Ahoj, už několik dní sedím u PC a řeším problém. Při hraní her se mi buď PC zakousne a je třeba naprudko restartovat, popřípadě se restartuje samo. Zkoušel jsem už veškerou diagnostiku, a problém jsem objevil ve 4 věcech"
1. Ati Tool 0.24 mi zahlásil jakési artefakty. Na fórech jsem se však dočetl, že je kolikrát hlásí, i když žádné nejsou. (Používám grafiku Ati Radeon 9700Pro Family.) Půjčil jsem si zcela novou Ati Radeon Saphire X1600 Pro 512MB, problém s padáním ve hrách však zůstal stejný, tak si říkám, grafikou to asi nebylo.
2.Stáhnul jsem si utilitku na testování RAM po nabootování. Zjistil jsem, že jedna z 512MB pamětí je vadná. (Mám 512+512+256). Tuto jsem tedy odstranil a nechal zbylé 2, jejichž testy prošly bez chyby, problém s padáním zůstal.
3.Jelikož mám zapojených spoustu příslušenství do USB portů atd. (IrDA, kabel pro mobil, tiskárnu, joystick...), zkusil jsem vyměnit svůj originální zdroj zakoupený se skříní (350W) za nový Redstar 500W. Problém zůstal.
4.Jelikož mi před časem odešel větráček na chipsetu, odmontoval jsem ho a zanechal pouze pasivní chlazení. Zkusil jsem teď tedy dokoupit nový větráček, zapojil a - problém zůstal.
5.Zkusil jsem nejrůznější verze Catalystů, včetně posledních 6.8, teď jsem zkusil i alternativní ovladače Omega, ale nic. K VIA chipsetu mám poslední ovladače Hyperion 5.09A. Nainstalované mám taky DirectX 9.0c.
Přitom při 3D Marku 2001,2003 a 2005, což je předpokládám dostatečná zátěž, mi comp nespadne... Flashnul jsem BIOS za nový, nic se nezměnilo. Přeinstalovával jsem systém za poslední týden už asi pětkrát a nic. Projel jsem všechno Adawarem, Spybotem i Spyware Blasterem, používám NOD32, Kerio Personal Firewall, jsem čisťounký jako alabastr. Při normální práci s počítačem (Office, prohlížeče, karty, aplikace) mi nikdy comp nespadne, jen u her. Problém může být třeba s deskou, ale to nemám jak poznat, neznám účinný diagnostický nástroj, jak prozkoušet obvody, resp. plnou funkčnost chipsetu, AGP slotu atd. Gigabyte Utility dodávaný s deskou nic abnormálního nehlásí, je to však pouze jednoduchý monitor PC Health. Dokoupil jsem i boční větrák, abych zlepšil proudění vzduchu, teplotu mám přibližně kolem 42 až 47 stupňů (systém a procesor), jaká je teplota u hraní ale neumím zjistit, toto jsou hodnoty "v klidu".
Nejsem si myslím žádný začátečník, přes 10 let skládám kompy a pomáhám řešit problémy ostatním, no a teď to vypadá, že poprvé potřebuji pomoct sám:( Jsem už z toho zoufalý, na upgrade zrovna není, takže kdyby někoho z vás něco napadlo, dejte prosím vědět. Díky moc předem.
Má konfigurace:
Windows XP SP2, CPU AMDAthlon 2400+, MB Gigabyte GA7-VAXP, RAM 512+256MB DDR, VGA Hercules Prophet Ati Radeon 9700Pro Family AGP 8x, HDD IBM 120GB 7200ot. 8MB cache + WD 40GB 7200ot. 8MB cache, CD-R/RW mechanika Asus, DVD-R/RW mechanika Gigabyte, zvukovka Sound Blaster Audigy 1.
Padání PC ve hrách
Vidím, že si zatím odpovídám sám:) Pro jistotu ještě připojuji HiJackThis Log File, do tohohle nevidím...
