Jsem tu novacek a v pocitacich se vyznam uzivatelsky. Pred par lety jsem si sestavoval pocitac jen z info, co jsem tak nejak nasel na netu a bylo to v pohode, ale vsechno se ohledne tyhle techniky tak meni a rad bych se trosku posunul.
Momentalne potrebuji sestavit pocitac hlavne na upravu fotek (Adobe Lightroom, Photoshop), prace s netem ani ne tak hudba a hry uz vubec ne.
Urcite chci zaklad Intel Dual core (pry je dobry) na Quad core nebudu mit.
Minimalne 2 GB RAM.
A jde mi o to, do jaky desky to nasazet. nevim, jaky jsou uskali, co se tyka frekvenci procesoru, RAMky a tak.
Jinak grafiku mam XFX Geforce 6800 (XT-nejsem si jist) je stara, ale myslim si, ze jen na fotky bude v pohode (nedelam zadny 3D grafiky nebo tak) PCI express, zdroj mam 500W s 24 pin na napajeni desky, zvukovku Sound Blaster Audigy 4, taky stara, ale dobra. Zadny jiny zvlastni pozadavky nemam.
Asi nejvic budete mit vyhrady na ten Dual core, ale rozpocet je zhruba 5000,-, takze Quad vazne asi ne.
Co zacit timhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72790
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73455
Diky za vase rady. Doufam, ze ty linky pujdou, porad nevim, jak to formatovat, nekdy se nezobrazuji jako odkazy, tak kdyztak sorry.
Prosim o radu na sestaveni pocitace
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosim o radu na sestaveni pocitace
Napiš značku zdroje abycho posoudili jak je kvalitní.
Potom napiš jestli je ta tvá grafika do AGP nebo PCI-e slotu (zjistíš třeba v programu everest)
Teprv potom se od toho odrazíme. Jo a ta cena má být včetně operačního systému?
Potom napiš jestli je ta tvá grafika do AGP nebo PCI-e slotu (zjistíš třeba v programu everest)
Teprv potom se od toho odrazíme. Jo a ta cena má být včetně operačního systému?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Znacka zdroje je Ultra Xfinity ATX 500W.
Grafika je primo tato: http://www.xfxforce.com/en-us/products/ ... 800XT.aspx
Blizsi info o specifikaci je tady: http://www.digitaldingus.com/reviews/xf ... /index.php
Operacni system uz mam a zbytek veci taky. Dodelal se mi pocitac a i tak uz jsem potreboval nejaky upgrade.
Diky moc.
edit: Nejsem si jisty, ale myslim, ze mam nejakou verzi ty grafiky s 526 MB nebo tak...
Grafika je primo tato: http://www.xfxforce.com/en-us/products/ ... 800XT.aspx
Blizsi info o specifikaci je tady: http://www.digitaldingus.com/reviews/xf ... /index.php
Operacni system uz mam a zbytek veci taky. Dodelal se mi pocitac a i tak uz jsem potreboval nejaky upgrade.
Diky moc.
edit: Nejsem si jisty, ale myslim, ze mam nejakou verzi ty grafiky s 526 MB nebo tak...
Porad koukam na nejake rady nebo tipy. Zajima me, jestli je nejaky rozdil mezi 11xx patici a 775 patici. Jestlize bych mel dual core od Intela, tak by mi stacila deska spatici 775, ze?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vzhledem k ceně bude pro tebe asi výhodnější s.775 protože tě výjde levněji
Ta grafika je do AGP nebo PCI-e slotu? Našel jsem obě verze.
Ta grafika je do AGP nebo PCI-e slotu? Našel jsem obě verze.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
A je tedy patice 775 nejak horsi, jako ze treba propousti min dat, nebo pomaleji?
Grafika je do PCI express.
Grafika je do PCI express.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je do PCI-express tak máš štěstí, do desek pasovat bude.
Jde o to že s.775 je vybíhající a paměti DDR2 už jsou taky na ústupu. Takže vzhledem k budoucímu upgrade to většinou nebývá to pravé ořechové
To, cos vybral byla dobrá volba, tady to máš i s ramkama
Jde o to že s.775 je vybíhající a paměti DDR2 už jsou taky na ústupu. Takže vzhledem k budoucímu upgrade to většinou nebývá to pravé ořechové
To, cos vybral byla dobrá volba, tady to máš i s ramkama
To vypada dobre, je tedy jisty, ze ta pamet bude v pohode spolupracovat jak s tou deskou, tak s procesorem?
Chapu to, 775 asi neni dobry na delsi trat, co se tyka budouciho mozneho upgradu. Ta deska taky zvladne treba pozdejsi vymenu procesoru na Quad, ze ano?
Chapu to, 775 asi neni dobry na delsi trat, co se tyka budouciho mozneho upgradu. Ta deska taky zvladne treba pozdejsi vymenu procesoru na Quad, ze ano?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud bys časem chtěl core i5 tak úplně v pohodě. A u RAM jsem si na 99% jistý (nic není stoprocentní
)

Chapu. Jeste k tomu pridam tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N000000QZE - chladic CPU a vecer to objednam.
Diky moc za rady.
Diky moc za rady.
Tak to mam doma, ted jsem to zapojil, ale zjistil jsem, ze se netoci vetrak na CPU, ten novy, co jsem koupil. Mimochodem jsem zjistil, ze k procesoru byl jeden vetrak, no nic.
Dvakrat se mi Windows (XP) naloadovaly v pohode a potom me to hazelo porad na startovaci obrazovku jak tam je Stav nouze, Spustit system beznym zpusobem..... a stale se to restartovalo. Myslite, ze to muze byt zdrojem? Prece jenom uz je starsi a mozna na tuhle sestavu je 500 W malo....
Mimochodem ten original vetrak co byl u procesoru jde, ale prave me to jen hazi do toho okna.
Poradite?
Diky.
Dvakrat se mi Windows (XP) naloadovaly v pohode a potom me to hazelo porad na startovaci obrazovku jak tam je Stav nouze, Spustit system beznym zpusobem..... a stale se to restartovalo. Myslite, ze to muze byt zdrojem? Prece jenom uz je starsi a mozna na tuhle sestavu je 500 W malo....
Mimochodem ten original vetrak co byl u procesoru jde, ale prave me to jen hazi do toho okna.
Poradite?
Diky.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš ho dobře nasazený? Zkontroluj v biosu teploty.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2495
-
od Zivan