Zpomalovani PC

...

Moderátor: Mods_senior

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zpomalovani PC

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 16:08

To se mě ptáš nebo to konstatuješ?
Kdo chce psa jíst, hůlky si najde.

Reklama
Inside
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Inside » 28 pro 2009 16:11

Neptal jsem se . Nahoře jsem ti dal velice podrobný návod k upravě ty vyrtuální paměti ( XP ) ....

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 16:22

Jo,vydím,tak na to juknu

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 18:59

Minimální nebo žádná změna,začátek jsem dal na 10000MG a nejvyžší na 20000MG,tak jak tady kluci zmiňovali,že to bude přehříváním,to budu řešit jak?Přidáním větráku?(což je ten nejmenší problém :smile:)

peacoq

Příspěvekod peacoq » 28 pro 2009 19:00

''A nevím jestli je to důležité,ale často na mě blikne upozornění na příliš nízkou virtuální paměť'' / ...jisteze je to dulezite, a tak mas zacit od nejjednodussicho - na co mas upozorneni/varovani.
Virlualni pamet ma byt zpravidla obecne uvadeno 1,5 nasobek RAM.

Teploty jsou pomerne vysoke, ale v pripade, ze mas tzv. trikabelove vetracky je mozne frekvenci otaceni vetracku upravit-zvysit.
Snizeni teplot dosahnes i radnou udrzbou;
- vycistenim, alespon vysavacem vysat oblast vyfuku ...ALE... upozornuji te, ze vysavac neni idealni, protoze ma velky tah a tak je mozne poskodit pomerne 'krehky vetracek', apod. - a tak hadici vysavace neprilozit uplne k vyfukum, ale na usti hadice polozit prsty a jen zlehka se priblizovat k vyfukum (na hadici ronou primo narvat k vyduku) - a toto delat pri VyPNUTEM PC/
- druha varianta je rozdelnani PC (notbuku), ale je-li v zaruce rozdelat ho nesmis - prisel bys o zaruku (toto delat pri VYPNUTEM PC / i BEZ BATERKY) /
- dalsi varianta je notbuk podlozit alespon stylem ''klinek a nebo kostka lega :)'', kdy i tento primitovni zpusob vede ke snizeni az o nekoli stupnu, 5 i vice, i 10 C,
- a jinak existuji specializova chladici podlozky.

(to same pochopitelne plati i o stolnim PC/sestava - rozdelat-vycistit / nastavit vetsi otacky, je-li to mozne / umoznit pristup vzduchu - oddalit od zdi, nemit bednu u topeni...)

Poznamka:
...varuji te pred nasledujicim ''pokusem''; ...vzhledm k tomu, zese ptas, tak povazuji za vhodne predem odpovedet/vatrvat, aby jsi nedelal neco takoveho jako je zvyseni limitni hodnoty (PC ma nastavenou teploty pri ktere se vypne z duvodu mozneho poskozeni) - jsou ''experti'', kteri si pohnou/zvysis tuto hodnotu v domneti -nic se nemuze stat- ...muze, kompl se odpali nadobro.
Zatim jsi neuvedl, ze by sekani hty vedlo az k vypnuti PC, ale casem by k tomu nejspis doslo, protoze ono sekani by pro kompl bylo uz tak zatezujici, ze by to vedlo k prehrati a dosazeni teto kriticke teploty - vypnul by se.
Ucelem neni zysit napeti zmenou limitni hodnoty, ale snizit teplotu nejakym z uvedenych zpusobu.
(- za predpokladu, ze grafika je v poradku, PC nvykazuje zadny jiny problem a da se uzuzuvat jen ja mensi problem s grafikou a parametry vedoucich k prehrivani - sekani)
Naposledy upravil(a) peacoq dne 28 pro 2009 19:16, celkem upraveno 1 x.

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 19:15

Já jsem se nezmínil o tom že mám stolní počítač,s tím pročištěním máš pravdu,kouknu na to,jinak pokud přidám větrák napojením na ten co je u zdroje,můžu něco zkazit?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 28 pro 2009 19:18

...muzes..., ja neznam zapojeni a jiste muzes.
Mas-li bednu, tak ji otevri a podivej se na nerad co bude na vetracku ma to velky vliv, pripadne umozni pristup vzduchu/odtok vyfuku. Teprve potom se zabyvej leektro-zapojenim pridavneho vetracku (i kdyby ti zrovna lezel na stole a pripadalo by ti to jako nejjednodussi varianta).

