DVD mechanika načte pouze originál CD. Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Sasakr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: DVD mechanika načte pouze originál CD.

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 18:06

Nastavenou, to jako jestli jsem zrovna měl otevřenej nějakej obraz? To jsem neměl, normálně zmizel z Tento počítač. Ale furt mi není jasný, jak s tím může souviset Daemon, ten mám odjakživa a mechanika fungovala.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 10 úno 2010 18:38

Tim, ze jsi Star Force sice odinstaloval, ale neprovedl odstraneni > pripadne nerestartoval, a nebo naopak restartoval drive, nez se odstranily zapisy i v registrech, ....se v PC zcela nepochybne neco ''mota''.
A nepochybne se to chytlo na Deamona, protoze SF ochrana dobre vi co ma hledat a pripadne nejak ''poskodit'', nikoli jen znemoznit nacteni CD, ale napadnout i virtualni mechaniku.

V horsim prpade by jsi musel SF do PC zase dostat zpet, a postupovat presne, v nadeji, ze se ty pozustatky ''nachytaji'' na novou SF ochranu a podari se je odstranit > bez reinstalace systemu.

...rozbalit Ovladace nepodporujici technologii Plug and Play/Non-Plug and Play, a v seznamu se objevi ovladace Star Force Protection... / ...pises, ze tam nic neni > tak se to bere jako berna mince, a dale,

Otevrit editor registru:
Start/Spustit > napsat regedit >Enter
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services, zvolit Services ...nen tam nejaky soubor /slozka s nazvem pro(..neco..)
- (problem je, ze presny nazev techto souboru je mozne zjistit prave tam, kde pises, ze tam uz nic neni (Plug and Play) - protoze jsi to odinstaloval) > NIC TAM PRIPADNE NEMAZ, jen hledej

a dale; Start/Spustit - %SystemRoot%\system32\drivers (pripadne jinou cestu, zalezi podle systemu co mas) - a podivej se, zda se tam nenaleza soubor stejneho nazvu (jako hledas o radek vyse).

// - ted vidim, ze neco velmi podobneho je na uvedenem odkazu (vesmes stejny postup) > ale neprovedl jsi odstraneni (coz asi vzhledem ke spatne provedenem odinstalacnim postupu ani nelze) - respektive nepises, zda jsi nejake soubory V REGISTRECH NASEL (?)

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 20:22

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services: Tady mám 3 složky začínající na PRO, jsou to: Processor, ProfSVC a ProtectedStorage.

%SystemRoot%\system32\drivers nikam nevede, mám Visty 32bit. Kde jinde by to mělo být? Jestli to má být klasicky C\windows\system32\drivers tak tam je podobnej snad akorát soubor processr.sys (ne, to není překlep).

To je to, co hledáme?

Btw. ten starforce je posranej virus, nic jinýho.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 10 úno 2010 21:07

Bohuzel, nejedna se o ty soubory, a problem je, ze se jmenuji jakoze ''jinak'' - toto bylo jen voditko, kdyby snad, a takto uz by bylo opravdu tezke je dohledat, jsou-i tam (a si ano, a nebo se ''chytlely'' Daemona).

Drivers - vede to do systemu, jak uvadis (asi jsi to spasne okopiroval) - a nehraje to roli, kdyz se soubory nenasly/nepodarilo identifikovat v prvnim kroku.

Ano, SF je de-fakto vir, prenastaveni/poskozeni systemu/PC bez vedomi uzvatele, ale to se resilo uz i na korporacich (lisovaci prazdnych CD, ze lide kvuli tomu prechazeji na flashky, apod. - obecne (asi) blbost, ale jiste se vyrobci CD ''zlobi'' na takovouto formu ''trvale ochrany/zmeny'').
A neni to jen SF, ale mnoho jinych; Cactus, Key2,...

Jeste moznost - nastaveni PIO modu - mohl se sam zmenit, pripadne i vinou SF: http://www.diit.cz/clanek/nastaveni-dma ... ch/14509/0

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 22:24

Hm, paráda. Zejtra si přečtu ten článek a mrknu na to PIO a jestli to to nebude, tak co mám dělat? Systém nepřeinstaluju, když nejde mechanika. Navíc jsem to nikdy nedělal a mám z toho docela hrůzu. Ale pokud se nemýlím, tak instalačka Vist je i na nějakým skrytým oddíle na HDD. Akorát vůbec nevím jak to vyvolat.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 10 úno 2010 22:30

Jeste to nezen - treba se najde nekdo,kdo vi, jak to je pri spatnem/neuplnem odstraneni SF (jak se asi stalo).
- a co vycisteni registru ? (nejzakladnejsi vec a nejak se to opomnulo - udelal jsi ?, delas pravidelne ?)
PIO mod - pripadne prehod '''tam a zpet'' (podle navodu/clanku) > RESTARTUJ.