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 18:49:23, on 6.9.2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\CTSVCCDA.EXE
C:\WINDOWS\system32\GMTService.exe
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Adobe\Distillr\Acrotray.exe
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlservr.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Gigabyte\Gigabyte Windows Utility Manager\gwum.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpohmr08.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe
C:\Program Files\Pinnacle\Shared Files\Programs\MediaServer\PMSHost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpoevm08.exe
C:\Program Files\Common Files\Teleca Shared\Generic.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\Bin\hpoSTS08.exe
C:\Program Files\Sony Ericsson\Mobile2\Mobile Phone Monitor\epmworker.exe
C:\Program Files\Miranda IM\miranda32.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
D:\HijackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Conversion Toolbar Helper - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [WINDVDPatch] CTHELPER.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [CTStartup] C:\Program Files\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl.EXE /run
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "C:\Program Files\Adobe\Distillr\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Sony Ericsson PC Suite] "C:\Program Files\Sony Ericsson\Mobile2\Application Launcher\Application Launcher.exe" /startoptions
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [PinnacleDriverCheck] C:\WINDOWS\system32\PSDrvCheck.exe -CheckReg
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Startup: HDDlife.lnk = C:\Program Files\BinarySense\HDDlife\HDDlife.exe
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: gwum.lnk = C:\Program Files\Gigabyte\Gigabyte Windows Utility Manager\gwum.exe
O4 - Global Startup: hp psc 1000 series.lnk = ?
O4 - Global Startup: hpoddt01.exe.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: Convert link target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert link target to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\npjpi150_08.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\npjpi150_08.dll
O9 - Extra button: Zdroje informací - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8D37E74E-F9D8-48A1-A705-B4DF9F963CD3}: NameServer = 213.155.229.197,62.84.129.4
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTSVCCDA.EXE
O23 - Service: GMT-Service - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\GMTService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Sunbelt Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Sunbelt Software - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
O23 - Service: Macromedia Licensing Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Macromedia Shared\Service\Macromedia Licensing.exe
O23 - Service: MSSQL$PINNACLESYS - Unknown owner - C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlservr.exe" -sPINNACLESYS (file missing)
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: Pinnacle Systems Media Service (PinnacleSys.MediaServer) - Pinnacle Systems - C:\Program Files\Pinnacle\Shared Files\Programs\MediaServer\PMSHost.exe
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
O23 - Service: SQLAgent$PINNACLESYS - Unknown owner - C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlagent.EXE" -i PINNACLESYS (file missing)
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 18:49:23, on 6.9.2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\CTSVCCDA.EXE
C:\WINDOWS\system32\GMTService.exe
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Adobe\Distillr\Acrotray.exe
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlservr.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Gigabyte\Gigabyte Windows Utility Manager\gwum.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpohmr08.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe
C:\Program Files\Pinnacle\Shared Files\Programs\MediaServer\PMSHost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpoevm08.exe
C:\Program Files\Common Files\Teleca Shared\Generic.exe
C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\Bin\hpoSTS08.exe
C:\Program Files\Sony Ericsson\Mobile2\Mobile Phone Monitor\epmworker.exe
C:\Program Files\Miranda IM\miranda32.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
D:\HijackThis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Conversion Toolbar Helper - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
O4 - HKLM\..\Run: [WINDVDPatch] CTHELPER.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBAudigy\PROGRAM\ADGJDet.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [CTStartup] C:\Program Files\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl.EXE /run
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 7.0] "C:\Program Files\Adobe\Distillr\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Sony Ericsson PC Suite] "C:\Program Files\Sony Ericsson\Mobile2\Application Launcher\Application Launcher.exe" /startoptions
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [PinnacleDriverCheck] C:\WINDOWS\system32\PSDrvCheck.exe -CheckReg
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Startup: HDDlife.lnk = C:\Program Files\BinarySense\HDDlife\HDDlife.exe
O4 - Global Startup: Adobe Acrobat Speed Launcher.lnk = ?
O4 - Global Startup: gwum.lnk = C:\Program Files\Gigabyte\Gigabyte Windows Utility Manager\gwum.exe
O4 - Global Startup: hp psc 1000 series.lnk = ?
