Win 7 horší než Win XP?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

S.RealD
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Win 7 horší než Win XP?

Příspěvekod S.RealD » 04 dub 2010 16:15

Dobrý den. Mám notebook Acer Aspire 5930G docela silný na hry. Když sem v něm měl Win Xp přislo mi a podle stupnice se mi méně zahříval hardware a hry jako COD Modern Warfare 2 a GTA 4 my šli plynule.Nyní mam Win 7 Ultimate 64bit a ted prostě plynuje nejdou ty hry. Je nakej specialní program kterej vyladí Win 7 nebo jde zjistit nak čim to muze byt? Soft pravidelně čistim do registru přes programy Tune Up 2010, Ashampoo Win Optimizer a Advanced System Care. Misto na disku mam dost.... No co mam delat?velmi mi to vadí :/ :(

// Přesunuto do vhodnější sekce
// mike007

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Win 7 horší než Win XP?

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2010 16:37

Vrať tam zpět WinXP.
Windows 7 není a ani nebyl konstruován pro hardware na kterém běží XP. Byl zkonstruován jako odpověď na nespokojenost s nenasytnou vistou. To, že na těchto hw běží, je vedlejší produkt. Takže pokud ti jel PC bez problémů pod XP, není důvod mít Win7. Pokud chceš Win7 zkoušet, nic ti nebrání mít dualboot do obou systémů.

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod S.RealD » 04 dub 2010 16:44

Taky sem si rikal...dekuju moc za radu. jeste jedna otazka prosím... Jaká je nejlepší verze win xp? je naka herni nebo něco speciál? Protože tyhle Win 7 se jmenujou přesně Win 7 Gamer Edition......a jestli mi pomůže jěště když to bude 64bit ta nějaká verze XP

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod S.RealD » 04 dub 2010 16:44

Jinak ten notebook byl vyroben pro Visty takže je to divné celé

Suril
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Suril » 04 dub 2010 16:50

No podle mě není dobré vracet se z W7 na XP... Ne z nějakého technického hlediska, že by to něčemu neprospělo nebo tak, hlavní je, že je to nový OS který je, oproti Vistám, solidní, stabilní, není zbytečně přeplácaný apod. a jako takový by měl být brán. To znamená,že přechod na 8 let stará XP, kterým brzo skončí podpora je rozhodně krokem dozadu a tento krok je zcela zbytečný, pokud na mašině běží W7 - ten systém je schopný běžet na naprosté většině dnešních PC. A pokud je ten jeho počítač natolik výkonný, že rozjede CoD: MW2 nebo GTA4, tak s W7 nebude mít potíže. Samozřejmě W7 nemusí někomu vyhovovat, ač mě opravdu nenapadá důvod proč, ale ten systém je natolik nastavitelný, že není problém nastavit si co potřebuju, jak potřebuju. A ten fakt, že nastavování je jiné... kdybychom měli způsob nastavování všech věcí OS podobný, jako byl třeba ve W 3.1, tak by to určitě nebylo dobré => je potřeba obměňovat a hledat nové cesty a způsoby.
Ale to jenom taková drobná úvaha, nemusíte se mnou souhlasit :smile:
Teď k samotné problematice... W7 má spoustu fcí které slouží uživateli ale pro hráče můžou být smrtící. Zkus si třeba vypnout indexování, najít si na webu seznam služeb, které můžeš bez problémů sestřelit, vypni si funkce které jsou k ničemu (ovl.panely/Programy a funkce/Zapnout nebo vypnout fce systému W) apod. Pokud máš problémy s plynulostí, mohlo by pomoct vypnout aero.
Co se týče nastavení W7 taky není od věci říct OS při startu, že má PC dvě jádra (pokud) - "win+r/msconfig/Spuštění počítače/Upřesnit možnosti/počet procesorů/2 "
Něco z toho zkus, mohlo by to pomoct, kdyžtak na webu je určitě spousta návodů jak zrychlit W7 pouze systémovým nastavením bez programů třetích stran
I believe in winners and loosers and in freedom to fail

s3parate
nováček
Stav:

Příspěvekod s3parate » 04 dub 2010 17:38

ITCrowd : omg plácáš kraviny.

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 04 dub 2010 17:40

Mě jede CODMW2 taky v pohodě, v CoD4 mám kolem 30fps, tak mi nebylo doporučeno přejít na Win 7, ptže by mi ani 30 fps nedal..

//btw. Neni win 7 gamer edition , warez verze ? Jestli jo, mohlo by to být tím..

Suril
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Suril » 04 dub 2010 17:56

Mě na windows 7 jede krásně úplně všechno a jsem více než spokojený :-) Takže problém určitě není v samotných windowsech, ale někde v jejich nastavení, popř pokud máš ilegální verzi tak by to taky mohlo být vysvětlením (jakože Gamer W7 Microsoft, pokud já vím, nevydal :smile: ).
I believe in winners and loosers and in freedom to fail

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 04 dub 2010 18:03

Nevydal je to předělaná verze někde v garáži. Je to obyč, Win 7, ale ůplně očesaná ;)
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2010 18:08

s3parate píše:ITCrowd : omg plácáš kraviny.

Dokázal bys upřesnit kde přesně? Rád se poučím.

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 04 dub 2010 18:18

nebo spis kdo nema win7 ,,neni in´´ a rika jaky je spatny,ze na nem nic nejde atd....ja mam win7 a bez problemu jsem nainstaloval a hraju hry gta4,cod MW2,cod4,cod2,Aoe3,pouzivam radu programu urcenych pro xp a jedou v poho,problem je jedine u 32 bitovych aplikaci ktere nejdou na 64 bit.......
a ten nadpis me nasr** ,nesnasim x-pecka
Naposledy upravil(a) teflondon dne 04 dub 2010 18:22, celkem upraveno 1 x.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 04 dub 2010 18:20

To není originál. A to je i odpověď na tvé problémy. Nechci sem dávat odkazy warezu a tak to nemohu dokázat, ale pátral jsem.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”