Integrovaná grafika vs. hry Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pepe.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Integrovaná grafika vs. hry  Vyřešeno

Příspěvekod Pepe. » 04 led 2010 20:43

Ahoj lidi,
mám notebooka F-S Amilo A1650 a jsem s ním opravdu spokojený.Občas dostanu herní záchvat a protože preferuji strategie,tak mi i na to zcela dostačuje.Ale teď jsem chvíli hrál na stolním PC...uff,tak jo...Traktor Zetor Simulator :D a fakt mě to dostalo a to už jsem velkej!!!
A zrovna tahle zatracená hra mi ale na notebooku nefunguje,protože prý nepodporuje integrované grafické karty!

Zajímalo by mě:
1) v čem je problém obecně,když třeba určitě mnohem náročnější hry jako Mafia a GTA:San Andreas jsem hrával bez problémů a některé prostě tu integrovanou grafiku nepodporují
2)je možné udělat něco s mým notebookem?Vylepšit grafiku,připojit na sběrnici nějakou další (něco jsem o tom někde četl,ale nerozumím-v notebooku je ještě místo?) případně nějakou externí?Existují,ale to je tak všechno,co vím.Většinou nebyli v prodeji nebo byly pro konkrétní model ntb-viz AMILO Graphic Booster.

Určitě bych to využil,protože si často hrávám i s Pinnaclem a myslím,že pro to nebude grafického výkonu nikdy dost.
Nový ntb si zatím kupovat nebudu,zatím jsem se svým spokojený (i když nejde Zetor :D ) a vyměnit za stolní pc ho nemůžu.

Díky za rady a mějte,prosím,toleranci,když neodpovídám hned.
Přikládám popis mého systému z Everestu:

Kód: Vybrat vše

Počítač:
      Operační systém                                   Microsoft Windows XP Home Edition
      Service Pack OS                                   Service Pack 3
      DirectX                                           4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
      Jméno počítače                                    PEPE (Pepeho kompjutr)
      Jméno uživatele                                   uživatel

Základní deska:
      CPU typ                                           Mobile AMD Sempron, 2000 MHz (10 x 200) 3300+
      Název základní desky                              FUJITSU SIEMENS AMILO A1650G
      Čipová sada základní desky                        ATI Radeon Xpress 200M, AMD Hammer
      Pracovní paměť                                    896 MB  (PC2700 DDR SDRAM)
      BIOS Typ                                          Phoenix (06/21/05)
      Komunikační porty (COM a LPT)                     HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM18)

Zobrazení:
      Grafická karta                                    ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 Series  (128 MB)
      Grafická karta                                    ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 Series  (128 MB)
      3D-akcelerátor                                    ATI Radeon Xpress 200M (RS480M)
      Monitor                                           Monitor Plug and Play
      Monitor                                           Generic Television

Multimédia:
      Zvuková karta                                     ATI SB400 - AC'97 Audio Controller

Nosiče dat:
      Ovladač IDE                                       ATI IDE Controller
      Ovladač IDE                                       Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller
      Ovladač SCSI/RAID                                 SCSI/RAID Host Controller
      Pevný disk                                        FUJITSU MHT2080AT  (80 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100)
      Pevný disk                                        Initio ST9160821A USB Device  (149 GB, USB)
      Optická mechanika                                 HUAWEI Mass Storage USB Device
      Optická mechanika                                 Slimtype DVD A  DS8A1H
      SMART-status pevného disku                        OK

Oddíly:
      C: (NTFS)                                         76316 MB (5344 MB volných)
      G: (NTFS)                                         152625 MB (8025 MB volných)
      Kap.celkem                                        223.6 GB (13.1 GB volných)

Periferní zařízení:
      Tiskárna                                          Canon iP4300
      Tiskárna                                          HP Photosmart C5200 series
      Tiskárna                                          Microsoft XPS Document Writer
      Tiskárna                                          SnagIt 7
      Ovladač USB1                                      ATI SB400 - USB Controller
      Ovladač USB1                                      ATI SB400 - USB Controller
      Ovladač USB2                                      ATI SB400 - USB 2.0 Controller
      USB-zařízení                                      HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem
      USB-zařízení                                      HUAWEI Mobile Connect - 3G PC UI Interface (COM18)
      USB-zařízení                                      Obecný rozbočovač USB
      USB-zařízení                                      Složené zařízení USB
      USB-zařízení                                      Složené zařízení USB
      USB-zařízení                                      Velkokapacitní paměťové zařízení USB
      USB-zařízení                                      Velkokapacitní paměťové zařízení USB
      USB-zařízení                                      Zařízení USB standardu HID

