Nelze se dostat na některé www adresy Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nelze se dostat na některé www adresy

Příspěvekod Jan Pašek » 04 bře 2010 11:45

Prosím o pomoc nyní dost tápu a nevím kde začít:
Nejprve asi u konstrukce zdejší sítě:
Bydlím v Plzni v paneláku a na baráku máme směrové AP odkud je signál rozváděn Ethernetovou sítí do jednotlivých bytů. Můj provider je Erkor Ostrava. Provider si hlídá MAC adresu síťové karty. Nedávno sem si přidal do sítě Router s AP pro nový notebuk a i v novém zapojení síť šlapala zhruba 14 dnů bez problémů.

Popis problémů a provedených testů.
Od včerejšího dopoledne mne trápí vypadávání přístupu na některé www adresy nejhorší na tom je že nelze přesně definovat které. Včera dopoledne jsem se například nemohl dostat na seznam.cz. Večer seznam šel jenže zas jsem nemohl převádět CD do MP3 protože CDex se nespojil s databází CDDB coz den předtím chodilo bez závad. Možná že bych dohledal ještě další www adresy na které se zas nemohla dostat manželka se svým notebukem ale pokud mám stručně charakterizovat závadu chvíli adresa funguje a najednou prohlížeč píše (Všichni užíváme firefox) Během načítání přerušeno.
Večer jsem ještě testoval připojení na rychlost.cz jediné co tam bylo podezřelé byla známka za odezvu kdy jsem dostal 3.

S vypojenou domácí sítí sem se dnes pokoušel:
Stahovat soubor pomocí SRDownloaderu z Share-Rapid.com Stahování nabralo rychlost a spadlo při pokusech o restart už to psalo chybu jako kdyby se adresa právě zablokovala.
Provést test na serveru rychlost.cz cca v 10:30 všechny známky za 1 včetně známky za odezvu nebo jak oni píší za stabilitu sítě.
Poslat PING na hlavní router u AP na domě 4pakety poslány 4 pakety přijaty odezva méně než 1 mS
Poslat ping na seznam.cz 4 pakety poslány a přijaty odezva do 5-ti mS
Poslat ping na Share-rapid.com 4 pakety poslány a přijaty odezva do 5-ti mS

Počítač ale bohužel zatím jen tento mi o víkendu pomáhal odvirovat "Jaro" viz viewtopic.php?p=352018#p352018 na ostatní PC v domácí síti se zatím nedostalo.

Ještě mi napadlo ale to by asi nemělo mít vliv když domácí síť šlapala bez závad zhruba 14 dnů při konstrukci domácí sítě jsem schválně užil jiný název pracovní skupiny než vyžaduje provider a to z důvodů ochrany dat v domácí síti.

Jo a ještě proč chci pomoc za kterou předem děkuji. Pokud si totiž vyžádám výjezd technika od providera a zjistí se že závada je u mne, celý výjezd uhradím. Chci si být jistý že porucha není na mém přijímači ale v síti providera.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Nelze se dostat na některé www adresy

Příspěvekod El Diablo » 04 bře 2010 13:18

Asi bych nejdřív konzultoval s providerem po telefonu, bez výjezdu technika, oni jsou schopni zjistit na svých zařízeních kdy a kam si se připojoval a eventuálně to opravit síťovými prostředky. Měl sem jednu dobu obdobný problém a vyřešil to jeden nebo dva telefonáty...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Nelze se dostat na některé www adresy  Vyřešeno

Příspěvekod Jan Pašek » 04 bře 2010 14:57

No asi mi nic jiného nezbude uvidíme jak se síť bude chovat ve večerní špičce a začnem telefonovat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MAC Adresy
    od draxxx » 10 kvě 2025 16:50 » v Administrace sítě
    4
    8464
    od draxxx Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:46
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4285
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3326
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    3040
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Ethernet - nelze se připojit
    od Hooper » 05 říj 2024 16:01 » v Problémy s hardwarem
    7
    2539
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 08:55

Zpět na “Vše ostatní (inet)”