zaškrtávací menu ve vyskakovacím okně Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zaškrtávací menu ve vyskakovacím okně
Pri zaverecnych upravach se vloudila chybicka v mdulu List3, zde je opraveny sesit, omlouvam se.
- Přílohy
-
- závodníci-2.xls
- (118.5 KiB) Staženo 13 x
je to super podmínky se sami přidávají a musí se zadat aspoň jedna podmínka.jestli se mužu zeptat ja mám určit oblast.
v předešlem sešitě myslím to bylo - If Not Intersect(Target, Me.Range("d5:h8")) Is Nothing Then. ale v zavodnici-2.xls ???.
díky
neni zaco se omlouvat, já sem vděčný že my někdo pomuže ikdyž by nemusel.
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a nikdo ještě po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
v předešlem sešitě myslím to bylo - If Not Intersect(Target, Me.Range("d5:h8")) Is Nothing Then. ale v zavodnici-2.xls ???.
díky
neni zaco se omlouvat, já sem vděčný že my někdo pomuže ikdyž by nemusel.
// Příspěvky sloučeny.
// Pokud chceš něco dodat a nikdo ještě po tobě nepřispěl, použij tlačítko >> Upravit << a svůj příspěvek doplň. Díky.
//mike007
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Na listu Podminky jsem uvedl:
Takze v procedure Workbook_Open (modul Tento_sesit) prvni radek - zadana adresa bloku bunek na listech Body a Duvody a na druhem radku adresa prvniho radku podminek.
1. Bloky bunek na listu Body a Duvody musi byt shodne (zde blok D5:G8, zadano do Workbook_Open); format bunek na listu Duvody ma nastaveno Zalomeni.
2. Adresa prvniho radku podminek (zde b6, frm obsahuje aktualni stav) je zadana do Worbook_Open
....
Takze v procedure Workbook_Open (modul Tento_sesit) prvni radek - zadana adresa bloku bunek na listech Body a Duvody a na druhem radku adresa prvniho radku podminek.
zkusím to zatím moc děkuji. ani sem si to takhle nepředstavoval, přidávání podmínek je nádhera.
mužou být buňky označeny ob sloupec např. - BlkAdr = "D5:D8;F5:F8" ?
mužou být buňky označeny ob sloupec např. - BlkAdr = "D5:D8;F5:F8" ?
Naposledy upravil(a) Danyy dne 15 bře 2010 00:11, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pro overeni, zda vybrana bunka spada do oblasti ano, ale adresa je pouzita i jinde a to ti ted nereknu, jak se to projevi, zkus a uvidis. 

zkusil ale nefunguje
zkusim to nějak vyřešit
tak ani - BlkAdr = "Body!D5:D8;Body!F5:F8"
i tak je to super

tak ani - BlkAdr = "Body!D5:D8;Body!F5:F8"
i tak je to super
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V pripade dilcich bloku bunek to bude vyzadovat nejspis podstatnou zmenu v koncepci obsluhy volajicich bunek a predavani hodnot do formulare.
Takze to chce zacit od nuly, pouzit se daji s upravou casti kodu kolem formulare - inicializace a aktualizace, pridani podminek.
Pro definici bloku bunek nejspis pouzit dilci blok D5:D5, ofset a Union ve smycce (kdo to ma psat pro 12 mesicu).
Takze to chce zacit od nuly, pouzit se daji s upravou casti kodu kolem formulare - inicializace a aktualizace, pridani podminek.
Pro definici bloku bunek nejspis pouzit dilci blok D5:D5, ofset a Union ve smycce (kdo to ma psat pro 12 mesicu).
zaškrtávací menu ve vyskakovacím okně II
Odpověd´ od nastevnika
Zdar.
Tema je uzamknuto, ale jak jsem uvedl, promenna BlkAdr je pouzitelna v udalostni procedure Worksheet_SelectionChange.
Takze pro vygeberovani BlkAdr dopln proceduru Workbook_Open:
Kód: Vybrat vše
Dim BlkTmp As Range, i As Byte, OfsM As Byte
Set BlkPart = Range("d5:d8") ' dici adresa bloku s vysledky
Set BlkTmp = BlkPart ' prvni
OfsM = 2 ' ofset bloku mesicu
For i = 1 To 11
Set BlkTmp = Application.Union(BlkTmp, BlkPart.Offset(0, i * OfsM))
' Debug.Print BlkTmp.Address
Next i
BlkAdr = BlkTmp.Address
Set BlkTmp = Nothing ' odstranit z pameti docasnou promennou
....
Promennou BlkPart As Range dodeklaruj v Module1:
Public CondtnCnt As Byte, BlkPart As Range
V procedure SetFrmNotice pak uprav radek:
Set CllRef = Me.Range(BlkPart).Resize(1, 1)
a uprav offsety pro ziskani jmena a mesice (ten novy soubor jsi odtranil, takze jen kde):
With frmNotice
.lblZav.Caption = CllRef.Offset(CllTmp.Row - CllRef.Row, -1).Value ' zavodnik
.lblKolo.Caption = CllRef.Offset(-1, CllTmp.Column - CllRef.Column).Value ' kolo
...
Dal jsem to nezkoumal, ale melo by byt funkcni
zkusím to upravit a přikládám soubor
Zdar.
Tema je uzamknuto, ale jak jsem uvedl, promenna BlkAdr je pouzitelna v udalostni procedure Worksheet_SelectionChange.
