Dobrý deň, poprosil by som tých skúsenejších v Exceli o malú radu, ktorá však veľmi pomôže.. Skúsim to vysvetliť čo najpresnejšie..
Mám spravenú tabuľku, kde v A stĺpci sú názvy nejakých závad a v stĺpcoch B, C, D sa vyskytujú počty na ktorých sa dané chyby vyskytovali..Pod touto tabuľkou je nová, kam sa do A stĺpca ťahajú údaje z predchádzajúcej z A stĺpca (názvy chýb) na základe prvých desať najčastejších chýb (to som vyriešil práve vďaka tomuto fóru :) ). Teraz ale potrebujem, aby sa mi v tej novej tabuľke do stĺpcov B, C, D ťahali aj údaje o množstve z hornej tabuľky, ale na základe A-stĺpca, čiže na základe desať najčastejších chýb.. Proste potrebujem, keď mi v novej tabuľke dá do prvého riadku (najčastejšie chyby) nejaký názov chyby, tak aby mi aj v príslušných stĺpcoch v jednom riadku ťahalo údaje, týkajúce sa počtu tej-ktorej chyby... Snad sa mi to podarilo aspoň trošku priblížiť... Nemôžem sem bohužial priložiť EXCEL súbor, lebo má veľkú veľkosť, ale dúfam, že mi poradíte... Ďakujem...
Výpis bunky na základe inej bunky EXCEL
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výpis bunky na základe inej bunky EXCEL
Bylo zbytecne zakladat novy dotaz, mohls pokracovat v tom puvodnim.
Pro tebe nejjednodussim resenim je pouzit jiz uvedeny vzorec, ve kterem ve funkci INDEX vlozis odkaz na prislusne pole:
pro sloupec A:A to byl vzorec: =INDEX($A$1:$A$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
pro sloupec B:B (k-te maximum) postaci: =LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1))
pro sloupec C:C pouzijes vzorec: =INDEX($C$1:$C$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
pro sloupec D:D: =INDEX($D$1:$D$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
a kopirovat do dalsich bunek sloupcu.
Nebo muzes pouzit pro hodnoty do dalsich sloupcu funkci SVYHLEDAT (VLOOKUP) (jednodussi vzorce, neopakuje se hledani maxima) - vysledna hodnota (hledane maximum) je napr. v A50, zdrojova data v A1:D40, pro nalezeni odpovidajici hodnoty do sloupce napr. C:C (C50) pouzij vzorec: =SVYHLEDAT(A50;$A$1:$D$40;3) a kopirovat do dalsich bunek.
Pro tebe nejjednodussim resenim je pouzit jiz uvedeny vzorec, ve kterem ve funkci INDEX vlozis odkaz na prislusne pole:
pro sloupec A:A to byl vzorec: =INDEX($A$1:$A$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
pro sloupec B:B (k-te maximum) postaci: =LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1))
pro sloupec C:C pouzijes vzorec: =INDEX($C$1:$C$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
pro sloupec D:D: =INDEX($D$1:$D$40;POZVYHLEDAT(LARGE($B$1:$B$40;ŘÁDEK(1:1));$B$1:$B$40;0))
a kopirovat do dalsich bunek sloupcu.
Nebo muzes pouzit pro hodnoty do dalsich sloupcu funkci SVYHLEDAT (VLOOKUP) (jednodussi vzorce, neopakuje se hledani maxima) - vysledna hodnota (hledane maximum) je napr. v A50, zdrojova data v A1:D40, pro nalezeni odpovidajici hodnoty do sloupce napr. C:C (C50) pouzij vzorec: =SVYHLEDAT(A50;$A$1:$D$40;3) a kopirovat do dalsich bunek.
Dakujem, uz mi to trklo v priebehu dna... Sorry, ze otravujem s tym, co je zrejme... :)
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Reseni s pouzitim uvedenych vzorcu v pripade shodneho poctu ve slupci B:B nedava spravny vysledek.
Takze je nutno pouzit proceduru VBA pro ziskani poradi hodnot ve sloupci B:B ( nelze pouzit funkci RANK(), pri shode vraci shodne poradi), vysledek - poradi - je v pomocnem sloupci E:E: pri shodne hodnoty je poradi: n, n+1, n+2,.... Dale pak uz vzorce.
vice v priloze:
Takze je nutno pouzit proceduru VBA pro ziskani poradi hodnot ve sloupci B:B ( nelze pouzit funkci RANK(), pri shode vraci shodne poradi), vysledek - poradi - je v pomocnem sloupci E:E: pri shodne hodnoty je poradi: n, n+1, n+2,.... Dale pak uz vzorce.
vice v priloze:
- Přílohy
-
- RankSpec1.xls
- (31.5 KiB) Staženo 105 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-