Nejde mi webkamera na MSI VR630X. Ovladače?*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Patrik400
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde mi webkamera na MSI VR630X. Ovladače?*

Příspěvekod Patrik400 » 08 led 2010 11:13

Zdravim.Mam notebook MSI VR630X a prednedavnom som zreinstaloval windows(nebol k notebooku)a nechce mi ist webcamera.Hladal som aj driver ale na MSI stranke napisali ze webcam driver obsahuje operacny system.Skusil som reinstal znovu ale nic.Proste ako keby tam ziadna kamera nebola.Je tam aj multimedialny panel na ktorom ked zapnem napr. bluetooth alebo wifi alebo ovladam dvd sa rozsvieti na modro ale kontrolka na webcameru ani neblikne ani nic.Som v koncoch a ozaj netusim co by som mal robit a davat ho reklamovat nemozem,pretoze ho potrebujem.Nevie mi nekdo pomocct?Budem vdacny
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 led 2010 03:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu (s ohledem na pravidla fóra). Nadpis „Problem s WEBCAM na MSI VR630X“ příliš nevystihoval podstatu dotazu – příště namísto zbytečného (nic nevysvětlujícího) slova „problém“ zkus radši ten problém stručně popsat.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problem s WEBCAM na MSI VR630X

Příspěvekod peacoq » 08 led 2010 16:44

''webcam driver obsahuje operacny system'' /... pochopil jsem tak, ze je to integrovana kamera ?

- neni od-veci neduverovat ovladaci, kteroy je soucasti instalce, ale zajit na w-starnky vyrobce PC a dohledat ovladac pro webcam.
- rozkliknout Spravce PC a podivat se zda je v nem zarizeni/webka viditelne
- odebrat/odinstalovat ovladace dosud instalovane > vycistit PC Ccleaner/em > Restart
- po najeti systemu manualne prekontrolovat registry a slozky danneho zarizeni - pripadne do/mazat - a znova restart
- instalovat stazeny ovladac > restart
- a teprve potom zkusit kameru spustit

Patrik400
nováček
Stav:

Příspěvekod Patrik400 » 08 led 2010 19:09

ano je to integrovana webka.Na internete som hladal aj na roznych forach aj na strakach msi ci nekdo otom neco nevie ale zbytocne.ked otvorim spravcu zariadenia tak tam nc spolocne s webcem nevidim,alebo to moze byt nazvom(neviem ako by sa to malo volat).Ani multimedialne tlacitko,ktore je na notebooku nefunguje(ked ho stisnem,ziadna odozva).Urcite ale webcam je funkcna,pretoze v pred reinstalom mi to islo normalne

peacoq

Příspěvekod peacoq » 08 led 2010 19:16

Pravym na PC (Tento pocitac) > vybrat Manage (cesky myslim Spravovat a nebo Spravce, nevim co presne) >
v okne rokliknout Device Manager (Spravce zarizeni) >vybrat (nevim co tam muze byt cesky, mozna zobrazovaci zarizeni, apod.).
Nic takoveho tam neni ?
Soucasne napis PRESNY typ PC, napr.: Acer - Aspire - typ/cisly + operacni system
Naposledy upravil(a) peacoq dne 09 led 2010 15:28, celkem upraveno 1 x.

Patrik400
nováček
Stav:

Příspěvekod Patrik400 » 09 led 2010 00:53

nie,vobec ziadne zobrazovacie zariadenie tam nieje.Notebook je MSI VR630X-039CZ.Je to V Series.OS je Win Vista Ultimate 32bit s SP2 a cz jazykom.

peacoq

Re: Nejde mi webkamera na MSI VR630X. Ovladače?*

Příspěvekod peacoq » 09 led 2010 14:47

Stranka vyrobce: http://cz.msi.eu/index.php
Ke stahnuti: ...zde se zada typ, atd.
Pri zadani vyhledani typ VR630 > vypadne seznam a u Webcam Driver je napsano, ze ''neni potreba'' - takze ovladac je:
A, soucasti samotne instalace (This device used native driver bundled /= zakomponovane do op.systemu/ in OS.)
B, pripadne se i nachazi (mel by byt) na instalacnim/servisnim CD se vsemi ovladaci (ovladac Touchpad/u, WI-Fi, zvuk, atd.),
...toto CD snad nemas ?

