Zdravim,
chtěl bych se zeptat jesli někdo nezná nějaký program na zvyšování hlastitosti mp3 bez ztráty kvality (nebo alespoň minimální; důvod - vyšší hlasitost ze sluchátek u mé nokie 5730XM). Narazil jsem na program MP3Gain, je použitelný ale chtěl jsem se zeptat na váš názor na něj a případné doporučení něčeho lepšího (především co se týče kvality konvertace a zvolení co nejvyšší hlasitosti bez ztráty kvality, MP3gain je omezen na 105dB). Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby to zvládl s více písničkami najednou.
Děkuji za odpovědi
Zvýšení hlasitosti u mp3
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zvýšení hlasitosti u mp3
Skús napr Audacity. Po spustení myšou vložís skladbu-tahom myši ju označíš a v záloške efekty nájdeš "zosílit" kde zväčšíš hodnotu (prehraním sa uisti či postačuje) a po uložení skladby je o pár Dcb hlasitejšia! V programe odstrániš rôzne defekty (šum,praskanie a pod) Program nájdeš na www.slunečnice.cz alebo použi google. Program je v češtine
samael.35
Děkuji, ale představoval bych si spíš něco co by pracovalo s více soubory najednou. Mp3Gain konvertuje mp3 na dostatečnou hlasitost ale po dlouhodobějším testování jsem zjistil, že kvalita (u některých písniček, hlavně bassových) se zhorší docela podstatně.
Dávkově nevím, ale bezztrátově s MP3 pracuje Mp3 Direct Cut:
Program, který umožňuje editovat MP3 soubory přímo bez nutnosti dekomprese na PCM formát.. Proto zde nehrozí ztráta kvality dekompresí a kompresí formátu MP3. Ovládání programu je přehledné a snadno pochopitelné, navigace v načteném MP3 souboru jednoduchá. Umožňuje změnu hlasitosti výběru, vyřezávání, přemisťování výběrů atd.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
A nějaký hromadný by přeci jen nebyl? pracovat takto s tisíci mp3 je zdá se mi poněkud pracné:)
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
MP3Gain i Mp3 Direct Cut mě šeredně zklamaly, ale Audacity je přímo skvělý! K exportu upraveného souboru do formátu MP3 je sice potřeba Lame soubor, ale Audacity Vám přímo nabídne jeho stažení z internetu – to nemá chybu! 

Jaký Lame soubor? Je to Lame kodek ...
No a co? Kodek snad není soubor?
Konkrétně je to SOUBOR lame_enc.dll.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”