--------[ DMI ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ BIOS ]

Vlastnosti BIOSu:
      Prodejce                                          Phoenix
      Verze                                             R01-A1E
      Datum vydání                                      06/21/2005
      Velikost                                          512 KB
      Podpora bootování                                 Floppy Disk, Hard Disk
      Možnosti                                          Flash BIOS, Shadow BIOS, BBS, Smart Battery
      Podporované standardy                             DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
      Možnost rozšíření                                 ISA, PCI, PCMCIA, USB

[ Základní deska ]

Vlastnosti základní desky:
      Výrobce                                           FUJITSU SIEMENS
      Produkt                                           AMILO A1650G
      Verze                                             Rev.A
      Sériové číslo                                     914B3Z100354300D8AK00A

[  Ovladač paměti ]

Vlastnosti řadiče paměti:
      Metoda korekce chyb                               64-bit ECC
      Podporovaný Interleave paměti                     2-Way
      Aktuelní Interleave paměti                        2-Way
      Podporovaná rychlost paměti                       70ns, 60ns
      Podporované typy pamětí                           SPM, DIMM, SDRAM
      Podporovaná napájecí napětí pamětí                3.3V
      Maximální velikost pam.modulů                     2048 MB
      Sloty pro paměti                                  2

[ Procesory / C0 ]

Vlastnosti procesoru:
      Výrobce                                           AMD
      Verze                                             C0
      Externí takt                                      800 MHz
      Maximální takt                                    2500 MHz
      Aktuelní takt                                     800 MHz
      Typ                                               Central Processor
      Napětí                                            3.3 V
      Status                                            Aktivováno
      Označení patice                                   Socket 754

[ Cache / L1 Cache ]

Vlastnosti cache:
      Typ                                               Interní
      Provozní mód                                      Write-Back
      Maximální velikost                                64 KB
      Instalovaná velikost                              64 KB
      Podporovaný typ SRAM                              Asynchronous, Burst, Pipeline Burst
      Aktuelní typ SRAM                                 Asynchronous
      Označení patice                                   L1 Cache

[ Cache / L2 Cache ]

Vlastnosti cache:
      Typ                                               Externí
      Provozní mód                                      Write-Through
      Maximální velikost                                1024 KB
      Instalovaná velikost                              128 KB
      Podporovaný typ SRAM                              Synchronous, Burst, Pipeline Burst
      Aktuelní typ SRAM                                 Synchronous
      Označení patice                                   L2 Cache

[ Systémové sloty / PCI Slot 1 ]

Vlastnosti systémového slotu:
      Označení slotu                                    PCI Slot 1
      Typ                                               PCI
      Šířka datové sběrnice                             32 bit
      Délka                                             Dlouhý

[ Systémové sloty / PCI Slot 2 ]

Vlastnosti systémového slotu:
      Označení slotu                                    PCI Slot 2
      Typ                                               PCI
      Šířka datové sběrnice                             32 bit
      Délka                                             Dlouhý

[ Konektory portů / Primary IDE ]

Vlastnosti portů:
      Interní označení                                  Primary IDE
      Interní typ konektoru                             On-Board IDE
      Externí typ konektoru                             Žádný

Reklama
Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Integrovaná grafika vs. hry

Příspěvekod Crave » 10 led 2010 23:46

Zkus stáhnout nové ovladače na tu grafiku..Jinak bych to neviděl..:)A nebo opravdu, když to nepodporují, tak přes to vlak nepojede.. :evil:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 led 2010 00:23

Nejede to, protože starší integrované grafiky podporují maximálně Pixel a Vertex Shader verze 2.0 a "novější" hry vyžadují Shader verze 3.0 a vyšší. Tohle nijak neošidíš, pokud to neumí grafika, tak to nezachráníš ani drivery
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 11 led 2010 21:30