Kdyz neuspejes s dohledanim/nemas servisni CD, muzes zkusit tento ovladac (to ''Bison'' to je nazev integrovane WC, a ovladac je pro WVista):
MSI VR700 Bison Webcam Driver 6.32.0.7 Vista
http://drivers.softpedia.com/get/SCANNE ... ista.shtml

Proc se automaticky nevyinstaloval se systemem (jesltize jsi instaloval ty sam), a nebo nebyl vyinstalovany jiz pri prevzeti notbulu - nevim, ale nekdy se to stava, ze ovladac udavany jako ''soucast instalace OS'' neni k dizpozici (zpravidla to je webka a nebo net-pripojeni).
Jestli mozna ale nepotrebujes toto - ''utilitu'' (nastroj pro ovladani webky):
Simple Camera Application: http://eu.msi.com/index.php?func=downlo ... od_no=1650

- nejprve zkus ovladac dohledat na servisnim CD, kdyz neuspejes
- potom pouzij ovladac, odkaz vyse > po instalaci RESTARTUJ PC
- kdyz ani v tomto pripade webkam nebude k pouziti - naistaluj ''utilitu'' > RESTARTUJ
(pripadne se to bude mutes zkusit udelat opacne - odinstalovat nainstalovane a udelat znova: 1. utilita / 2. ovladac)

Patrik400
nováček
Stav:

Příspěvekod Patrik400 » 10 led 2010 12:25

nejde to ani stym.Proste akoby tam ta kamera ani nebola:(

peacoq

Příspěvekod peacoq » 10 led 2010 13:30

Tak to je zrada.
- ja integrovanou nemam a tak nevim, ale ...nemusi se u tebe webka povolit v BIOSu (?) - je to klidne mozne
- 1, ve Spravci zarizeni (jak je predchozi obrazek) - stale neni ?
- 2, naistaloval jsi i tu utilitu ''SCA'' ? (mela by byt viditelna i v seznamu Programu)
- 3, zkusil jsi to udelat i obrazene, nejpreve instalovat utilitu - restart, a az potom ovladac - restart
- muzes jit na Skype a tam dat nastaveni webky - a v dannem okne se nabidne jakou webku ma Skype pouzivat (mela by se tam zobrazit jako rozpoznane zarizeni, alespon ze je k vyberu)

Patrik400
nováček
Stav:

Příspěvekod Patrik400 » 10 led 2010 18:41

skusal som to oboma sposobmi.V spravcovi vobec nieje zariadenie,ktore by nazvom pripominalo webku.cez ten Bison som skusal aj spustit kameru a nic ani ze simple camera to nejde.V biose netusim ako sa nastavuje kamera,ja v biose robit nejak neviem:(Jaj a ked otvorim Simple camera tak mi vypise no camera device.Vravim akoby tam vobec nebola

peacoq

Příspěvekod peacoq » 10 led 2010 18:55

Takze zlo nejvetsi.
- utilita i ovlad se tedy vyinstalovaly,
- a presto to nejde a samotna utilita webku nenajde
Treba tam ani webku nemas, ale mas stam ''Oko 1'', co meli v tom serialu Navstevnici - treba to neni webka, ale sleduje te to :?

BIOS
- nemas v nem co zkazit, kdyze se v nem nebudes ve vsem vrtat a nepotrdis to volbou.
Dostanes se do nej obdobne/stejne jako do Nouzoveho rezimu: - vypnout/zapnout PC a okamzite zacit datlovat na klavesu (klavesa se lisi dle typu, ale casto je to F 12), az nabehne ''podivne okno'' v zahlavi s naposem BIOS.
Tamm se peclive rozhledni, klikni tam, kde se ti bude zda, ze je neco jako nastaveni zobrazovacich zarizeni, a podobne (nevim, jak by to tam bude vypadat a jak pojmenovane)... proste muzes se tam podivat co a jak nez obav, ze pouhy vstup do BIOSu neco zmeni/poskodi.
(webka byva nekdy/obcas jen zakazana/nepovolena prave zde, v zakladnim nastaveni fukci PC)

tink
nováček
Stav:

Příspěvekod tink » 12 dub 2011 14:25

vyřešilo se to nějak? Mám totiž stejný ptoblém s MSI CR500..

tempus
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod tempus » 09 pro 2015 17:12

Řešil jsem to na mém MSI, hledal všude možně ovladač na webcam MSI apod.. Nakonec jsem řešení objevil na nějakých anglických stránkách.
Až mě překvapila jednoduchost problému :shock: a že si budu muset dojít na oční :lol:
Stačí stisknout Fn+F6 a ovladač se nainstaluje :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”