Uživatelský účet u WIN 7
Uživatelský účet u WIN 7
Mám problem, koupila sem si nový netbook s předinstalovanýma WIN 7 a po kompletním spuštěním systému jsem přihlášena pouze jako standardní uživatel a když chci provést jakoukoliv změnu chce to po mě administrátorské heslo které jsem nikde nenašla ani nenastavovala. Je možné to nějak upravit nebo změnit učet na administrátorský ?? Díky za radu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Uživatelský účet u WIN 7
Start -> nahoře klikneš na svůj obrázek -> Změnit typ účtu -> Správce -> OK
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
no to je mi jasný jenže to po mě chce heslo které nemám ani sem nikdy neměla je to novej kompl
Aktivace administrátora přes příkazový řádek
1. Klepněte na tlačítko Start, napište příkaz cmd, stiskněte klávesovou zkratku Ctrl-Shift-Enter a potvrďte spuštění příkazového řádku jako
správce. Totéž lze udělat funkcí v kontextové nabídce po kliknutí pravým tlačítkem myši na nalezený program cmd.
2. Do příkazového řádku zadejte net user administrator nejakeheslo a potvrďte klávesou Enter.
3. Dále zadejte příkaz net user administrator /active:yes a opět stiskněte Enter.
Po přepnutí na přihlašovací obrazovku se vám již nabídne účet administrátora vyžadující zadané heslo. Přihlašování administrátora můžete opět zrušit, když ve správcovském režimu příkazového řádku zadáte net user administrator /active:no.
Aktivace administrátora v grafice
Pokud vám předchozí postup připadá složitý a je pro vás komplikované použít několik jednoduchých příkazů, můžete administrátora aktivovat i v grafickém nástroji.
1. V nabídce Start spusťte Ovládací panely a přepněte je na Klasické zobrazení.
2. Spusťte ovládací panel Nástroje pro správu.
3. Spusťte Místní zásady zabezpečení.
4. V okně Místních zásad zabezpečení se přepněte na Místní zásady|Možnosti zabezpečení a vyhledejte položku Účty: Stav účtu správce.
5. Dvojklikem zobrazíte okno, kde budete moci účet správce povolit.
Nyní se opět můžete přepnout na přihlašovací obrazovku a přihlásit se jako správce.
1. Klepněte na tlačítko Start, napište příkaz cmd, stiskněte klávesovou zkratku Ctrl-Shift-Enter a potvrďte spuštění příkazového řádku jako
správce. Totéž lze udělat funkcí v kontextové nabídce po kliknutí pravým tlačítkem myši na nalezený program cmd.
2. Do příkazového řádku zadejte net user administrator nejakeheslo a potvrďte klávesou Enter.
3. Dále zadejte příkaz net user administrator /active:yes a opět stiskněte Enter.
Po přepnutí na přihlašovací obrazovku se vám již nabídne účet administrátora vyžadující zadané heslo. Přihlašování administrátora můžete opět zrušit, když ve správcovském režimu příkazového řádku zadáte net user administrator /active:no.
Aktivace administrátora v grafice
Pokud vám předchozí postup připadá složitý a je pro vás komplikované použít několik jednoduchých příkazů, můžete administrátora aktivovat i v grafickém nástroji.
1. V nabídce Start spusťte Ovládací panely a přepněte je na Klasické zobrazení.
2. Spusťte ovládací panel Nástroje pro správu.
3. Spusťte Místní zásady zabezpečení.
4. V okně Místních zásad zabezpečení se přepněte na Místní zásady|Možnosti zabezpečení a vyhledejte položku Účty: Stav účtu správce.
5. Dvojklikem zobrazíte okno, kde budete moci účet správce povolit.
Nyní se opět můžete přepnout na přihlašovací obrazovku a přihlásit se jako správce.
Změna typu účtu je povolena pouze nadřízenému typu účtu, v tomto případě pouze účtu Administrator, který se standardně v nabídce nezobrazuje. Zkus tento postup:
1. Start a do řádku dole napiš cmd , ale neodklikni to !
2. V horní části tohoto okénka se ti zobrazí odkaz cmd.exe, na který klikni pravým tlačítkem myši a vyber Spustit jako správce
3. V zobrazeném okénku zadej: net user Administrator /active:yes
4. Restartuj
5. Měla by se zobrazit nabídka účtu Administrátor. Pokud neznáš heslo, tak zkus jenom odklepnout, snad nebude nastavené heslo (pokud by však bylo, musíš použít jiný způsob přihlášení a zrušení tohoto hesla)
6. Jdi do ovládacích panelů a v Uživatelských účtech změň tvůj účet na typ Správce
7. Restartuj
1. Start a do řádku dole napiš cmd , ale neodklikni to !
2. V horní části tohoto okénka se ti zobrazí odkaz cmd.exe, na který klikni pravým tlačítkem myši a vyber Spustit jako správce
3. V zobrazeném okénku zadej: net user Administrator /active:yes
4. Restartuj
5. Měla by se zobrazit nabídka účtu Administrátor. Pokud neznáš heslo, tak zkus jenom odklepnout, snad nebude nastavené heslo (pokud by však bylo, musíš použít jiný způsob přihlášení a zrušení tohoto hesla)
6. Jdi do ovládacích panelů a v Uživatelských účtech změň tvůj účet na typ Správce
7. Restartuj
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hezky zkopírováno, mohl si napsat alespoň zdroj..
Nejdřív to zkus takto:
1. Start -> Spustit -> napiš: cmd -> Enter
2. Napiš: net user
3. Vypíše se ti seznam uživatelů, pak jen napiš: net user "jméno účtu" * (mezi jménem účtu a hvězdičkou je mezera)
4. 2x zadej nové heslo
Kdyžtak zkus aktivovat účet admina viz. postup výše a přidělit si práva přes něj. Nebo pokud to nepůjde a opravdu je to chráněno heslem, obratit se na toho od koho Pc máš..
Samozřejmě jsou postupy, jak to obejít, jen trochu složitější. Ale kdyby byl zájem, mohu takový návod postnout.

