Ake je najlepsie archivacne dvd?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

roman510
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ake je najlepsie archivacne dvd?

Příspěvekod roman510 » 15 led 2010 21:56

Zdravim. Mam kopu cennych fotografii a rad by som ich dlhodobo zalohoval na dvd media. uvazoval som nad archivaciou na zlate dvd, z dovodu stalosti materialu a garancie uchovania dat. Bohuzial som ale prisiel na to, ze tieto media (konkretne Emtec Gold, Kodak Profesional DVD) vyraba nie moc dobra firma a to Moser Baer India. Teraz sa neviem rozhodnut, ci verit dlhodobej archivacii zlata a tej reklamnej nalepke co garantuje 100 a viac rokov uchovania dat, alebo ist radsej do overenej firmy ( Taiyo Yuden, Plextor) a doverovat tomu ze striebro tych 10rokov vydrzy tak aby bolo citatelne. Prosim vas, vyjadrite svoje nazory resp. skusenosti. Vopred vsetkym dakujem

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Ake je najlepsie archivacne dvd?

Příspěvekod Myloš » 15 led 2010 22:02

Vítej na fóru PC-HELP!

Já se odpovědi vyhnu, respektive odpovím s malým úkrokem:
na DVD (ani CD) už léta nezálohuju. K tomuto účelu mi slouží externí disk a ty opravdu cenné věci mám na víc místech.
Optickým médiím nevěřím, ani těm trvanlivým – stačí nechtěně škrábnout.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 15 led 2010 22:11

Taky moc nevěřím v optická média.Zálohuji na externí disk,ale i ten může časem "odejít " a tak jako jistotu bych viděl SDHC karty nebo flash disk.Cenově je to sice drahé,ale jistější.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 led 2010 22:13

Taky využívám buď externí disky a nebo si za pár šupů (myslím, že to vychází 120 Kč na rok) pronajmout místo na netu a zazálohovat tam
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 led 2010 22:19

A v případě opravdu cenných dat diverzifikovat. Dobrá je třeba kombinace externího disku a síťového úložiště na jiném místě planety (prevence ztráty dat v situacích, jako kdyby přišla povodeň, kdyby hořelo, nebo kdyby přišli zloději, co ve dne v noci choději…).
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 15 led 2010 22:23

Tak jestli budeš pálit na sebelepší média šmejdem LG a podobným, tak to nebude mít valný smysl ... Volil bych střední kvalitu Verbatim + vypalovačku Plextor, Samsung ... stejně si to za 10-15 let přepálíme na krystaly s holografickou prostorovou projekcí :D

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 led 2010 22:36

Sám jsem se přesvědčil o tom, že o externí disk se zálohami jde celkem snadno přijít. Napřed mi ukradli disk, kde jsem měl všechny zálohy projektů do školy a bez nich jsem mohl školy nechat a pak během hodiny mi odešel disk v booku, kde jsem měl ty samé projekty. Takže jsem měl prd. Snažil jsem se alespoň něco zachránit, ale marně. Prostě jsem to potřeboval a nebyla jiná možnost než rozbít prasátko a zaplatit 18 tis za profi obnovu dat z poškozeného disku :? Hold jsem je potřeboval a zase jsem ale přišel o peníze na Glocka :twisted: :x
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 led 2010 22:39

memphisto: To já externí záložní disk nikam radši nenosím.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 led 2010 22:49

To já taky ne. To bylo poprvé a naposledy, co jsem jej vyvětral :-( A za těch 18 tis za obnovu jsem mohl být ještě rád, protože to dělá známý a udělal mi cenu. Jinak jsou to daleko vyšší částky :?

reifik.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod reifik. » 16 led 2010 01:26

Doporučil bych externí HDD a Verbatiny DVD-RAM

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”