Co s vysloužilými komponenty? Vyřešeno
- Sway
- Level 1.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Re: Co s vysloužilými komponenty?
no nevim no
aled dík, zkusim to viď 
Blue Spirit píše:Asi jsem starší, ale nechápu proč 35K je 35000, když je to obecně 3500, ale k věci.
Jednoduše,
...piko (10 na -12)->nano (10 na -9)->mikro (10 na -6)->mili (10 na -3)->základní jednotka->kilo (10 na 3)->mega (10 na 6)->giga (10 na 9)->tera (10 na 12)...
=>>10na3 je 1000=>>35k=35*1000=35 000
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Kup si pc za 20k a zbytek jim nech, že ti to stačí, hodnej kluk :)
Pokud chceš tak pařit tak si radši kup sálovej komp
Nebo si za těch 10litrů kup promítačku 
Pokud chceš tak pařit tak si radši kup sálovej komp

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- Sway
- Level 1.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
ok ok co bych pro ně neudělal...
takže teda jen o 25k 
...na promítačku nemám místo...

...na promítačku nemám místo...
- CZechBoY
- Master Level 9.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Prostě se rozhodni zda budeš plácat peníze rodičů kvůli "pitomému" hraní na pc.
Já si koupil za svoje peníze monitor a GK a ještě trochu lituju tý GK, protože mi je teď úplně k ničemu
monitor super :)
Je to tvoje volba jestli chceš monitor lepší, řekni rodičům pravdu, jestli máš mámu jako já, určitě kdyby přišla k čemu ti je novej monitor tak by po tobě chtěla prachy zpátky za ten monitor
Já si koupil za svoje peníze monitor a GK a ještě trochu lituju tý GK, protože mi je teď úplně k ničemu
Je to tvoje volba jestli chceš monitor lepší, řekni rodičům pravdu, jestli máš mámu jako já, určitě kdyby přišla k čemu ti je novej monitor tak by po tobě chtěla prachy zpátky za ten monitor
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
-
guest
- Pohlaví:

zao píše:Blue Spirit píše:Asi jsem starší, ale nechápu proč 35K je 35000, když je to obecně 3500, ale k věci.
Jednoduše,
...piko (10 na -12)->nano (10 na -9)->mikro (10 na -6)->mili (10 na -3)->základní jednotka->kilo (10 na 3)->mega (10 na 6)->giga (10 na 9)->tera (10 na 12)...
=>>10na3 je 1000=>>35k=35*1000=35 000
Tam jsem se trochu upsal, anebo mi něco uniklo.
- karlos
- Master Level 8

- Pohlaví:

- Stav:
Vrátím se k prapůvodní otázce. Já nic nevyhazuji, nikomu nic nedávám, nic neprodávám. Všechno stohuji po šuplících a pak pro mě není problém radit stupidity typu: "Zkus vyměnit zdroj, paměť, procesor, ..."
Nicméně díky tomu má každý člen naší domácnosti svůj počítač. Přičemž posloupnost je následující: vrchol pyramidy jsem já. Já si koupím něco nového. Komponent, který vyndám, přesunu do počítače syna, od něj k dceři, od ní k manželce a od manželky do šuplíku. Bordel mi v tom dělají jen výrobci, změnami technologií. Například grafické karty. ISA, PCI, AGP, PCI-E
Ale jinak, jak již zaznělo. Uvědom si, že počítač je výborný pracovní nástroj, ale straaaaaaašně drahá hračka. Asi není od věci si udělat jasno, co chceš v životě dělat. Pokud chceš pracovat, pak ti stačí počítač za pár tisíc. Pokud si chceš jen hrát a chovat se jak parazit, který jen říká. "DEJ! Já si chci hrát!", pak... ale co je mi vlastně do toho...
Ale jinak, jak již zaznělo. Uvědom si, že počítač je výborný pracovní nástroj, ale straaaaaaašně drahá hračka. Asi není od věci si udělat jasno, co chceš v životě dělat. Pokud chceš pracovat, pak ti stačí počítač za pár tisíc. Pokud si chceš jen hrát a chovat se jak parazit, který jen říká. "DEJ! Já si chci hrát!", pak... ale co je mi vlastně do toho...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Sway píše:no tak asi bych měl nějaký svoje peníze na ten monitor, ale mě jde o to co udělat abych přesvědčil rodiče že to neni blbost koupit další...tady jde asi o to aby nezůstal doma zbytečně nevyužitej funkční monitor...![]()
Blue Spirit :
No tak za 35 000 ti vyjdou dva pc ne ? Tak jeden lepsi pro sebe + novy monitor a druhy slabsi pro rodice + stary monitor. Hotovo vyreseno
- Polkiking
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
řekni jim že je pc a monitor morálně opotřebené
to většinou zabere a pokud nemaj vubec tucha mužeš to svést na viry a hlavně na hambatou morálku 
Intel I7 4770K, 32 GB Ram v Quad Channelu, Deska Asus... HyperX Kingston SSD 1 GB hadr + Data disk 2TB , Grafika GE Force RTX 2070 OC , LCD monitor 240 Hz 1920x1080 , Internet, 100/100 - 349Kč.
- karlos
- Master Level 8

- Pohlaví:

- Stav:
Re: Co s vysloužilými komponenty? Vyřešeno
Vzhledem ke stáří tématu se mi jeví všechny další příspěvky, jako zbytečné...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 9879
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
17 srp 2025 20:23