Nejdřív to zkus takto:
1. Start -> Spustit -> napiš: cmd -> Enter
2. Napiš: net user
3. Vypíše se ti seznam uživatelů, pak jen napiš: net user "jméno účtu" * (mezi jménem účtu a hvězdičkou je mezera)
4. 2x zadej nové heslo
Kdyžtak zkus aktivovat účet admina viz. postup výše a přidělit si práva přes něj. Nebo pokud to nepůjde a opravdu je to chráněno heslem, obratit se na toho od koho Pc máš..

Samozřejmě jsou postupy, jak to obejít, jen trochu složitější. Ale kdyby byl zájem, mohu takový návod postnout.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
No jo - než jsem dopsal svoji odpověď, tak mě předběhl někdo jiný, tak nejsem první, kdo jí chtěl pomoct. Ale jak je vidět, snahu o pomoc máme. A VO VO VO TOM TO JE ...
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
jo moc díky za pomoc ale stejně to nějak nejde ¨
Luboš: tvým zpusobem mě to nějak reaguje ale při restartu stejně sem jen jako standartní uživatel a pak už to chce zase heslo administrátora
Spyke: když sem zkoušela to tvoje napsalo mi to chyba 5 a konec
Dadlou: bohužel v Nástrojích pro správu sem neoběvila Místní zásady zabezpeční
Luboš: tvým zpusobem mě to nějak reaguje ale při restartu stejně sem jen jako standartní uživatel a pak už to chce zase heslo administrátora
Spyke: když sem zkoušela to tvoje napsalo mi to chyba 5 a konec

Dadlou: bohužel v Nástrojích pro správu sem neoběvila Místní zásady zabezpeční
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Luboš: Ne e, to nebylo na Tebe..
Nýbrž na kolegu dadlou, než sem to dopsal, předběhl si zase ty mě. Jeho příspěvek je totiž jen prachsprostě okopírován.. 
fadebvi: Místní zásady zabezpečení nevidíš, jelikož nejsi správce. Co se obrátit na prodejce? Nebo nemáš to heslo napsané v manuálu, na papírech, které si k NTB dostala?

fadebvi: Místní zásady zabezpečení nevidíš, jelikož nejsi správce. Co se obrátit na prodejce? Nebo nemáš to heslo napsané v manuálu, na papírech, které si k NTB dostala?
Skype: napsala sem i prodejci s žádostí o pomoc ale předpokládám že odpověd nebude hned. Bohužel v manuálu jsem žádné heslo neoběvila to bylo první kam sem se dívala. notasek sem dostala teprve dnes.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
SPyke. Nechci se pouštět do toho složitějšího postupu, sice sem ho přeložil do cz, tkž by možná nebyl úplně nereliazovatelný, ale doporučuji ho jen, když už není jiné cesty. V Tvém případě bych raději počkal na vyjádření prodejce, je to rozhodně snažší a s omezeným účtem můžeš do té doby fungovat. Jen je mi divné, že by prodejce Pc zahesloval a toto heslo neposkytl.. 

Spyke (promin za překlep): jj chápu. no počkám uvidíme jen mě štve že tam nic nenainstaluju. fakt nevím kde sem udělala chybu
kdyžtek se ještě ozvu
moc díky za rady

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2627
-
od PARKR