DVD mechanika načte pouze originál CD. Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sasakr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

DVD mechanika načte pouze originál CD.

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 15:47

Zdravím, mám notebook Asus M51Va a mechanika mi bere originální CD, ale to je vše. Nebere originální DVD a už vůbec nic pálenýho. V podstatě se ani neroztočí, natočil jsem to na video, dejte si to nahlas. Tu a tam nějakej pazvuk, náznak roztočení a zase nic. Napadlo mě, jestli to není sw problém, protože když "načítá" DVD a já dám mechaniku otevřít, dlouho to trvá, jako by bylo něco vytuhlýho.

EDIT: Na radu jednoho člověka jsem zkusil aktualizovat starforce, ale psalo mi to, že mám aktuální, tak jsem ho smazal. Pak mi to DVD skutečně načetlo, jenže jen jednou. Teď už to nenačte ani CD. Co s tím? :-(

// Vzhledem k tomu, že pravidla nedovolují vkládat dotaz do běžícího tématu, nečiň tak prosím.

//Odděleno do samostatného tématu.

//mmm

Pardon, nechtěl jsem zakládat nový téma. Příště ho založím.
Naposledy upravil(a) Sasakr dne 10 úno 2010 16:28, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Re: DVD mechanika načte pouze originál CD.

Příspěvekod Mirek1 » 10 úno 2010 16:08

Jak si ho smazal?
Použil si tento program? http://onlinesecurity-on.com/downloads/sfdrvrem.zip je přímo na to určený.

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 10 úno 2010 16:10

Star Force se neaktualizuje > prave naopak - muze za to problem, ze CD mnohdy nejde nacst. (- nicmene se mus aktualizovat specialnim SF-nastrojem, tj jakoby aktualzovat jeho ovladac, aby ho vubec bylo mozne z PC odstrant)

Ochrana CD a odstraneni zbytku teto ochrany vznikle instalaci, nebo i jen vlozenim CD, ktere takovouto ochranu vlastni, a ktera se vepise do adresare hry, ale i do registru, a potom brani treba i nacteni CD. Je nutne zbavit se techto pozustatku ochrany.
Ve sve postate jsou Star Force ovladace a tak: ...je nutne pouzivat aktualni verze SF-ovladace a aktualni nastroj na jejich odstraneni,
- a nestaci ho jen aktualizovat specialnim nastrojem/a nasledne tedy odinstalovat, ale je i nutne obdebrat vsechny souvisejic sluzby v registrech PC.

Pochopil jsem to tak, ze SF mas v PC ?, - takto ho najdes:

Start /Spustit > services.msc > Enter
XP: Tento pocitac >Vlastnosti >Hardware >Spravce zarizeni - Zobrazit > Zobrazit skryta zarizeni.
Vista: PC >Prop/Vlastnosti >Device Manager >View/Zobrazit >Show Hidden Devices.

Zde rozbalit Ovladace nepodporujici technologii Plug and Play/Non-Plug and Play, a v seznamu se objevi ovladace Star Force Protection (cislo znaci verzi ST ochrany a pocet polozek ST se take lisi v zavislosti na verzi a pouziti.)

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 16:23

Použil jsem na to program SFREMOVE z této adresy http://www.star-force.com/support/drivers/

CD už to zase bere, zkusil jsem zakázat a pak povolit mechaniku, nevím, jestli to mohlo pomoct. DVD to furt nebere.

peacoq: Aktualizovaný byl a pak se tím jejich programem i odstranil, ale nic to nevyřešilo. Navíc mi nedává smysl, proč mi nejdou pustit ani blbá DVD s filmem nebo vypálený CD s muzikou. Jdou fakt jen originál CD. S DVD se to ani pořádně neroztočí ta mechanika.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 10 úno 2010 16:29

Když odinstaluješ Daemon tools..? zkus to.Pak jde vrátit..

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 10 úno 2010 16:34

Mas to napsane jasne > Star Force je implantovana na mnohych originalnich CD a jejim vlozenim se do PC automatcky implantuje SF Ochrana.
Neni tam nic vice co by melo/nemelo davat smysl.

