Vypnutí zvuku televizní reklamy.

...

Moderátor: Mods_senior

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vypnutí zvuku televizní reklamy.

Příspěvekod Pic » 14 bře 2010 18:33

Jednak je to ke koupi jen v USA a na zdejší TV to nemusí fungovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 18:43

TO>Pic:..přidal sem web výrobce a tam to myslím poslat jde..teď zjišťuju jestli to pojede i v evropě..

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 bře 2010 18:50

Řvoucí reklamy mně taky štvou, a to tak, že hodně, ale do výrobku z tvého odkazu bych na základě informací, poskytnutých výrobce - tj. na základě dvou odstavců s nulovým informačním obsahem, co se principu činnosti týče - neinvestoval ani korunu. Navíc:
Note: Ships only within USA. No international shipments of this item
, nelze tedy vyloučit, že v USA je začátek a konec reklamy označen nějakým kódem, na základě ktrého lze zvuk mutovat a zase pouštět.
Každopádně spolehlivě fungující zařízení, které by bylo schopné pouze na základě analýzy zvukového doprovodu identifikovat reklamu, neexistuje. Identifikaci reklamy totiž nelze provádět na základě vyhodnocování špičkové úrovně, protože není problém udělat dynamickými úpravami signál, který je v porovnání s jiným až nepříjemně hlasitý a přitom mají oba signály stejnou špičkovou hodnotu. Vjem hlasitosti nezávisí totiž na špičkové hodnotě signálu, ale na (přibližně) jeho střední hodnotě a to navíc platí přesně pouze pro přirozený, různými "zvyšovači" hlasitosti neovlivněný signál.
Některé televize mají vestavěný limiter, který by měl eliminovat změny hlasitosti. Problém je ale v tom, že signál z výstupu studia už je dynamicky upravovaný a pokud se takový signál prožene dalším (navíc nepříliš kvalitním) limiterem, je slyšet "dýchání pozadí" , které působí - aspoň na mně - rušivěji, než změny hlasitosti mezi programem a reklamou.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 19:06

TO>mmmartin :..napsal jsem jim na support a počkám na odpověď..

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2010 19:19

alenka_v_říši_divů píše:OT:
Mě by zajímalo, jak starý videorecordéry zvládaly záznam filmu bez reklam :)

Jednoduše. Vysílač před a po reklamě (i na začátku programu) vyslal sekvenci kódů, která to zařídila. Fungovalo u čt a třeba orf. Nova to nikdy neměla.
Nemohl by třeba nějaký program reagovat na sekvenci tónů znělky?

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 19:51

Pokud to americké zařízení pracuje na principu rozpoznání hodnot modulace zvukového signálu při začátku a konci reklam pak by to stačilo jen upravit na ty hodnoty české si myslím..našel jsem na netu podmínky pro tv inzerci u novy a tam se o takových hodnotách píše http://image.tn.nova.cz/media/document/589799.pdf ..jsem čím dál víc přesvědčený že nějaké zařízení dokáže ze signálu detekovat začátek a konec reklamy.. :evil:

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 14 bře 2010 19:57

No je to pěkné, ale týká se to techn. parametrů odevzdávaných spotů. Zařízení by ale mělo reagovat už na znělku...Navíc nastavovací a naváděcí část se nevysílá. Tu odstřihnou.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 bře 2010 20:02

wasaw píše: ..jsem čím dál víc přesvědčený že nějaké zařízení dokáže ze signálu detekovat začátek a konec reklamy.
Která část technických podmínek v tobě vyvolává toto přesvědčení? Stejné technické podmínky musí splňovat jakýkoliv záznam, jdoucí do vysílání.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 20:04

TO>ITCrowd: jj to vím,ale pokud takové hodnoty jsou tak si myslím že v okamžiku začátku a konce reklamy bude možné takový stav resp. moment detekovat.

wasaw
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod wasaw » 14 bře 2010 20:09

TO>mmmartin: moje přesvědčení není na základě těch technických podmínek..ale jsem přesvědčený že v okamžiku začátku a konce reklam existuje jakýsi stav hodnot v tom zvukovém signálu který lze detekovat.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 bře 2010 20:19

Dobře, trochu změním otázku: na základě čeho jsi přesvědčený, že "že v okamžiku začátku a konce reklam existuje jakýsi stav hodnot v tom zvukovém signálu který lze detekovat."?

guest

Příspěvekod guest » 14 bře 2010 20:22

Podle mne tam nic takového není. Já si myslím, že se jen přepnou 2 videa mezi sebou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vypnutí monitoru pri hrani hry
    od Dejv28 » 06 čer 2025 08:47 » v Problémy s hardwarem
    28
    6391
    od Dejv28 Zobrazit poslední příspěvek
    10 čer 2025 21:35

Zpět na “Vše ostatní (sw)”