Vypnutí zvuku televizní reklamy.

...

Moderátor: Mods_senior

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vypnutí zvuku televizní reklamy.

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 15:25

TO>Blue Spirit: jj to je super tip..díky moc za odkaz :wink: ..zkusím to proštudovat,zapojit fištrón a něco zkoulet..ty reklamy mně fakt už vytáčí tak proč se omezovat když je řešení :evil:

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 15:27

Ještě jsem tam přidal lepší odkaz.

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 15:39

TO>Blue Spirit: super díky..zkusím ze skříně vyhrabat měřák a pájku a něco vyšpekulovat :lol: ..změřím proměnlivost napětí na reproduktoru při filmu a reklamě,možná že by šlo udělat to udělátko na vyp/zap s tím relátkem jak jsi zmínil..

guest

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 15:42

Pokud by jsi měl dostatečně citlivé relé, pak by to šlo i takhle humpolácky :lol: Při zvýšeném napětí by se seplo a pak zase odpadlo, otázkou je co to relé udělá se zvukem když bude odebírat proud? Tím se totiž změní impedance reproduktoru.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 14 bře 2010 16:03

Blue Spirit píše:Deset až 20 let zpátky jsem tyto věci opravoval, ale taková recordér jsem neviděl a vůbec mne nenapadá jak by mohl rozeznat pohádku od reklamy. To by ta reklama musela mít speciální kód, ale tím by tvůrci a provozovatelé reklam byly proto sobě.

wasaw píše:TO>alenka_v_říši_divů:..přesně tak..a na tom principu bych to stavěl..ale jak?

"nevím kdes byl", ale tenkrát měly recordery možnost vložit číselný kód toho ři onoho programu, ten po zadání do videorec. si pak načetl veškeré údaje čas začátku i konce na kterém programu bylo OK ... prostě pokud sis chtěl např.: nahrát hokej tak ti to vystřihlo celé přestávky...
Jenže pak prý údajně zapáčili majitelé reklam, kterým se to prý nelíbilo a bylo zalíčeno, kód sice funguje, ale už to nahraje vše, alespoň tolik jsem se dověděl z TV když jsem potom pátral proč to najednou nejde...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

guest

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 16:15

Ale o tom jsem psal výše, ta reklama měla kód aby ten recorder poznal kdy má nahrávání vypnout a když přišel další impuls tak zase zapl. Rozhodně nepoznal běžnou reklamu, ale jen u určitých pořadů, které ten kód odeslaly.

A stejným způsobem přišel impuls že začíná film a nahrávání se má zapnout.

Stejným způsobem pracuje HDO které zapíná bojlery a el.topení s tím rozdílem, že zde běží vf signál po elektrickém vedení.

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 16:21

..stejně by to chtělo "krabičku" se vstupem pro koaxial nebo jiný tv kabel a výstupem do tv..krabička by uměla detekovat modulovaný zvukový signál a při určitých hodnotách by zvukový signál do tv šel/nešel :lol:

guest

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 16:58

To už si moc vymýšlíš, to bys musel použít něco jako TV tuner a to je zbytečně složitý. Nejlepší je hlídat nf úroveň signálu jako nějaký bargraf anebo lépe VU metr.

http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=43

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 bře 2010 17:00

Mám obavy, že stejně budou problémy a to třeba v akčních scénách, kde často také dochází ke zvýšení hlasitosti a tak se může zvuk vypnout i v nežádoucí době.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 14 bře 2010 17:02

Co je reklama? Na TV se nedívám, reklamy neznám. Když chci vidět nějaký film nebo seriál, tak si ho pustím sám ... :D

guest

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 17:22

Pic píše:Mám obavy, že stejně budou problémy a to třeba v akčních scénách, kde často také dochází ke zvýšení hlasitosti a tak se může zvuk vypnout i v nežádoucí době.

Pic jsi mne předešel :D To co tady píšeme jsou takové opravdu jen teoretické úvahy jak by to asi mohlo jít, ale v praxi by to nebylo funkční, viz. co píšeš ty výše.

Navíc mi vycházíme z TV reklamy kde se ten zvuk výrazně zvýší ale u rádia už to tak markantní není.

Podle mne je to neřešitelné, jedině že by ty reklamy byly nějakým kódem upozorněny a to nebudou, ale to už se opakuji.

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 18:23

..tak dlouho se hledá až se najde :lol: ..http://www.madeinusaforever.com/muautvmudema.html
EDIT: web výrobce: http://www.mutemagic.com
Naposledy upravil(a) wasaw dne 14 bře 2010 18:36, celkem upraveno 1 x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vypnutí monitoru pri hrani hry
    od Dejv28 » 06 čer 2025 08:47 » v Problémy s hardwarem
    28
    6391
    od Dejv28 Zobrazit poslední příspěvek
    10 čer 2025 21:35

Zpět na “Vše ostatní (sw)”