Ahoj. Mám dotaz. Když mám integrovanou grafiku na desce, tak mi při spuštěném počítači bere nějaké ramky.
Pokud bych ovšem koupil klasickou kartu, bude pořád brát to jádro paměť ram, nebo už ne? Popřípadě, zda se to dá vypnout.. Díky
Motherboard s integrovanou grafikou Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Motherboard s integrovanou grafikou
Integrovaná vždy bude brát část RAM pro svoji funkci, Jinak se to dá nastavit v BIOSu i pro vloženou GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám MB s integrovanou grafikou a právě dnes jsem musel po vložení grafiky Radeon 5770 Vapor-X do PCI-E vypnout integrovanou v Biosu. A k věci. Dříve jsem měl jen 3581MB RAM pač 512MB měla grafika a nyní mám 4093 volné RAM, takže po vypnutí grafiky se vrátí RAM tam kam patří a dělá to k čemu je stvořena 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobře a když mi teda odejde grafická karta, jak se dostanu do biosu abych zapnul zase tu integrovanou? 

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Po vložení nové grafiky do slotu se integrovaná grafika vypne a tudíž už neubírá z operační paměti.Pokud ti pak dedikovaná grafika odejde a vyndáš ji ze slotu,tak po startu systém použije tu integrovanou i s tou pamětí,kterou ubírá.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No mě se sama nevypnula, musel jsem to udělat manuálně. ale ono je celkem jedno jestli se vypne (zapne) sama a nebo ji vypneš (zapneš) ty. A když se ti karta v PCI-E pokazí tak buďto se zapne sama ta integrovaná a nebo ... nepruď stejně by sis koupil novou 

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Motherboard s integrovanou grafikou Vyřešeno
Jojo koupil, ale byl oby to pro mě dostačující řešení (s integrovanou grafikou).. Přecejenom mám nějaký data v počítači a když mi nedávno grafika odešla, docela mě štvalo, že integrované grafické jádro nemá
Díky za rady pánové. Vyřešeno.
Díky za rady pánové. Vyřešeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1568
-
od petr22