Zdravim,
chtěl bych vědět co se vám líbí/nelíbí na http://www.Radio.jabko.net/ nevím totiž co tam přidat nebo odebrat/upravit.
Pokud si říkáte co to je za zvláštní tlačítka v menu, je to barevné jako sám život, takže jentak pro náladu :-)
Zhodnoťe web Radio.Jabko.net
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zhodnoťe web Radio.Jabko.net
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zhodnoťe web Radio.Jabko.net
Působí na mě přehledně i nepřehledně. xD
Je to jako vajíčko na pánvičce: Dobrý obsah ale vzhled okolí takový divný. d:-D= Musíš to nějak vytejpkovat.
Je to jako vajíčko na pánvičce: Dobrý obsah ale vzhled okolí takový divný. d:-D= Musíš to nějak vytejpkovat.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ta hudba si najde jistě širokou škálu poslucháčů... já když popiju něco kávy, tak to taky můžu poslouchat.
Hlavní stránka na mě působí moc podbízivě . Hudbu na přání bych zařadil do samostatné kategorie a na hlavní stránku bych dal (krom jiného) třeba jen malou (ale viditelnou) upoutávku směrovanou do té kategorie. Jinak sem to nějak nezkoumal, protože bych se na tom zasekl...
Ale jinak vpoho... až bude klid poslechnu.
Hlavní stránka na mě působí moc podbízivě . Hudbu na přání bych zařadil do samostatné kategorie a na hlavní stránku bych dal (krom jiného) třeba jen malou (ale viditelnou) upoutávku směrovanou do té kategorie. Jinak sem to nějak nezkoumal, protože bych se na tom zasekl...

- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejde o to co vysíláme(teda převážně já, protože nechci aby to chcíplo), ale o ten web, ty pořady těch si taky nevšímejte, to zas bratránek trošku převrtal, že tam je pro jeden čas třeba 5 pořadů
co teda dát na hlavní stránku ?
Myslíš udělat jaký kategorie ?
napadlo mě udělat pro každý pořad třeba nějaký bližší info, to nebude zas těžký :-)
jo a co myslíš tím přehledný, nepřehledný ? jako že to můžeš přehrát jen z hlavní strany nebo z vysíláme.php ?
tu ikonku přehrát musím dát ještě někam do hlavičky, ale nevim kam 

Myslíš udělat jaký kategorie ?
napadlo mě udělat pro každý pořad třeba nějaký bližší info, to nebude zas těžký :-)
jo a co myslíš tím přehledný, nepřehledný ? jako že to můžeš přehrát jen z hlavní strany nebo z vysíláme.php ?

iPhone XS
iPhone XS
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Myslel sem jen ten text o hudbě na přání, že tak působí.. jinak momentálně neoplývám tvůrčí kreativitou.. takže se zdržuju komentářů...
Výhrady, plusminus podle důležitosti:
- Zapracoval bych na čitelnosti – jednak chybí font-family, čehož důsledek je hůř čitelné patkové písmo, dále některé tučné texty jsou jakoby rozpité do nečitelnosti (například „nadpisy“ na stránce vysíláme, konečně často mizerný kontrast, jako např. v rozpisu pořadů. Vysloveně vražednou nečitelností oplývá například modrý tučný text na modrém pozadí na stránce NEWS.
- Přemíra barev škodí. Zvýrazníš-li všechno, není zvýrazněné nic a jen to tahá za oči.
- Centrovaný text je vždy hůř čitelný. U kratších textů (úvodní stránka) to snad ještě nevadí, ale u dlouhých stránek je to na zabití. Přimlouvám se za „klasiku“, neboli výchozí zarovnání „na praporek“.
- „Písničky na přání můžete posílat kdykoliv přes minimálně 3 způsoby.“ – Achtymůjčeštin – písničky se přece neposílají přes způsoby. Přeformuloval bych to například takhle:
Písničky na přání můžete posílat kdykoliv, a to následujícími způsoby: 1) zde na webu jako vzkaz do rádia, 2) napíšete některému DJovi přes ICQ/Skype, nebo 3) pište přímo na ICQ rádia. - „načtení této stránky trvalo: 0.013 vteřin“ = zbytečná informace. Je to jen machrování, jaký jsi frajer programátor, ale jinak je to úplně k ničemu. Co hůř – každý zbytečný text (nebo jiný nefunkční prvek) zabírá místo a zapleveluje stránky.
- V menu postrádám odkaz na úvodní stránku. Je sice prima, že na ni vede hlavička, ale nepovažuji to za dostatečné.
- Na stránce NEWS (mimochodem – proč ne česky Novinky?) se při větší šířce (vyšší rozlišení) rozpadá layout – „přehrávátka“ jsou až někdo kdovíkde.
- hover v menu je natolik minimální, že působí divně.
- Favikonu bych si „nepůjčoval“ od Winampu; vytvoř si nějakou sám.
- Kód stránky nic moc (i když jsem viděl daleko horší). Třeba <p><br> je kravina – od čeho je padding-top? Trochu víc sémantiky by nezaškodilo.
- Inline styly (<span style='letter-spacing:5pt; color:DodgerBlue; font-weight:bold;'>) jsou cestou do pekel
- Menu je zbytečně dělané javascriptem. Doporučuji čistě CSS – background-image + :hover – viz třeba http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koukni takhle mi to vyhovuje je to jen rozložení žádné dílo xD
Ještě k těm obrázkům na pozadí v menu (bod
:
http://www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm
Tytéž obrázky, tentýž javascript. Chtělo by to něco původního.

http://www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm
Tytéž obrázky, tentýž javascript. Chtělo by to něco původního.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no já to písmo vidim nrmálně, to NEWS dělal bratránek, jesště to musim předělat
mě se to písmo zdá normální, vidim ho čitelně, asi máte jiný monitory no
mrknu na to
mě se to písmo zdá normální, vidim ho čitelně, asi máte jiný monitory no
mrknu na to
iPhone XS
iPhone XS
Ahoj, tak Myloš to hodně vystihl,
mně navíc vadí ten úvod jako celek - je to jak stránka k hororu, působí to stísněně, to je špatně...
Spíš bych volil světlejší veselejší barvy a oživil to, aby bylo hned zřejmé, že jde o "vysílání - rádio" (noty, houslový klíč, rádio, vysílač - radar), prostě ten obrázek svým grafickým projevem je "hluchý", brrr je to studený...
mně navíc vadí ten úvod jako celek - je to jak stránka k hororu, působí to stísněně, to je špatně...

Spíš bych volil světlejší veselejší barvy a oživil to, aby bylo hned zřejmé, že jde o "vysílání - rádio" (noty, houslový klíč, rádio, vysílač - radar), prostě ten obrázek svým grafickým projevem je "hluchý", brrr je to studený...

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jaojao: myslíš to logo ?
no nevim jak tam dát světlejší barvy, protože pak to zas nebude vidět kvůli tomu pozadí
Myloš: tak až ve škole jsem si všiml že tam je nějaký defaultní styl písma u těch pořadů, mě se to doma ukazovalo úplně jinak
no nevim jak tam dát světlejší barvy, protože pak to zas nebude vidět kvůli tomu pozadí
Myloš: tak až ve škole jsem si všiml že tam je nějaký defaultní styl písma u těch pořadů, mě se to doma ukazovalo úplně jinak
iPhone XS
iPhone XS
- autoprd
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Koukni třeba na vlastníky radioo.cz kde vysíláš.
http://clubradio.cz/
http://clubradio.cz/
Zpět na “Web-tipy a vaše weby”