Připojení přes Wifi vypadává, někdy dlouho nejede
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Připojení přes Wifi vypadává, někdy dlouho nejede
Je možné, že se jedná o rušení na stejném kanále - kmitočtu. V každém případě se musíš domluvit se sousedem, jež poskytuje připojení a nechá si za to platit. Další možností je i nedostatečné síla signálu - špatně nasměrovaná anténa.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No to sou právě ty problémy. Měl sem router ten modrý a všechno bylo v klidu. Pak musel měnit to heslo pro připojení k síti, jelo to. Pak to začalo zlobit. A router mu nešel nastavit. "Prozatím" mi dal tu anténku přes usb. Ale jelo to v klidu. Pak to začalo zlobit a byl u mě řekl že mám moc plný účet (profil) administrátora - že mám na ploše hodně věcí tak jsem to uklidil a spojení se zrychlilo. Teď tvrdí že je chyba u mě (já mu řekl že to mám asi zavirované- což tedy nebylo. On mi poradil ať si to zazálohuju a přeinstaluju xp. Nechápe čím to může být a on na mě má ping v pohodě. Chyba musí být prý u mě. Počítač není z nejnovějších, když dělám něco náročnějšího objeví se mi i hláška o nízké hodnotě virtuální paměti. Říkal jsem si, že to tedy bude fakt asi tím počítačem. Nebyl by nějaký nástroj, kterým bych tu sílu a rychlost připojení nějakou delší dobu monitoroval a po vypnutí by mi vyplivl nějaký graf ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Virtuální paměť si můžeš zvětšit. Klikni na Tento počítač levým myšítkem - Vlastnosti - Vlastnosti systému - Upřesnit - Výkon - Nastavení - Možnosti výkonu - Upřesnit - Virtuální paměť - Změnit - a nastavit 1,5 x velikost RAM (tedy při 1G RAM nastavit 1,5G a p.) potvrdit OK a hotovo.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ale jestli to dobře chápu, tyto problémy by to způsobovat nemělo, ne?
Tu je ping, když jsem připojen. Na ping, když to vypadne musím chvilku počkat, nicméně je tu v diskuzi výše a zdá se mi stejný. Je to tak?
To nechápu. Z toho by vypadalo, že si pingnu, i když nejsem připojen? Pak ještě, že nemám IP adresu dobře, ale to bych si nepingnul na nic, ne? Pro jistotu jsem do toho screenu dal i okno s nastavením.
Tu je ping, když jsem připojen. Na ping, když to vypadne musím chvilku počkat, nicméně je tu v diskuzi výše a zdá se mi stejný. Je to tak?
To nechápu. Z toho by vypadalo, že si pingnu, i když nejsem připojen? Pak ještě, že nemám IP adresu dobře, ale to bych si nepingnul na nic, ne? Pro jistotu jsem do toho screenu dal i okno s nastavením.
Tu virtuální paměť mám trochu jinak, ale našel jsem to. Jen nevím, jak to nastavit v tomto případě.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemáš volné místo na disku tak nemůžeš nastavit větší virtuální paměť. Musíš nejprve uvolnit místo na disku a to je Tvůj další problém.
Myslíš na céčku? Omlouvám se jestli to nechápu, odborník nejsem, ale měl bych tam mít tak půlku volného?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, přehlédl jsem volné místo. Tak nastav větší virtuální paměť. Buď zaškrtni "Velikost určí systém", nebo klikni na "Nastavit" a největší velikost nastav na 1500MB (při RAM 1GB).
Dal jsem automaticky a hodilo mi to 1003MB. Tak ze 300MB snad stačí. No a teď počkat, jestli ještě někoho něco napadne:-)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak jsi dělal ten ping tak jsi pingoval sám sebe tudíž to muselo jet rychle
Musíš pingovat tu bránu, to by měl být ten sousedův router

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Já si říkal:-)
I to, že budu pingovat sám sebe mě napadlo:-)
No, dneska to jelo úplně bezchybně a nevypadlo to ani jednou. Pro mě to je záhada.
Tento ping už by měl být správně.
I to, že budu pingovat sám sebe mě napadlo:-)
No, dneska to jelo úplně bezchybně a nevypadlo to ani jednou. Pro mě to je záhada.
Tento ping už by měl být správně.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ping to není nejhorší, ale na to že to je jen blbý spoj k sousedovi to je dost. Až to nepůjde tak ho zkus pingnout znovu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7140
-
od Luk4579