Takze pro vygeberovani BlkAdr dopln proceduru Workbook_Open:
Dim BlkTmp As Range, i As Byte, OfsM As Byte
Set BlkPart = Range("d5:d8") ' dici adresa bloku s vysledky
Set BlkTmp = BlkPart ' prvni
OfsM = 2 ' ofset bloku mesicu
For i = 1 To 11
Set BlkTmp = Application.Union(BlkTmp, BlkPart.Offset(0, i * OfsM))
' Debug.Print BlkTmp.Address
Next i
BlkAdr = BlkTmp.Address
Set BlkTmp = Nothing ' odstranit z pameti docasnou promennou
....
Promennou BlkPart As Range dodeklaruj v Module1:
Public CondtnCnt As Byte, BlkPart As Range
V procedure SetFrmNotice pak uprav radek:
Set CllRef = Me.Range(BlkPart).Resize(1, 1)
a uprav offsety pro ziskani jmena a mesice (ten novy soubor jsi odtranil, takze jen kde):
With frmNotice
.lblZav.Caption = CllRef.Offset(CllTmp.Row - CllRef.Row, -1).Value ' zavodnik
.lblKolo.Caption = CllRef.Offset(-1, CllTmp.Column - CllRef.Column).Value ' kolo
...
Dal jsem to nezkoumal, ale melo by byt funkcni
zkusím to upravit a přikládám soubor
- Přílohy
-
- Odměny.xls
- (34.5 KiB) Staženo 18 x
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zaškrtávací menu ve vyskakovacím okně II
A co pozadujes?
Pro zjednoduseni adresovani je zadouci shodne adresa bloku na listech 2010 a Duvody.
Pocty podminek Aktivity a Kvality se mohou lisit, pokud bude pouzit jeden formular, pak dojde k prodlouzeni casu o jeho vygenerovani dle poctu podminek, jinak je potreba dvou formularu.
Identifikaci vyberu bunky je potreba rozdelit na dve casti a to podle Aktivity a Kvality a podle toho pak inicializovat a nastavit jeden formular nebo jen nastavit jeden ze dvou inicializovanych formularu podle vyse uvedeneho. Dale bude potreba upravit limity zduvodneni snizeneho ohodnoceni pro Aktivitu a Kvalitu.
Takze se vpodstate jedna o upravu reseni v sesite Zavodnici.xls posledni verze.
Nebo to mam udelat?
PS.: Bylo rozumne ihned vlozit sesit s realnym prikladem, zbytecna prace navic.
Pro zjednoduseni adresovani je zadouci shodne adresa bloku na listech 2010 a Duvody.
Pocty podminek Aktivity a Kvality se mohou lisit, pokud bude pouzit jeden formular, pak dojde k prodlouzeni casu o jeho vygenerovani dle poctu podminek, jinak je potreba dvou formularu.
Identifikaci vyberu bunky je potreba rozdelit na dve casti a to podle Aktivity a Kvality a podle toho pak inicializovat a nastavit jeden formular nebo jen nastavit jeden ze dvou inicializovanych formularu podle vyse uvedeneho. Dale bude potreba upravit limity zduvodneni snizeneho ohodnoceni pro Aktivitu a Kvalitu.
Takze se vpodstate jedna o upravu reseni v sesite Zavodnici.xls posledni verze.
Nebo to mam udelat?
PS.: Bylo rozumne ihned vlozit sesit s realnym prikladem, zbytecna prace navic.
ahoj
Pro zjednoduseni adresovani je zadouci shodne adresa bloku na listech 2010 a Duvody - ano
dvě tabulky jedna na kvalitu a jedna na aktivitu by byli super, limit pro aktivitu je 400 a pro kvalitu je 500.
Nebo to mam udelat? * pokud máš čas a náladu?
PS.: Bylo rozumne ihned vlozit sesit s realnym prikladem, zbytecna prace navic. - souhlasím a ještě jednou se onlouvám sám jsem nevěděl jak to má vypadat.
předem dík
Pro zjednoduseni adresovani je zadouci shodne adresa bloku na listech 2010 a Duvody - ano
dvě tabulky jedna na kvalitu a jedna na aktivitu by byli super, limit pro aktivitu je 400 a pro kvalitu je 500.
Nebo to mam udelat? * pokud máš čas a náladu?
PS.: Bylo rozumne ihned vlozit sesit s realnym prikladem, zbytecna prace navic. - souhlasím a ještě jednou se onlouvám sám jsem nevěděl jak to má vypadat.
předem dík
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Z duvodu minimalizace pracnosti jsem zdvojil prislusne casti programu vcetne drobnych uprav. Zadani zakladnich parametru - bloky bunek, adresy prvniho radku podminek a limity pro vkladani duvodu jsou na prvnich radcich v procedure Workbook_Open.
Plati vse, co bylo napsano v poznamkach na listu podminky v sesite Zavodnici.xls. Prenes si to do tohoto sesitu, pripadne uprav.
Otestuj, pripadne chyby odstranim, uved jejich popis.
17.3.10 22:00 - vlozen opraveny soubor
Plati vse, co bylo napsano v poznamkach na listu podminky v sesite Zavodnici.xls. Prenes si to do tohoto sesitu, pripadne uprav.
Otestuj, pripadne chyby odstranim, uved jejich popis.
17.3.10 22:00 - vlozen opraveny soubor
- Přílohy
-
- Odměny.xls
- (107.5 KiB) Staženo 13 x
Naposledy upravil(a) navstevnik dne 17 bře 2010 22:00, celkem upraveno 1 x.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Danyy:
Původní téma jsem odemkl a příspěvky sloučil. Příště prosím kontaktuj někoho z moderátorů (třeba mě) a zažádej o odemknutí, ať se tu zbytečně nezakládají témata na pokračování ... díky
Původní téma jsem odemkl a příspěvky sloučil. Příště prosím kontaktuj někoho z moderátorů (třeba mě) a zažádej o odemknutí, ať se tu zbytečně nezakládají témata na pokračování ... díky
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4600
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 08:27
-