Zdravím,
chtěl bych přeformátovat na ntbku disk a hodit tam XPčka, namísto Visty. Vím, jak se to dělá, jen nevím, kde je problém, bootovací CD se přostě nenabootuje. Na pc, kde byly i původně XPčka, není problém to znovu nabootovat. Ale zde, ať zkouším, co zkouším, prsotě NIC.
Nefunguje bootování CD
Re: Nefunguje bootování CD
A máš nastavenou prioritu bootování přes BIOS?
Bohužel se musím opakovat:D
Vím, jak se to dělá, jen nevím, kde je problém, bootovací CD se prostě nenabootuje.
Hledal jsem řešení na netu. Když vyhledám vista -> xp, tak je všude problém s bootováním. Někde někdo psal, že to není jen tak nabootovat XP, když jsou nainstalované Visty, že se to prý musí dělat jinak. Avšak ani jeho postup nebyl sto procentní.
Takže co ám dělat, když mi noťas nechce bootovat a Visty mi XP jen tak nespustí?
Vím, jak se to dělá, jen nevím, kde je problém, bootovací CD se prostě nenabootuje.
Hledal jsem řešení na netu. Když vyhledám vista -> xp, tak je všude problém s bootováním. Někde někdo psal, že to není jen tak nabootovat XP, když jsou nainstalované Visty, že se to prý musí dělat jinak. Avšak ani jeho postup nebyl sto procentní.
Takže co ám dělat, když mi noťas nechce bootovat a Visty mi XP jen tak nespustí?
Včera jsem telefonoval s kamarádem, který zrovna mluvil s jedním ajťákem, že to microsofti prý udělali tak, aby si uživatelé nemohli dát z Vist na XP. Je tam problém s kompatibilitou.
Je tady někdo, kdo už downgrade na XP dělal? Nebo jsem snad sám na světě?
Je tady někdo, kdo už downgrade na XP dělal? Nebo jsem snad sám na světě?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud na jsou na booku standardně nainstalovány Visty a ty chceš XP, tak tomu brání záměrně, protože ovladače na XP prostě nevydají a nefungovaly by a tak radši rovnou zakážou instalaci XP. Kdyby se ti přece jen podařilo nainstalovat XP, tak ti stejně korektně nepojedou, protože nebudeš mít ovladače. Notebooky u kterých byla možnost downgradu byly v obchodech označeny Vista/XP a prodávalo je především Fujitsu-Siemens. Všichni ostatní už cpali Vistu 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Já visty nechci. To je pěkné.
Jinak jak naformátuju disk? To bych teda chtěl vědět. Hodím sem sedmičky, a protože mi noťas nesebere originální XP, tak schvíálně si 7mičky kupovat nebudu, mám kopii, tam je prý XP mód, který mi ale pc nepodporoval, noťas by mohl. Ale stejně nevím, jak to nabootovat.
Jinak jak naformátuju disk? To bych teda chtěl vědět. Hodím sem sedmičky, a protože mi noťas nesebere originální XP, tak schvíálně si 7mičky kupovat nebudu, mám kopii, tam je prý XP mód, který mi ale pc nepodporoval, noťas by mohl. Ale stejně nevím, jak to nabootovat.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
NA oddíle bez OS klikneš pravým a dáš naformátovat. S OS se musí nabootovat buď instalační CD windows nebo speciální program (jako je třeba partition magic, Gparted a tak)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Zde nemám žádný oddíl bez OS. Měl bych zkusit použít nějaký program? Přes partition jsem nedávno zvyššoval oddíl na pc, jinak s tím zkušenosti nemám.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Musel bys z nějak nabootovat a pak formátovat
\\ Ale vzhledem k tomu že ti nejde nabootovat ani win tak asi tady nepochodíš. Leda vyndat disk a naformátovat ho v jiném PC
\\ Ale vzhledem k tomu že ti nejde nabootovat ani win tak asi tady nepochodíš. Leda vyndat disk a naformátovat ho v jiném PC
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Šlo by dát do exterňáku všechny soubory, co jsou na instalačním CD s Win7 a pak zkusit bootovat z něho?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud umí deska bootovat z USB tak teoreticky ano
Jo, něco takového tam bylo. CD mi to nebere, tak zkusím USB.
// Takže děje se to samé, co s CD. Bliká konzole, čekám 5 minut, čekám 10 minut, resetnu to. Takže jaký je jiný způsob formátování? ..
// Zeptám se méno profesora na informatiku
ten ví více než vy všichni:)
(neberte to vážně)
// Takže děje se to samé, co s CD. Bliká konzole, čekám 5 minut, čekám 10 minut, resetnu to. Takže jaký je jiný způsob formátování? ..
// Zeptám se méno profesora na informatiku

(neberte to vážně)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3645
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3245
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1693
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5806
-
od Atjov1
03 čer 2025 14:53
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4678
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”