O4 - Global Startup: hpoddt01.exe.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: Convert link target to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert link target to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECaptureSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selected links to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppendSelLinks.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert selection to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: Convert to Adobe PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIECapture.html
O8 - Extra context menu item: Convert to existing PDF - res://C:\Program Files\Adobe\Acrobat\AcroIEFavClient.dll/AcroIEAppend.html
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Office Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\npjpi150_08.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\npjpi150_08.dll
O9 - Extra button: Zdroje informací - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8D37E74E-F9D8-48A1-A705-B4DF9F963CD3}: NameServer = 213.155.229.197,62.84.129.4
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTSVCCDA.EXE
O23 - Service: GMT-Service - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\GMTService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Sunbelt Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Sunbelt Software - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
O23 - Service: Macromedia Licensing Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Macromedia Shared\Service\Macromedia Licensing.exe
O23 - Service: MSSQL$PINNACLESYS - Unknown owner - C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlservr.exe" -sPINNACLESYS (file missing)
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: Pinnacle Systems Media Service (PinnacleSys.MediaServer) - Pinnacle Systems - C:\Program Files\Pinnacle\Shared Files\Programs\MediaServer\PMSHost.exe
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12.exe
O23 - Service: SQLAgent$PINNACLESYS - Unknown owner - C:\Program Files\Pinnacle\MediaServer\Microsoft SQL Server\MSSQL$PINNACLESYS\Binn\sqlagent.EXE" -i PINNACLESYS (file missing)
AMD Athlon 2400+, Ati Radeon Hercules 9700Pro Family AGP 8x, RAM 512MB+256MB, MB Gigabyte GA7-VAXP VIA KT400, HDD IBM 120GB 7200ot. 8MB cache ATA + WD 40GB 7200ot. 8MB cache ATA, CD-R/RW Asus, DVD-R/RW Gigabyte
Mimochodem teď jsem si ještě vzpomněl, že někdy mi to spadne i takovým způsobem, že se jakoby přeruší spojení monitor - grafika a na monitoru se zobrazí hláška "No signal or cable disconnected". Někdy pomůže jen vypnout a zapnout monitor, někdy je potřeba restartovat, občas ale musím úplně vypnout comp a po několika minutách už to naběhne normálně. Prostě něco mezi nebem a zemí....
Ještě schválně nainstaluju nějakou gamesku a počkám, někdy to po restartu napíše, že činnost systému byla obnovena po závažné chybě a u detailních informací to vypíše dva soubory, které si teď bohužel nepamatuju. Až to budu mít, tak to sem přihodím, snad to někam povede.
Ještě schválně nainstaluju nějakou gamesku a počkám, někdy to po restartu napíše, že činnost systému byla obnovena po závažné chybě a u detailních informací to vypíše dva soubory, které si teď bohužel nepamatuju. Až to budu mít, tak to sem přihodím, snad to někam povede.
AMD Athlon 2400+, Ati Radeon Hercules 9700Pro Family AGP 8x, RAM 512MB+256MB, MB Gigabyte GA7-VAXP VIA KT400, HDD IBM 120GB 7200ot. 8MB cache ATA + WD 40GB 7200ot. 8MB cache ATA, CD-R/RW Asus, DVD-R/RW Gigabyte
To co tady rozepijuš je víc než podivné. Zkus si ještě přes Tento počítač/Vlastnosti/Upřesnit/Spuštění a zotavení systému-Nastavení zrušit zaškrtnutí "Automaticky restartovat". PC by měl dojít do BSOD, kde se snad dozvíme, co způsobuje kolaps.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Ještě pro úplnost přidávám hlášky z logu systému za poslední 3 dny, počítač už totiž ani nepíše hlášku, ale zamrzne mi s jasně modrou obrazovkou a musím naprudko restartovat. Spustil jsem hru a hrál asi 10 vteřin a už to bylo. Jinak zkusím tvou radu na zakázání restartu. Díky.
P.S. Mám pocit, že hned první soubor v níže uvedené tabulce (ati2mtag) mi označoval systém jako jeden z vadných, ale nejsem si úplně jistý. O nekonečné smyččce už jsem cosi zaslechl, neříká vám to něco?
Jinak vždycky po instalaci Windows spouštím takovou utilitku, kterou se údajně pro vyšší bezpečnost vypíná služba PnP, doufám, že to s tím nemá nic společného.
Typ události: Chyba
Zdroj události: ati2mtag
Kategorie události: Není k dispozici
ID události: 108
Datum: 5.9.2006
Čas: 20:05:24
Uživatel: Není k dispozici
Počítač: KEYSER
Popis:
Ovladač ati2dvag pro zařízení display \Device\Video0 se dostal do nekonečné smyčky. Tato situace obvykle nastává v případě problému se zařízením nebo v případě, kdy ovladač zařízení naprogramuje hardware chybně. Obraťte se na dodavatele hardwaru a vyžádejte si poslední verzi ovladače.
Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 00 00 00 00 03 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 6c 00 04 c0 ....l..À
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
Typ události: Informace
Zdroj události: ACEEventLogSource
ID události: 0
Datum: 4.9.2006
Čas: 10:45:09
Popis:
0000000001: 2006-09-04 10:45:07:703 Exception: Nemohlo být vytvořeno žádné připojení, protože cílový počítač je aktivně odmítl
Exception Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.Clients.ComponentsC::UnregisterCastes processID:03716 threadID:(CLIDashboard ) domainName:(cli.exe ) assemblyName:(CLI.Foundation.Clients, Version=1.2.2208.29986, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************
Zdroj události: DCOM
ID události: 10005
Datum: 6.9.2006
Čas: 20:04:19
Uživatel: NT AUTHORITY\SYSTEM
Popis:
Služba DCOM zjistila chybu Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení. při pokusu o spuštění služby upnphost s argumenty za účelem spuštění serveru:
{204810B9-73B2-11D4-BF42-00B0D0118B56}
Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Zdroj události: Service Control Manager
ID události: 7001
Čas: 20:04:00
Popis:
Služba GLOGODrv závisí na službě Parport, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení.
