Nastavení připojení internetu a dvou sítí Vyřešeno
Nastavení připojení internetu a dvou sítí
Zdarec. Mám prosbu. V baráku máme dvě linky ADSL přes dva routery. Jeden je připojen do domácí sítě a tři naše počítače se přes něj připojují do netu. Druhé bylo nevyužité, používáme jej na O2 televizi. Chtěl bych jej použít na připojení domaciho "serveru", kde máme uloženou muziku a video na sdílení pro mediapřehrávače v pokojích. Tento server jsem vybavil druhou síťovkou a napojil na druhý router. Chtěl bych na něj hodit torrent a využívat to druhé připojení. Problém je v tom, když to tak nechám, leze mi net přes router používaný v síti. Když na tom "severu" zakážu kartu do sítě, jde mi net napřímo přes druhou správně. Když ji povolím, leze mi zase přes router v celé síti. Pro nastavení používám v siti adresy 192.168.0.xx a u routeru s O2 a druhou sítovkou v "serveru" pak 10.0.0.xx. Pls, co a jak bych měl nastavit? Zkoušel jsem i bejkárnu u karty 192.168.0.xx nastavit gate ze sítě 10.0.0.xx a to nezabralo... 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení připojení internetu a dvou sítí
Nějak jsem se ztratil
Proč ten server vlastně nemůžeš napojit na ten router přes který ti běží ty 3 zařízení?

Proč ten server vlastně nemůžeš napojit na ten router přes který ti běží ty 3 zařízení?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
hlavně jde o to, že když na tom "serveru" běží torrent, brzdí to ostatní počítače a i když mám omezení rychlosti, jsou pingy tak dlouhé, že je problém s udržením připojení na hry. proto chci aby tento comp byl na net připojen samostatně ale musí být vidět z domácí sítě kvůli sdílení. dík
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Aha. Takže tobě vedou do bytu 2 kabely.
V tom případě bys ale asi potřeboval veřejnou IP, jinak na něj nemůžeš přistoupit vzdáleně. Oni totiž nebudou na stejné podsíti
V tom případě bys ale asi potřeboval veřejnou IP, jinak na něj nemůžeš přistoupit vzdáleně. Oni totiž nebudou na stejné podsíti
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
tak znovu. Mám dvě linky. Dva routery. do jednoho jsou přes switch připojeny tři přrhrávače, tři kompy a občas přes wifi telefon a notebook. sít je jako 192.168.0.xx a vše funguje ok. druhý router je pouze na O2 televizi. Jeden z těch tří kompů je jako server. má dvě sítovky. tak jsem do té druhé zapojil kabel z toho routeru od O2 televize (net tam je, když jej připojím k notebooku, tak funguje) tahle síť se tváří jako 10.0.0.xx. ten komp se dvěmi sítovkami má IP v rozsahu každé sítě, dávají to přes DHCP ty routery.
když si dám tracert, vždycky mi to jde přes síť 192.168.0.xx Když tu sítovku zakážu, jde to přes 10.0.0.xx A já nevím, jak tomu poručit, aby to tak šlo i když je povolená ta druhá sítovka 192.168.0.xx
když si dám tracert, vždycky mi to jde přes síť 192.168.0.xx Když tu sítovku zakážu, jde to přes 10.0.0.xx A já nevím, jak tomu poručit, aby to tak šlo i když je povolená ta druhá sítovka 192.168.0.xx
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Už tomu asi začínám rozumnět.
Asi by pouze stačilo, když na té síťovce v podsíti 192.168.x.x nastavíš napevno IP a masku ale bránu a dnska nevyplníš.
Otázkou zůstane jestli se ten počítač zachová chytře a pustí to přes 10. podsíť nebo napíše že nemůže na net
Asi by pouze stačilo, když na té síťovce v podsíti 192.168.x.x nastavíš napevno IP a masku ale bránu a dnska nevyplníš.
Otázkou zůstane jestli se ten počítač zachová chytře a pustí to přes 10. podsíť nebo napíše že nemůže na net
parádaaaa
běží to. to mně nenapadlo to zkusit. seš dobrej 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení připojení internetu a dvou sítí Vyřešeno
Díky. Jestli to je vše, klikni u příspěvku na zelenou fajku a označ téma za vyřešené.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5069
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 8
- 3461
-
od Bary-Jan