To se asi týká nových a trochu náročnějších her.Pokud vím,tak konkrétně téhle hře stačí Shader 2.0,ale prostě nepodporuje integrované grafiky.Nevím proč.
Co se týká dodatečné grafické karty,tak už jsem vyzjistil,že se zapojují do MXM slotu,který stejně nemám a i kdybych měl,tak se zdá že je častým problémem je rozchodit.Takže se traktoristou nestanu... :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 led 2010 21:32

Jednou už tady dotaz na ty Shadery padl a přesně k té hře Zetor a taky ztroskotal na integrované grafice a Shader 2.0 a hra vyžadovala Shader 3.0 a lepší
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 led 2010 21:42

By me zajimalo, kde najednou vsichni -hromadne- ten Zetor stahuji;
...to je porad nejakej problem, kdyby si to nekdo koupil (-chtel koupit - coz plati i pro tebe, kdyz by jsi si to chtel zakoupit, tak navstivim web a dohledam si informace-), tak se prvne seznami s doporucenou konfiguraci PC na hratelnost hry.
A kdyz si to zadas do Gooogla, vypadne odpoved na vse: http://traktorzetor.cz/

Otázka: Hra mě nejde spusti, když jí spustím vypíše mě to hlášku "pixelShader 2.0 ..."
Odpověd: Hra ke svému spuštění podtřebuje nejmín pixelShader 2.0. Jsou to technologie, které musí podporovat vaše grafická karta. Pokud nepodporuje můžete se pokusit pixel shader emulovat za pomocí programu 3D Analyzer.

Otázka: Hra mě nejde spusti, když jí spustím vypíše hlášku že cd není v mechanice
Odpověd: Pravděpodobně se jedná o nelegálně stáhnutou hru z internetu. Doporučujeme si hru koupit (hra bude Česky a pojede bez problémů).

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 11 led 2010 21:45

Nevšiml jsem si toho dotazu.Tu hru instaloval i kamarád na stolním pc a ani to nespustil,hodilo mu to hlášku o Shaderu 2.0-takže to asi nebylo,že ho hra potřebuje,ale informace o možnostech jeho grafiky,aha...
Naopak já to na ntb spustil,ale místo abych viděl menu hry,tak jsem jen slyšel hudbu a rozplizlý obraz (něco jako barevné zrnění nebo spíš čárování)
A co emulace pomocí 3D Analyzeru?Pokušel jsme se o to,ale má strašně možností nastavení a ty,které jsem někde našel doporučené zaškrtnout,tak mi stejně nepomohli.

Mě o tu hru vlastně ani tak nejde,ale mimo toho Shaderu-je ještě něco jiného,co tak zásadně odlišuje integrovanou grafiku od normální? (samozřejmě mimo nižšího výkonu a nároků na paměť)

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 led 2010 21:50

''hodilo mu to hlášku o Shaderu 2.0-takže to asi nebylo,že ho hra potřebuje,ale informace o možnostech jeho grafiky,aha...'' / ...nepochybne je to stale dokola a pravdepodobne to bude i on, ktery to tady psal a jemu jsem to hledal i zde na tomto foru;
- proc by behem spusteni asi vyskocila informace o moznostech grafiky ?, - jisteze to bylo hlasni o nutnosti Shaderu, a je to presne jak rikam, nekde si to zadarmo stahnete ani se predtim nepodivate na hratelnost a konfiguraci, nutnou uroven grafiky a PC, a potom volate andelicky
- koupit si to, tak si sakra dobre predem prectete konfiguraci a 100krat overite uroven grafiky

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 led 2010 21:53

Integrované grafiky od desktopových odlišuje především velikost a použitelná plocha (PCB). Zatím co desktopové grafiky mají PCB velikosti skateboardu (obrazně myšleno), tak integrované jsou pouze pár čipů na desce. Na malý prostor integrovaných grafik se nevměstná tolik tranzistorů a dalších čipů jako na desktopové PCB. Proto je i jejich výkon slabší. Mimo to nejvýkonější grafika v notebocích dosahuje výsledků jako desktopová 9600 GT, což je u desktopu takový vyšší lowend

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 11 led 2010 21:54

peacoq píše:By me zajimalo, kde najednou vsichni -hromadne- ten Zetor stahuji;
...to je porad nejakej problem, kdyby si to nekdo koupil (-chtel koupit - coz plati i pro tebe, kdyz by jsi si to chtel zakoupit, tak navstivim web a dohledam si informace-), tak se prvne seznami s doporucenou konfiguraci PC na hratelnost hry.

