Tak jsem konečně dodělal verzi vypínače, ve které jsem použil všechny dobré nápady, které tady padly.
Počítač se zapíná normálně na bedně PC tlačítkem. Musí se podržet trochu déle, ale už jsem si zvyknul.
Tři tužkové baterky sepnou relé a po najetí zdroje už drží relé 5V
Vypnutím Windows (myší nebo klávesnicí) se ztratí 5V a relé odpadne a sním i 230V pro PC, monitor, modem atd. Relé je z GM za 20 a krásně se vešlo do zásuvky.
Montáž do PC je jednoduchá. Konektor od tlačítka jsem vytáhnul z MB a zapojil na můj tišťák, dráty z tišťáku zase na MB, 5V přes molex a výstup pro relé přes nějaké konektory, co jsem doma našel.
Už to šlape týden a zatím bez problému.
Odpojovač 220V pro periferie
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Schema je jednoduché žádný složitosti kterým bych nerozuměl. Je n mi tam na moje gusto chybí okruh následného sepnutí pro napájení tiskárny protoře tu potřebuji asitak 5* méně než zapnutý PC tak roč jí krmit když to není nutné.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Modrásku to já taky jenže když je to takhle zapojené po zapnutí PC se ti uvede do pohotovostního stavu a papá eletriku i když netiskneš tak proč tomu nepředejít.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
myslel sem to například takhle http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?p=88387#88387
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Odpojovač 220V pro periferie
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- bulterierjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jo jasně. Zásuvka master-slave je elegantní řešení jak pomocí zapnutí počítače se zapne i monitor a další periferie. Ale já jsem chtěl vypnout počítač natvrdo, žádný stand-by režim, který bere úplně zbytečně několik watů.
Master-slave zásuvka by pro mě znamenala po vypnutí počítače ještě vypnout zdroj a při zapnutí zapnout zdroj a pak zmáčknout tlačítko pro zapnutí počítače. Vymyslel jsem si myslím celkem jednoduché zapojení, které šlape víc jak 2 roky. Ale je to menší zásah do počítače. Ne každý na to má zkušenosti a odvahu
Pro ty je master-slave určitě lepší volba. A když už jsem se tak rozepsal, zkusil někdo moje zapojení?
Master-slave zásuvka by pro mě znamenala po vypnutí počítače ještě vypnout zdroj a při zapnutí zapnout zdroj a pak zmáčknout tlačítko pro zapnutí počítače. Vymyslel jsem si myslím celkem jednoduché zapojení, které šlape víc jak 2 roky. Ale je to menší zásah do počítače. Ne každý na to má zkušenosti a odvahu

Měl jsem doma něco takového... Zásuvka master-slave Člověk tam vrazil jeden spotřebič kterým chtěl zapínat, malým trimem nastavil při jakém zatížení na té hlavní zásuvce se mají zapínat i ty ostatní a hurey. Fungovalo to dobře ikdyž nevím jakou spotřebu měla samotná ta elektronika v tom :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost