Zdravím, absolutně nechápu jednu věc. Na Wi-Fi mi jede internet cca 6 Mbit/s. Když vypnu Wi-Fi a píchnu do PC kabel, lítá mi to přes 25 Mega. Je to ten samej kabel, co mám píchnutej v routeru. Upozornil mě na to soused, protože došlo k navyšování rychlosti, mě to ovšem jelo stále pomalu. Mám router Linksys v hodnotě 700,-
Je možné, že dokáže router natolik zpomalit internet, až o takový rozdíl ?? Jsem z toho bezradný..
Problém s Wi-Fi - pomalý internet
Re: Problém s Wi-Fi - pomalý internet
Tak tady taky záleží na síle signálu a maximální rychlosti kterou zvládne zpracovat wifi karta.
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže jsaem provedl testování a na notebooku mi to valí 25 mega jak na WiFi, tak i kabel a na stolním kolem 8..tam je to na WiFi..takže tipuji to asi na špatnou WiFi kartu..přemýšlím, je možné, že by byla tak stará, že by prostě neuměla vyšší rychlost ? Router mám v pokoji..pokrytí je 100%
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Docela dobře může tento problém způsobovat právě router, který má horší hardware, které je pomalé, nebo mizerné firmware (mrkni, zda není novější, třeba to alespoň trochu pomůže). Dražší modely routerů, bývají dražší právě proto, že umějí více (alespoň nejznámější značky). Teoreticky by měl umět minimálně 25 Mbits, pokud je to 54Mbits verze, ale asi to není pravda.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže po několika měřeních bude nejspíše problém u poskytovatele...já vám nevím, ale před půlhodinou to jelo 27 Mega..nyní to jede v rozmezí 8-10 Mega. Měřil jsem to nezávisle jak přes WiFi, tak i přes kabel a to jak na stolním PC, tak i na novém notebooku...zřejmě je ta rychlost 27 Mega dostupná jen někdy..zítra se na to půjdu zeptat..docela mě to štve..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3128
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4662
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3055
-
od Signalista97