Popis:
Služba ETDrv závisí na službě Parport, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení.
P.S. Mám pocit, že hned první soubor v níže uvedené tabulce (ati2mtag) mi označoval systém jako jeden z vadných, ale nejsem si úplně jistý. O nekonečné smyččce už jsem cosi zaslechl, neříká vám to něco?
Jinak vždycky po instalaci Windows spouštím takovou utilitku, kterou se údajně pro vyšší bezpečnost vypíná služba PnP, doufám, že to s tím nemá nic společného.
Zdroj události: ati2mtag
ID události: 108
Datum: 5.9.2006
Čas: 20:05:24
Popis:
Ovladač ati2dvag pro zařízení display \Device\Video0 se dostal do nekonečné smyčky. Tato situace obvykle nastává v případě problému se zařízením nebo v případě, kdy ovladač zařízení naprogramuje hardware chybně. Obraťte se na dodavatele hardwaru a vyžádejte si poslední verzi ovladače.
Data:
0000: 00 00 00 00 03 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 6c 00 04 c0 ....l..À
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
Typ události: Informace
Zdroj události: ACEEventLogSource
ID události: 0
Datum: 4.9.2006
Čas: 10:45:09
Popis:
0000000001: 2006-09-04 10:45:07:703 Exception: Nemohlo být vytvořeno žádné připojení, protože cílový počítač je aktivně odmítl
Exception Called by: ATI.ACE.CLI.Foundation.Clients.ComponentsC::UnregisterCastes processID:03716 threadID:(CLIDashboard ) domainName:(cli.exe ) assemblyName:(CLI.Foundation.Clients, Version=1.2.2208.29986, Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e)
************************************************************************************************************************
Zdroj události: DCOM
ID události: 10005
Čas: 20:04:19
Uživatel: NT AUTHORITY\SYSTEM
Popis:
Služba DCOM zjistila chybu Zvolenou službu nelze spustit, protože není povolena nebo s ní není spojeno žádné povolené zařízení. při pokusu o spuštění služby upnphost s argumenty za účelem spuštění serveru:
{204810B9-73B2-11D4-BF42-00B0D0118B56}
Popis:
Služba GLOGODrv závisí na službě Parport, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
Popis:
Služba ETDrv závisí na službě Parport, která neuspěla při spuštění v důsledku následující chyby:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kruci něco s nekonečnou smyčkou se mi onehdá objevilo, když sem dělal nějaké pokusy ale už nevím jak sem se toho zbavil... Možná to bylo přetaktováním. Osobně bych zkusil zastavit všechny procesy od HP (to je Satan-zlo software...) :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zkusil jsem zakázat ten restart, takže mi hra spadla "pouze" do desktopu s hodinama místo kurzoru myši. V prohlížeči událostí jsem však žádnou chybovou hlášku neobjevil. Můžete mi poradit, ve kterém souboru najdu příčinu selhání, resp. podrobný log systému, abych zjistil, co se stalo, když mi to spadlo? BSOD mi nic neříká a přes vyhledávání jsem to taky nenašel:(
Blue Screen Of Death, jasně, už mi to došlo.Nějak mi to nemyslí po těch dnech strávených nad tou kraksnou.
Pořád ale neumím najít nějaký ten log s kritickýma chybama, jestli má nějakou historii, určitě bych to tam našel.
Pořád ale neumím najít nějaký ten log s kritickýma chybama, jestli má nějakou historii, určitě bych to tam našel.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co zvukovka? Integrovaná? Jestli ano zkus ji vyřadit a nasadit normální...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Zvukovku integrovanou na desce mám vypnutou v BIOSU a fičím na Sound Blaster Audigy 1 v PCI slotu... Tím to nebude.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hamposh píše:Zvukovku integrovanou na desce mám vypnutou v BIOSU a fičím na Sound Blaster Audigy 1 v PCI slotu... Tím to nebude.
Tak to jo to bude OK. zkus killnout ten HP soft...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2452
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56