Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak velká je šance na dopadení odesílatele podv.mailu (fake mail) který tento mail odeslal z anonymizéru a na něho se připojil z mobilu přes server opery.
Nejsem si jista jestli jsem zvolila to správné fórum,ale i tak děkuji.
Zjištění odesilatele podvod.mailu
-
- Pohlaví:
Re: Zjištění odesilatele podvod.mailu
Vítám Tě na PC-Help. Pro tebe nulová, pro policii o malinko větší.
Konkrétní případ. V nejmenovaném městě nejmenovaný /neznámý/ anonym jménem starosty rozeslal uředníkům maily o zvýšení platu. Také použil anonymyzér. Starosta podal trestní oznámení které policie přijala s dovětkem, že řešení, resp. nalezení vtipálka je skoro nemožné.
Konkrétní případ. V nejmenovaném městě nejmenovaný /neznámý/ anonym jménem starosty rozeslal uředníkům maily o zvýšení platu. Také použil anonymyzér. Starosta podal trestní oznámení které policie přijala s dovětkem, že řešení, resp. nalezení vtipálka je skoro nemožné.
Naposledy upravil(a) guest dne 19 úno 2010 18:59, celkem upraveno 1 x.
Děkuji za přivítání,já bych to asi neřešila,ale co nějaká soukr.firma?Je tam šance?Policii bych si nechala až na poslední možnost.
-
- Pohlaví:
Přečti si co píšu výše. A pokud je to z mobilu, pak je to možná otázka pro někoho z těch nyní populárních US seriálů. 

Tak fajn,díky za odpověď,já totiž v zdrojovém kódu mailu nalezla IP serveru(providera?) a netu jsem si našla že je to v Česku.
Na vysvětlenou,já totiž tuším o koho jde,ale tušení není důkaz.
Jinak moc děkuji za odpovědi.P.
Na vysvětlenou,já totiž tuším o koho jde,ale tušení není důkaz.
Jinak moc děkuji za odpovědi.P.
-
- Pohlaví:
A copak tě tak pobouřilo? Nemůžeš se svěřit ať se také zasmějeme? 

Zneužití mého jména..

-
- Pohlaví:
Tak zneužítí jména zrovna k smíchu není.
Spousta špatných vtipů se dá pochopit ale toto mezi ně rozhodně nepatří. Pokud ale tušíš o koho jde, snad bys to časem mohla nějak ověřit. 

Díky,ale mne opravdu zajímá možné technické řešení.Zřejmě to ztroskotá na tom že server Opery je v Norsku.Už druhý den sedím u netu a hledám informace jak to vlastně chodí a jak to funguje.
Ale i tak děkuji a hezký večer.
Ale i tak děkuji a hezký večer.