Recovery:
Start/Spustit (ikonka Windows na liste uplne vlevo dole) > Vsecny programy - v seznamu by se mohl nachazet Recovery (mozna to cesky bude jinak, nevim, pouze se domnivam, ze by tam mohl byt i anglicky nazev, ono Recovery, a jinak je i mozne, ze se to jmenuje uplne jinak, treba Zaloha systemu, Obnova, a tak podobne).

Kdyz to nenajdes, vyzkousej, jeslti se pripadne nezobrazi jako skryty oddil na disku:
Start/Spustit > do zadavaciho radku napis diskmgmt.msc >Enter ...a zobrzi se disk/y podle umisteni v PC.

Ale nachazet se tam nemusi, ...neni totiz pravidlem, aby v PC tento ''zalohovatelny re-instalacni oddil'' byl, a soucasne nemusis mit ani re-instalacni CD, pripadne se muze i jednat o podminku zakoupeni PC, tj. ze jsi nezakoupil OS (proto nemas Recovery oddil).

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 10 úno 2010 22:36

Ne ne, jsem si jistý, že to na HDD mám a dostal jsem i DVD, takže v tomhle si mě docela hýčkají. No zítra se na to kouknu, teď si jdu něco zahrát, mám toho dost.

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 11 úno 2010 14:47

Tak jsem ještě přemýšlel, starforce přeci nesahá za hranice operačního systému ne? Tak proč když zapnu PC s diskem v mechanice, tak vyluzuje pořád stejný zvuky a pořádně se ani neroztočí? A teoreticky bootovat z disku by to taky mělo jít ne?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 úno 2010 15:36

SF, a jine principem stejne ochrany > sahaji ''za'' hranice systemu.
Jako prvni moznost u ''necitelnych disku'' je prave SF a to z duvodu, ze jsi uvedel, ze SF TAM BYL (a byl spatne/neuplne odstranen) a to dokonce s Daemon Tool/em, coz je pro Star Force ''lahudka'', dalsi moznoti jsou potom jineho charakteru.

Uvadis: ''PC s diskem v mechanice, tak vyluzuje pořád stejný zvuky a pořádně se ani neroztočí'' /...to ale neni pravda, PSAL JSI, ze originalni CD to precte, ale DVD nikoli, a vypalene uz vubec ne > takze to neni mechanicky problem protoze NECO NACTE
(- snek co posunuje laser, - mala ''vyrovnavaci pamet'' (film se neprehrava primo z DVD, ale je ulozen do ''mezi-pameti'' a teprve potom je ''pousten'' dale do PC k zobrazeni), - nefunkcni laser, ...)

K tvemu problemu:
- dalsi moznost jsou PIO-mod
- mechanika (muze byt a nehraje roli, jake CD jde/nebo nejde nacist) - i kdyz porad je zde ''problem'' s tim, ze SF v PC opravdu byl)
- slabsi/odchazejic laser
- nactes jen orignalni CD (a jen nektere) - opet vraci mechanicke i soft moznosti reseni (a je ROZDIL mezi CD a DVD)
- Daemon Tools je potom problem, protoze ''vetsina/mozna mensina'' lidi ho pouziva prave ke spusteni ilegalnich kopii > a tedy se SF ''chytne'' prave i na DT (SF ho fakt v komplu rad vidi)
- nastaveni Virtualni mechaniky DTool/u > jak jsi to udelal a nenastavil VM zpet pred odinstalac DT = problem ''na veky''
- muze tam byt uplne jina ochrana stejneho principu (uvadel jsem Cactus a problem dela Key2 (trochu rozdilne, ale principem stejne))

Reseni (?):
- ZKUS TOTO (...) > nainstaluj zpet Daemon Tools > Restartuj PC - a odinstaluje se jinak, nez jen pres Programy
- A NA TOTO ODPOVEZ > ... Virtualni mechanka - nastavuje se v nastaveni DT > nemel jsi ji nastavenou ?? (kdyby jsi aspon URCITE vedel)

//
Kdyz o tom (SF, a jine) chces polemizovat, je to takto (ale na to nereaguj, jen kdyz o tom porad premyslis, jak je to mozne);

1, koupis orginal CD ( slovo koupis potom hraje nejdulezitejsi roli) > to hraje dulezitou roli pre-defince stavu.
Na originalni CD je nahrana i aplikace SF, coz ale neni aplikace, ale je to ''pruvodny program'', ktery je soucasti media/soubor (napr. filmu), tj. neni mozne z vlozeneho CD prehrat film, aniz by se OKAMZITE -po vlozeni tohoto CD s takovouto ochranou- do PC ''nestahla'' ona ochrana.