Jenže já ho opravdu koupil,víš?Stojí 3 kila a to mě nepoloží.Samozřejmě,že není problém ho stáhnout a když tě to zajímá,tak hledej.Ale chtěla to moje malá ségra a tak to má i s manuálem.No a protože já jsem podvodník,tak jsem si to chtěl nainstalovat i na svého ntb a nejde...

peacoq píše:A kdyz si to zadas do Gooogla, vypadne odpoved na vse: http://traktorzetor.cz/

Otázka: Hra mě nejde spusti, když jí spustím vypíše mě to hlášku "pixelShader 2.0 ..."
Odpověd: Hra ke svému spuštění podtřebuje nejmín pixelShader 2.0. Jsou to technologie, které musí podporovat vaše grafická karta. Pokud nepodporuje můžete se pokusit pixel shader emulovat za pomocí programu 3D Analyzer.

Otázka: Hra mě nejde spusti, když jí spustím vypíše hlášku že cd není v mechanice
Odpověd: Pravděpodobně se jedná o nelegálně stáhnutou hru z internetu. Doporučujeme si hru koupit (hra bude Česky a pojede bez problémů).

A kdybys četl a ne ze mě hned dělal chytráka,který stáhne cokoliv a když to nejde,tak běží pro radu,tak zjistíš,že jsem těch informací sháněl opravdu hodně a v mém případě se žádná hláška o Shaderu neukázala!Na webu distributora jsem také byl,3D Analyzer zkoušel a nepochodil.

Pepe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pepe. » 11 led 2010 22:02

Memphisto díky za všechno!

A ty peacoq-zajímalo by mě,proč se do mě tak opíráš,ty rozumbrado!Nepíšeš nic potřebného,nezjistíš si fakta a hlavně že plácáš něco o pirátech.Ten můj kamarád si tu hru totiž taky KOUPIL,protože ji chtěli jeho dvě malé holky,které se o ní dozvěděli ve škole a ujišťuju tě,že o tomhle foru nikdy ani neslyšel,takže jemu jsi určitě neradil.
A navíc by mě zrovna kvůli téhle hře nenapadlo 100krát prověřovat úroveň garfiky,když,jak už jsem psal,mi snad vždycky všechno šlo.A jo byly tam i stažené!

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 led 2010 22:04

A kdybys četl a ne ze mě hned dělal chytáka,který stáhne cokoliv a když to nejde,tak běží pro radu,tak zjistíš,že jsem těch informací sháněl opravdu hodně a v mém případě se žádná hláška o Shaderu neukázala!

- uz ani nema cenu neco rikat; ...i nejjednodussi clovek ci najde oficialni stranky hry a tam si o Shaderu muzes precist do sytosti, a presne to co je podstatne i s jistym doporucenim, jak se ho pokusit obejit -zatimco ty tvrfid, ze jsi nikde nic nenasel- a pritom je to hlavni a prvni ''casto kladena otazka'' ne jejich oficialnim webu.

''Samozřejmě, že není problém ho stáhnout a když tě to zajímá, tak hledej.'' / ...to ma byt jako na me ?, nevidim nejmensi duvod, aby me zajimala nejaka stazenine.
Mam na to, abych mel drahe auto, a takmam i na to, abych mel na jine veci. Nicmene ve vasem pripade -lidi, kteri zpetne hledate reseni- je rozhodne vice a tak ti muze pripadat normalni poznamenavat smerem ke me, ze si to ''mam najit a stahnout''.
cauvec :lol:

/ to jako mluvis smerem ke me, tak dementnim oznacenim jako ''rozumbrado'' ?, synku, vis co ..soupej nohama a mlc, to je to jedine.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3263
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Grafika Nvidia nebo Ryzen?
    od TomoMoto » 22 srp 2024 07:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1904
    od TomoMoto Zobrazit poslední příspěvek
    22 srp 2024 07:33
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    14495
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54
  • bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
    od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory
    2
    5108
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 17:31

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”