problém při instalaci ESET Smart Security Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Kacis
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

problém při instalaci ESET Smart Security  Vyřešeno

Příspěvekod Kacis » 05 bře 2010 19:54

Ahoj,

prosím o radu. Mám problém při instalaci ESET Smart Security. V průběhu instalace se mi objeví hláška "Službu ESET Service (ekrn) nelze spustit. Přesvědčte se, zda máte dostatečná oprávnění pro spouštění systémových služeb.
Mám W-XP, původně na PC byl nainstalován Symantec antivirus, pak AVG. Oboje jsou nyní odinstalované. Windows firewall je vypnutý.
Ještě nikdy při žádné instalaci se mi tato hláška neobjevila.

Díky za radu,
Katka

Reklama
Jerry86
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: problém při instalaci ESET Smart Security

Příspěvekod Jerry86 » 05 bře 2010 23:45

Ahoj,

vidím, že se stále nikdo nevyjádřil :-( Asi taky moc nepomůžu. Být na tvém místě, tak si založím topic v sekci Hijackthis a nech si udělat scan, aby se ti na to někdo podíval. Vypadá to, že máš v PC nějakou havěť. Hijackthis stáhneš tady http://go.trendmicro.com/free-tools/hij ... ckThis.exe
Po spuštění dáš Do a system scan and save logfile Do poznámkového bloku se ti zapíše log a ten pak vložíš sem na forum :smile:
Určitě ti pak někdo poradí, jako scan pomocí MBAM a combofix :smile: Poradil bych, ale moc zkušený v tomto nejsem. Hodně štěstí při řešení tvého problému. Vypadá to opravdu na nějakou havěť :?

// Trochu jsem googlil a toto se řešilo i na jiném foru pomocí combofixu a vše bylo pak již bez problémů :smile:
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 bře 2010 01:20

Antivirové programy se obecně zahryznou dost do systému a nejsou-li korektně odinstalovány a to zpravidla programem staženým ze stránek výrobce antivirového programu k tomu určeným, zůstanou zbytky v registrech i jinde a pak je problém nainstalovat jiný antivir. To pomíjím zavirování PC. Jinak nezkoušej bez odborné pomoci sám používat program combofix. Zpravidla si vyrobíš ještě více problémů. Dej log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádej o pomoc. Příslušní odborníci poradí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 06 bře 2010 09:04

Tohle mě psalo asi před týdnem. Účet měl omezená práva, takže zkontroluj jestli jsi administrátor. Nebo restartuj pc najeď pomocí F8 do nouzáku a nainstaluj to pod účtem administrator.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

czRossi
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod czRossi » 06 bře 2010 10:05

Ahoj ja bych doporučil kašli na ESET Smart Security a dej si ESET NOD32 ANTIVIRUS.Samo tě nezrazuju abys řešil tvůj problém se zkušenějšími uživateli zde na foru.
CPU: INTEL i5 4690 3.5GHz, Chladič: CoolerMaster Hyper 412S, MB: Gigabyte H97-D3H,GPU:MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X 4G, 4GB GDDR5,
RAM:16GB DDR3-1333MHz Kingston 4x4,SSD Systém: Crucial 232GB + Hdd Data: 320GB,Zdroj:Seasonic G Series 550W

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 06 bře 2010 11:55

Také bych doporučil raději NOD32 Antivirus, než Smart Security ... Mám s tím daleko lepší zkušenosti.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Kacis
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Kacis » 08 bře 2010 08:29

Díky za rady,
zkusila jsem spybot - http://download.cnet.com/Spybot-Search- ... 22137.html a ten mi to docela vyčistil, takže už je to OK.
Mějte se!

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”