Win hlásí chybu u některých videí

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Win hlásí chybu u některých videí

Příspěvekod PlumJelinek » 12 bře 2010 18:19

Mám problém s náhledy videí. Pokud otevřu složku např. s videklipy, kde mám nastavení zobrazení jako "zobrazit miniatury", windows nahlásí tuto chybu http://img704.imageshack.us/img704/9757/31576466.jpg (nevím jak to správně popsat, proto dávám obrázek), děje se to kvůli videklipům, u kterých nelze zobrazit miniaturu. To samé se děje ikdyž mám třeba nastavení zobrazení "zobrazit - vedle sebe" a kliknu na nějaký videklip, u kterého nelze zobrazit náhled (který by se měl automaticky zobrazit vlevo na té liště). Je to dost otravné, páč takovýchhle videoklipů je poměrně dost a pokaždé, když si chci nějaký takový spustit, objeví se tato hláška. Jinak pro info - mám nainstalované kodeky DivX, Xvid, AC3filter, vše v posledních verzích a používám Win XP.
Díky za pomoc
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

Reklama
alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Win hlásí chybu u některých videí

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 12 bře 2010 19:06

A klepls na to "klepněte sem" ? Třeba tam bude přímá příčina.
Jinak často toto způsobuje xvid kodek... Takže bych ho zlikvidoval a vůbec.. zlikvidoval všechno a nainstaloval si nějaký slušný bágl... třeba CCCP nebo K-Lite...

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 12 bře 2010 19:51

Když jsem klepnul na to "klepněte sem", napíše to toto: http://img682.imageshack.us/img682/5302/64253187.jpg (netuším, jestli se z toho dá něco poznat). Odinstalování kodeků nepomáhá. Třeba se nějak zapisují do registrů či co já vím. Balík kodeků nemám rád, většinou mi nepřehrávaly všechna videa, nebo se některá videa sekala, šel pouze zvuk apod., v některých případech nainstalování balíku kodeků se navíc vyskytl i tento problém se zobrazováním chybové hlášky.
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 12 bře 2010 20:02

To si nesmíš instalovat kdejakej balík... no pokud nemáš nainstalovanej program CyberLink PowerDVD, tak dej do vyhledávání souborů ten clvsd.ax a napiš, kde to našlo.

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 12 bře 2010 20:20

Power DVD jsem před časem chtěl instalovat, ale nahlásilo to nějakou chybu a instalace se ukončila. Mám orignál CD a dřív jsem to z něj běžně instaloval bez problémů, nevím proč to teď nešlo. Nicméně po Power DVD mi zůstala v Program Files složka a právě tam (v podsložce VideoFilter) se nachází ten soubor clvsd.ax

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 12 bře 2010 20:38

Fajn.. takže je ti asi jasný, že se to musí odstranit...

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 bře 2010 21:25

Pokud nepůjdou zbytky Cyberlinku odstranit tak se koukni do správce úloh jestli neběží v procesech RichVideo.exe.Patří Cyberlinku -tak ho zastav.Jinak nejsen zastáncem balíků kodeků a do pc smí jen tohle.http://www.free-codecs.com/download/FFDshow.htm

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 12 bře 2010 21:55

Tak jsem ten soubor ani nemusel odstranit, stačilo nahrát novější Power DVD. Jinak to starý mi nejde odinstalovat (možná proto, že nebylo komplet nainstalovaný), nicméně v seznamu nainstalovaných souborů ho mám. Žádný proces richvideo.exe spuštěný nemám. Je nějaká možnost, jak to odinstalovat kromě vymazání souborů ze složek (tím mi Power DVD pokud vím nezmizí ze seznamu nainstalovaných souborů)???

Jinak k těm kodekům - jestli se nepletu tak to FFDshow Mpeg4 nabízí automaticky ke stáhnutí BS Player... Jak koukám ikdyž jsem odinstaloval kodeky xvid, divx, ac3filter, tak asi právě díky BS Playeru mi snad vše bez problému chodí...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
    od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    6552
    od Overlord Zobrazit poslední příspěvek
    14 bře 2025 11:54
  • Trhání videí Příloha(y)
    od JosefLasak » 15 úno 2025 21:37 » v Problémy s hardwarem
    7
    4141
    od JosefLasak Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 18:28
  • Aplikace pro analýzu videí
    od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    5092
    od pavel2010 Zobrazit poslední příspěvek
    25 bře 2025 20:54

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”