Demoverze nového Everestu mi ukazuje divné věci.
Teplota CPU 80°C trvale. Ta se nehýbe. Ať dělám co dělám. Teplota AUX (nevím co to je) 31°C. Teplota jader 40°C, základní deska 38°C. Když zatížím PC tak jádra jdou do 65°C, základní deska někde na 64°C a HDD to neukazuje, že prý trial verze.
Je nějaký jiný program, který by se dal použít? Core Temp mi nefunguje a základní desku snad ani neukazuje.
Když vypnu zátěž tak se to vrátí do výše uvedených teplot s tím, že teploty (údajně desky) slezou do pár sekund a u jader to několik minut trvá.
Blbý Everest a nebo hardware? Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blbý Everest a nebo hardware? Vyřešeno
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 28 bře 2010 22:07, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Blbý Everest a nebo hardware?
Na měření teplot používej SpeedFan nebo HWMonitor. Ty ukazují asi nejblíž reálu. Everest ukazuje kraviny
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak tu 80°C tam mají oba. Jedem tomu říká TMPIN2 a druhý Temp3.
SpeedFan:
Temp1: 30
Temp2: 35
Temp3: 80
HD0: 28
HD1: 29
Core: 38
HW Monitor:
Core1: 34
Core2: TRIAL
Core3: 34
Core4: 34
HD1: 28
HD2: 29
TMPIN0: 35
TMPIN1: 35
TMPIN2: 80
Tak jsem z toho jelen.
SpeedFan:
Temp1: 30
Temp2: 35
Temp3: 80
HD0: 28
HD1: 29
Core: 38
HW Monitor:
Core1: 34
Core2: TRIAL
Core3: 34
Core4: 34
HD1: 28
HD2: 29
TMPIN0: 35
TMPIN1: 35
TMPIN2: 80
Tak jsem z toho jelen.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ta teplota nebude na CPU, ale pravděpodobně to je severní můstek (nebo jak se to jmenuje), ten je pasivně chlazený a teploty jsou celkem ukrutné
Já tam mám skoro 90 °C

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nějaké třetí teplotní čidlo hlásí 80°, jde o to, zda je vadné nebo má pravdu. Zkus rukou teplotu pasivů v PC
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsem předpokládal, protože mám v BIOSU nastavené ať hlásí až bude CPU 70°C a to se ještě neozvalo. Ale o procesor mi tak nejde ten má ochran 3 pr... , ale pokud bych měl teplotu desky v zátěži 60 tak to teda nevím. I když se mi to nezdá, když maj HDD 28,29, že by deska takhle lítala. Kolik stupňů deska vůbec zvládne?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rukou? A na co mám sáhnout?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No na pasivníčásti chlazení CPU, grafiky a základní desky
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přečti si tohle a pochopíš. Nechce se mi to překládat, ale se základními znalostmi angličtiny to nebude problém nebo použít Google překladač
I have some good and some bad news for you
The good news is, that temp thats reading 60+° is not your northbridge temp, but the temp of the monitoring chip, which sits right below the video card and can quite hot if you have a high-end video card.
The bad news is that your northbridge temp is probably even higher! But that's kinda fine, since it's allowed to reach a temperature of 105°C. When overclocking, my NB temp reached 94+°C yet the system remained absolutely stable. But I still ordered a thermalright HR-05 IFX because I don'tlike high temps. It fits nicely beside a Scythe Infinity, but I'm not sure if it will fit netx to a Tuniq (the longer side was aligned vertically in my case).
The northbridge temp can only be seen in the BIOS, and they system must not be overcloked and Intel QST must be used as the fan control method in the PC Health menu. If you're overclocking and you want to see your NB temp, create a profile with your OC settings, and a stock profile with QST enabbled. Use Prime95 (or something similar) for a while, then reboot, enter the BIOS, load the stock profile, save & reboot then enter the PC health menu to see your NB temp (might be called MCH temp or something). This is how I got the 94° reading.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli mi to google dobře přeložil tak je to tím, že teplotní čidlo je pod grafikou. Bohužel nemám integrovanou tak to nemůžu zkusit vyndat.
Ale teplota té desky? Bez grafiky se starou deskou byla teplota desky okolo 30°C a nijak radikálně se neměnila a tady, že by lítala nahoru a dolů? Hlavně z 60°C na 30°C to bere nějak hopem tak rychle snad nemrznou ani ledovce.
Ale teplota té desky? Bez grafiky se starou deskou byla teplota desky okolo 30°C a nijak radikálně se neměnila a tady, že by lítala nahoru a dolů? Hlavně z 60°C na 30°C to bere nějak hopem tak rychle snad nemrznou ani ledovce.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl jsem to sledování v BIOSU špatně nastavené. Teplotu 80°C řešit nebudu to bude už zmíněný prvek. Ale jak v Everestu lítaly ty teploty desky tak to bude podle všeho CPU, protože jakmile dosáhla 60°C tak píp píp píp a jádra byly 61°C je to možné? Akorát je mi divné, že by to tak rychle kleslo zatímco jádra klesají pomaloučku. Takže deska by měla být okolo 33°C doufám, že tomu tak je.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3339
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6912
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-