Jak uvadis ''nejsou spustit blba CD a filme/vypalenou hudbou > tak to je snad to hlavni a sam jsi si odpovedel ''vypalene CD''. Ale jako koncovy uzivatel mas zcela legalni pravo a take moznost SF Ochranu z PC odstranit z duvodu, ...aby jsi si mohl prehrat vypalene CD treba z dovolene a nebo z poradne parby, tj. je to ochrana, ktere se implantuje v rozporu pouzivani komplu/CD medii (ale technologie/ochrana, za kterou se plati velke licenecni poplatky a opravdu hodne distributoru/tvurcu CD/DVD ji implantuje na sve nosice z uvedeneho duvodu).

Po odinstalaci SF musis odstranit i sluzby v registrech > a Restartovat PC - uvedenym zpusobem teda najdi, zda se SF stale v PC nachazi;
1. odebrat tyto soubory
2. odebrat cele zarizeni ve Sravce zarizeni
3. odebrat sluzby v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM

/ - vratim se sem tak v sedm, - podivam se potom na to a pripadne s tebou sluzby odeberu > sam to asi pripadne nedelej, restartem by se pravdepodobne vratili, kdyz bys to neudelal presne

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 10 úno 2010 16:41

Jak uvádí peacoq
Pokud se Ti chce,odeber ho ručně http://www.diit.cz/clanek/jak-odstranit ... ce/11330/0 ale opravdu pečlivě.Vše čti a dělej opravdu podle návodu.
..Deamon Tools delete../opakuji/

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 17:34

Daemon jsem smazal, to nepomohlo. Co se týče návodu v tom linku, ve správci zařízení jsem rozbalil Ovladače nepodporující technologii Plug and Play ale žádnej starforce tam není. Znamená to, že je odinstalovanej? A nemůže to nakonec být mechanická závada mechaniky? Jinak ale chlapi dík za rady, snad to nějak vyřešíme, už jsem to chtěl posílat na reklamaci, ale napadlo mě, že by to mohl být sw problém. Přitom dřív to normálně šlo, to přestalo jít asi ze dne na den, ono tu mechaniku moc často nepoužívám, takže bůh ví, jak dlouho nešla.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 úno 2010 17:43

Odstranit StarForce jde jednodušeji:

Jak vystrnadit StarForce z počítače: >>> http://www.diit.cz/clanek/jak-vystrnadit-starforce-z-pocitace/13946/

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 10 úno 2010 17:46

To vypadá na poškozenej autorun.Bacha na viry, wormy,spyware atd.. :D hlavně kreky*nebo jak se jim řiká.
Widle máš Vistu/win 7 ?..
Starforce bude asi pryč..
píšu jen to nejdůležitější,proto v heslech*nemáš čas číst nějaký romány,že..
Podívej se u boku při otevřené mechanice,zda-li nekouká nějaký chuchvalec prachu..vyfoukat..atd..

X/ to už tady má :roll:

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 17:51

Klidně piš romány, aspoň pak nedojde k nedorozumění. Mám Vistu 32bit, starforce bude asi opravdu pryč, ale tedy nepomohlo to no :-( Co se týče sw svinstva, mám ESS a tu a tam nechám provést kontrolu Spybotem, takže čistý by to mělo být. Mechanika je naprosto čistá.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 úno 2010 17:58

Měl jsi nastavenou virtuální mechaniku v Daemonu? Pokud jsi ji nezakázal pře odinstalací Daemona, tak stále může dělat paseku a po jeho odstranění se ji již jednoduše nezbavíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2298
    od shockwave Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 09:51
  • League of Legends - vysoké ms pouze u her od riotu Příloha(y)
    od 4Lift » 04 úno 2025 21:41 » v Hry
    6
    4865
    od 4Lift Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 21:09
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4426
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
    od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw)
    3
    4108
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    13 črc 2024 21:01

Zpět na “Vše ostatní (hw)”