2, je to mozna smesne, ale jedna se o pre-definici zlocinu (nenam cz-klavesnici, tak ''pre'' (jako pre-natalni pece / oddeleni ''pred''-porodni pece o matku) > a uz jsi jednou nohou v Matrixu, a ten flm, jak tam hraje Tom Cruise, kde jsou ''tusitele'' a dochazi k pre-definici umyslu zlocinu, ktery by byl teprve spachan
- je to ochrana distributoru originalnich nosicu > a do budoucna se ''pojistuji'', ze v PC nespustit ilegalni CD (ale <''opomiji se tve pravo na tve vlastni CD a nebo na porizeni i zalozni kope originalu, na coz mas zakonne pravo, ale ciste/vypalene CD ti to prose nenacte''>)
- soucasne je to ''zlo'' vyrobce CD-medii, protoze je potom problem prehrat treba zminene video z dovolene. Ale, ORIGINALNI CD s timto opet problem nema - aspon ve vetsine pripadu, a tedy se jedna opravdu po opatredi pre-definujici zly umysl > ukrast - vypalit - prehrat.

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 11 úno 2010 16:35

Ten film byl tuším Minority Report. Ale k věci, Daemon lze používat k naprosto legální činnosti a pokud se mi spolu s legálním sw nainstaluje do PC i tenhle vir, kterej mi znemožní fungování mého hw, pak je to podle mě na žalobu.

Co se týče toho, že ta ochrana sahá za hranice OS, co je nad OS? Tam je BIOS ne? A proč to nebere originální DVD? A proč mi ho to jednou vzalo? Furt to nedává smysl :cry: a pokud to tedy má moc na OS, tak pak nepomůže ani reinstal a v podstatě se toho nelze zbavit?

No, zkusil jsem zkontrolovat to PIO, to tam ale ve Vistách vůbec není http://piratesxxl.cz/obrazky/6744.jpg . Tady jsou ty moje oddíly na HDD http://piratesxxl.cz/obrazky/6745.jpg , je tam jeden cca 10GB, tam je asi ta záloha, pak ještě jeden 1,37GB, to mě vůbec nenapadá, co by mohlo být, jestli to není nějaká Turbo Memory pro grafiku nebo tak něco. A z toho HDD by snad systém nainstalovat šel, když bych v BIOSu nastavil bootování z HDD.

Teď jdu zkusit Linux, to asi nepomůže, pak zkusím to s tím Daemonem a pak se asi oběsím.

Sasakr
nováček
Stav:

Příspěvekod Sasakr » 11 úno 2010 17:22

Tak Linux nepomohl, můžeš mi prosím ten tvůj postup popsat ve větách, abych ho pochopil? Myslím konkrétně tohle:

Kód: Vybrat vše

- ZKUS TOTO (...) > nainstaluj zpet Daemon Tools > Restartuj PC - a odinstaluje se jinak, nez jen pres Programy
- A NA TOTO ODPOVEZ > ... Virtualni mechanka - nastavuje se v nastaveni DT > nemel jsi ji nastavenou ?? (kdyby jsi aspon URCITE vedel)

peacoq

Příspěvekod peacoq » 11 úno 2010 19:12

Postupne, jak to ctu.
PIO mod na Viste
- Tento pocitac - kliknout pravym, zvolit Spravovat/Manage > otevre se okno Spravce PC
- v leve casti okna vyber Spravce zarizeni/Device Manager > zobrazi se vypis spravovanych zarizeni - zajima te Radic IDE ATA/ATAPI
- klikni pravym - Vlastnosti/Properties > vyskoci nove okno - karta Upresnit/Advanced Settings
> dle navodu: ...pokud je aktualni prenos PIO >>> zmenit na DMA

(obrazek k navodu / - a nasel jsem jeste jeden s cestinou a aby jsi pripadne videl rozdil v nastaveni PIO vs. DMA, a pripad, tam muze byt Zarizeni 1, Zarizeni 2)

//
Tohle fakt neres (a hlavne ja nemam chut ti to vysvetlovat a nakonec reknes, ..ale jak to ?) > ty nemas zadne moznosti a jsi nucen akceptovat ''ochranu prostredky, ktera tvurce/distributor do sveho dila zakomponuje''.
Rozhodne nechtej po me, aby ti zde na 10ti stranach vylozil neopravnnenost ''implantace'' software (coz ale Star Force ani primo neni), a rozdil mezi ''pouzitim ochrany na originalni media'',
> strucne jde o to, ze - auto si sam navoskujes, aby ti dele vydrzelo, - a prodejce CD (majitel prav) ho opatri ochranou, aby si tim zajistil legalnnost i pro dals pripadne jeh produkty (jeden film koupis, a treba jiny ve vlastnictvi stejneho distributora stahnes a vypalis).
Přílohy
PIO-1.jpg
PIO-2.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2298
    od shockwave Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 09:51
  • League of Legends - vysoké ms pouze u her od riotu Příloha(y)
    od 4Lift » 04 úno 2025 21:41 » v Hry
    6
    4865
    od 4Lift Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 21:09
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4426
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37
  • Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
    od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw)
    3
    4108
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    13 črc 2024 21:01

Zpět na “Vše ostatní (hw)”