/ v celem vlaknu stale nevidim, ze by jsi potvrdil/vyvratil dotazy ohledna aktualnich ovladacu grafiky, jen jsi na-ponekolikate uvedl teploty a zakladni parametry.
Vzhledem k tomu, ze se podivujes nad tim, ze vyskakuje upozorneni o nedostatecne virtualni pameti mi z toho vychazi, ze by jsi ani nemusel mit povedomi o tom, ze grafika se musi aktualizovat, jeji ovladace, a tedy nestaci to, ze je grafika instalovana pro zakopeni PC a nebo pri zakladnim nastaveni/prvnim spusteni.
(- takze v dobre vire na odpoved napis co a jak, protoze je pochopitelne, ze i stare ovladace nemoznuji grafice jet ''na optimalni vykon'' a to zpusobuje problem, zvlastne pri hrani ner/nebo videu)

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 19:40

Na elektriku já jsem kábr,ale to je jedno,počítač je otevření z obou stran (sundal jsem kryt)

CPU:54-58C
Internal Temp:45-48C
Remote Temp:44-47C
HD0:40C +/-
HD1:38C

chci upozornit že mám hozenou hru na ploše a počítač běží asi od 10hodiny.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 28 pro 2009 19:48

Na elektriku ses kabr, ale me se ptas na zapojeni vetracku :) ...tak to bys mel vedet spis ty co a jak zapojit, ty chemiku :D
Jeslti jede od 10ti a jen shozeni krytu melo za nasledek snizeni CPU -5 stuopnu (kdyz to porovnam s predchozim udajem), tak je to dobry - hledej problem v chlazeni, pristupu vzduchu (jeslti se podel zdi netahne teply vzduch od topeni, apod., vycistit vyfuky, bordel na vetracku..)
A soucasne nepise, ze by jsi se u toho vztekal, ..kdyz hrajes od desiti.. tak, jak to s tim sekanim vubec je (a nebo jsi mel spusteno nekolik proframu co zpomalovaly kompl a tim tedy i hru).

- za predpokladu, ze teda grafika je OK, coz jeste nikdo nezjistil, a nebo aspon neprecetl..

Deo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Deo » 28 pro 2009 20:21

Ohledně té grafiky,ta je v pořádku a tou problém není,jinak problém trvá,hra se seká.V systémových požadavcích problém není,vypsal jsem co je pro hru potřebné a co mám já v počítači,jediné co nesedí je že hra chce procesor:3,0Ghz a já mám 2.66GHz,ale já mám problémy i u jiných her kde převyšuji doporučenou konfiguraci,nemohlo by to brzdit něco z těchto programů :

services.exe
smss.exe
ctfmon.exe
csrss.exe
cisvc.exe
ccsvchst.exe
ccc.exe
brsvc01a.exe
brss01a.exe
brctrcen.exe
ati2evxx.exe
alq.exe
spoolsv.exe
svchost.exe
winlog.exe
wlanutil.exe
wmiprvse.exe
rthdcpl.exe
pptd40nt.exe
pnkbsta.exe (PunkBuster)
mom.exe
mdnsresponder.exe
issrvc.exe
isass.exe
locator.exe
iexpolore.exe
icq service.exe
dtitle.exe (DaemonTool)

snad to má nějaký význam

A aktuální teploty (hra je vypnutá asi půl hodiny)

CPU:51-54C
Internal Temp:44-46C
Remote Temp:44-47C
HD0:39C
HD1:36C

peacoq

Příspěvekod peacoq » 28 pro 2009 20:27

- misto mohutneho seznamu radeji odhal tajemstvi - jakou grafickou kartu mas a system / a jake ATI ovladace mas
- a jake je vytizeni CPU ..vysoukal jsi teploty - ty idealni nejsou / grafiku jsi nesdelil / vytizeni CPU take ne ...a vykon x3,0 pokulhava...
Naposledy upravil(a) peacoq dne 28 pro 2009 20:36, celkem upraveno 2 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 pro 2009 20:30

Na strategie je nejdůležitější výkon procesoru. A jak píšou u hry chce to 3GHz a ty máš jen 2,66 a ještě k tomu celer. Proto se ti to seká až když tam máš víc jednotek protože nepřítel je ovládaný počítačem a cpu to dá víc zabratto promyslet- Snad jsem to popsal dost jasně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Vše ostatní (sw)”