PC a kompaktibilita her, zkratka nic co by davalo tusit, ze jsi chod PC prekontroloval do te miry, aby jsi klasicky herni/graficky problem oznacoval tim, ze jen opakujes, ze ''to a to vylucujes''
/ ...to je pak tezke ti vubec neco napsat, kdyz nenapises co jsi pro odstraneni udelal, a nebo aspon uvedl konkretni odpovedi typu: aktualizace grafiky mam.., teploty jsou.., video se neseka..
- ovladace graficke karty mes tedy aktualni (?)
- parametry PC mas podle nikoli -minimalni-, ale podle -doporucene- nejnizsi hernni konfigurace (?)
- nastaveni rozliseni mas tedy v mezich - podle dporuceni a moznosti grafiky (?)
- teploty jsou v poradku (?)
- PC nevykazuje zadny jiny problem (?), napriklad sekani i pri prehravani videa - FullScreen
> uvadis, ze se to seka pri vetsim poctu figurek = vetsi detaily a pohybova narocnost na grafiku, a soucasne
> vylucujes, ze to neni parametrama, ale tento problem presne odpovida uvedenym duvodum (...aktualizace, zatizeni, prehrivani), a dale
> neuvedl jsi nic: teploty (v klidu/pri zatizeni), velikost/vytizeni pameti, nic o grafice (typ/zda je aktualizovana), parametry PC a kompaktibilita her, zkratka nic co by davalo tusit, ze jsi chod PC prekontroloval do te miry, aby jsi klasicky herni/graficky problem oznacoval tim, ze jen opakujes, ze ''to a to vylucujes''
/ ...to je pak tezke ti vubec neco napsat, kdyz nenapises co jsi pro odstraneni udelal, a nebo aspon uvedl konkretni odpovedi typu: aktualizace grafiky mam.., teploty jsou.., video se neseka..
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
moc dobře se v tom nevyznám,jinak počítač je spuštěný 4hodiny
CPU:54-58C
Internal Temp:48-51C
Remote Temp:47-49C
HDO:42-43C
HD1:38C (stálá teplota)
U hry je doporučená konfigurace:
Procesor:3,0Ghz pentium IV,AMD Athlon XP nebo ekvivalentní.
Pameť:1GB RAM
Pevný disk:9.00GB na HDD
Jinak k počítači:
Intel Celeron CPU 2.66GHz 2,00GB Ram
Verze: x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Rychlost: 2666 Mhz
Zobrazovací karta
Model: ASUS EAH3650 Series
Volné místno na disku C:89GB
CPU:54-58C
Internal Temp:48-51C
Remote Temp:47-49C
HDO:42-43C
HD1:38C (stálá teplota)
U hry je doporučená konfigurace:
Procesor:3,0Ghz pentium IV,AMD Athlon XP nebo ekvivalentní.
Pameť:1GB RAM
Pevný disk:9.00GB na HDD
Jinak k počítači:
Intel Celeron CPU 2.66GHz 2,00GB Ram
Verze: x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Rychlost: 2666 Mhz
Zobrazovací karta
Model: ASUS EAH3650 Series
Volné místno na disku C:89GB
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neuvádíš teplotu GK při hraní hry - může se přehřívat. I procesor je na hraně a určitě teplota při hraní hry stoupne, oproti běžné činnosti na PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já si chvilku brnknu a hned sem vložím údaje o změnách,jen se chci ještě optat,tím že by jsem do PC přidal větrák bych teploty srazil,nebo to nebude mít vliv?
- Deo
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem chviličku hrál,hodil jsem to na plochu a mám:
CPU:60-62C
International Temp:48-50C
Remote Temp:48-49C
HD0:43C
HD1:38C
Využití CPU:37%-79%
A nevím jestli je to důležité,ale často na mě blikne upozornění na příliš nízkou virtuální paměť
CPU:60-62C
International Temp:48-50C
Remote Temp:48-49C
HD0:43C
HD1:38C
Využití CPU:37%-79%
A nevím jestli je to důležité,ale často na mě blikne upozornění na příliš nízkou virtuální paměť
-
- Pohlaví:
CPU by téhle teploty dosahovat neměl . S tou vyrtuální pamětí by to mohlo být ,,, dá se v počítači někde zvýšit ....
Takže : Ovládací panely /system/ upřesnit a tam to máš ( mužeš to zkusit ale nic nezaručuji
Takže : Ovládací panely /system/ upřesnit a tam to máš ( mužeš to zkusit ale nic nezaručuji
Naposledy upravil(a) Inside dne 28 pro 2009 16:08, celkem upraveno 1 x.