Jaké zkušenosti máte se servisem při reklamaci?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaké zkušenosti máte se servisem při reklamaci?

Příspěvekod Pic » 08 dub 2010 17:21

Tento týden jsem zažil příjemné překvapení při reklamaci notebooku u servisního střediska Aceru v Brně. V pátek 2.4.2010 jsem telefonicky reklamoval závadu notebooku. Po sdělení všech informací, které technik požadoval mi sdělil, že v úterý 6.4.2010 vyzvedne reklamovaný notebook PPL přepravní služba. Mezitím byli totiž Velikonoce. PPL vyzvedla notebook přesně v uvedený den a ve středu 7.4.2010 jsem v 11,38 hod obdržel e-mail, že zásilka dorazila. V 15,10 hod téhož dne mne v dalším e-mailu informovali, že oprava je provedena a následně v 15,27 hod, že je notebook předán PPL k doručení. Notebook dorazil PPL službou ve 13,15 hod ve čtvrtek 8.4.2010, tj dnes. Tomu říkám skutečně kvalitní a expresní služba. I když mám v drtivé většině dobré zkušenosti s reklamacemi, tak takovou rychlost jsem ještě nezažil. Pouze při osobní reklamaci ve firmě v Praze, kde jsem také vše vyřídil na počkání. Bohužel firma již neexistuje. Jaké zkušenosti máte s reklamacemi. Každopádně ode mne patří servisnímu středisku Aceru v Brně 1*!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jaké zkušenosti máte se servisem při reklamaci?

Příspěvekod guest » 08 dub 2010 17:35

S reklamacemi mám dobré zkušenosti i když jsem reklamoval jenom 2x a ani to snad nebyly reklamace. Prvně jsem si koupil BT a doma celý nadšený že ho mám jsem zjistil že je prázdný obal. Trochu rozzuřený jsem běžel zpět a prodejce mi po nějakejch ksichtech vrátil peníze - koupil jsem ho v prodejně vedle.
Tam chodím dodnes.
Tam je taková parta která provozuje i kurzy na PC. Reklamoval jsem zdroj s tím, že ho potřebuji co nejdříve a nechal jsem tam celé PC. Nabídli, že prozatím mi vymontují nějaký zdroj z PC v učebně. Nakonec jsem 2 dny vydržel, dostal jsem to druhý den a navíc s přeinstalovaným systémem, protože ten se díky výpadům zdroje poškodil.
Jsou i slušný lidi, díky třeba bohu. :D
P.S. Ale my jsme malé městečko a tady se slušné chování vyplatí, každý zná každého a náš zákazník, náš pán. :D

Rimmer
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Rimmer » 08 dub 2010 17:45

Jaké máte zkušenosti..?

Jak s kterým servisem a jak s kterým zbožím.

Pokud by šlo např. o lednici, reklamoval jsem ji v posledním 1,5 roce celkem 4x (a 1 měnil) no a e-shop obchodni-dum.cz šlapal jako hodinky. Už jen kvůli reklamacím tam rád nakupuji dál.

Výbornou referenci mám taky na ASUS reklamační službu, taktéž velmi rychlý a spolehlivý.

Naopak velmi negativní zkušenost mám s HTC servisem, kolega reklamoval telefon a špatně dopadl.
Rimms

MigMit
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod MigMit » 08 dub 2010 17:56

Zatím taktéž dobré zkušenosti, ať už se jednalo o spálenou grafiku, nefunkční iPod či základní desku. Nejlépe na mě "zapůsobila" asi reklamace iPod Touch, podobná zkušenost jako od Pic, nahlásil sem reklamaci, technici zavolali a domluvili odvoz přepravní službou, po opravě přivezli tuším do týdne domů ůplně nový kus.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 08 dub 2010 18:25

S reklamacemi mám jak dobré, tak špatné zkušenosti. Třeba perfektní servis měla firma, od které jsem kupoval router. Týden do konce záruky a začal dělat problémy, tak jsem jej reklamoval a snad 2 dny a všechno vyřízeno a router už neměli na skladě, tak vrátili komplet celou částku včetně poštovného, co jsem hradil za zaslání routeru k nim.
Naopak velice špatné zkušenosti mám s reklamací notebookem Dell. Kamarádce se po asi 2 týdnech porouchal. Té jejich slavné záruky že do druhého dne si pro něj přijedou a kde cosi se prostě nedovolala. Čekala měsíc než se o to začali vůbec zajímat a to ještě posílala 3 urgence, takže Delly už moc nechce. Druhá špatná zkušenost je s tím zázrakem iPhonem 3G. Po roce odešla baterka a když jsem jej odnesl na reklamaci, tak si jej nechali a prý se ozvou. Za 3 dny volali, že prostě výměna baterie se u nás neprovádí a že se to odesílá do jejich továrny v Americe a berou si za to 100 $ i když je v záruce :evil: Takže krám za 12k a záruka nikde :evil: Dneska už se dá výměna baterky sfouknout za pár set i u nás :? Podobné zkušenosti měl i kámoš s MacBookem, takže Apple pro ego fajn, ale záruky se člověk nedovolá :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 dub 2010 19:40

[OT]
Oni mají v Brně tu rychlost asi v krvi. Před dvěma týdny jsem v Aukru koupil pro manželku softshellovou bundu od paní z Brna. Ve čtyři odpoledne v den dražby jsem dal příkaz k převodu peněz a za 22 hodin (!!!) si manželka bundu oblékla. S Brňáky jsem si před lety, jakožto zaměstnanec pražské firmy užil své, když jsme tam několik týdnů pracovali, ale tou rychlostí si to odčinili :wink: :lol:
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 08 dub 2010 20:31

Zkušenosti mám zatím jen samé špatné. Jakmile jsem něco reklamoval a po měsíci se mi to vrátilo, že je závada opravena, tak to většinou dopadlo tak že závada tam byla stále a nebo se přístroj vrátil s jinou chybou. Stalo se mi to u Monitoru, DVD-RW, Základní desky...vše z jinch sestav. Jo a taky u Ledničky. Vždy to dospělo k výmě zboží za nový kus, což trvalo při měsíčních reklamacích třeba 4 měsíce celkově.

Vlastně mám i jednu dobrou, v Olmouci v TSB.... jsem koupil FanControl a neukazovaly dva segmenty na display, ten den jsem tam ještě došel a ihned bez zkoušení mi vrátili peníze.
Lenovo Thinkpad Edge 15

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 dub 2010 20:49

Záleží na typu závady. Ale i kdyby šlo o výměnu baterie, tak je to rychlost neuvěřitelná:) Mám zkušenosti, že do 14 dnů reklamaci vyřídí. Když to urguju telefonem, max. do týdne. Hlavní výhodou je umístění toho servisu. HP Pavilion jdou do Polska, Asus mi posílali do Francie. Pak se s někým domlouvejte.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 dub 2010 21:06

Zapomenul jsem uvést, že závadu jsem jim přesně uvedl a to vadný display, nebo přívodní kabel, protože na externím monitoru byl obraz bez problémů. Dle opravného listu právě obé vyměnili. Omluvili se té za problémy. Notebook byl v záruce a tak mne to stálo jen telefonní hovor s oznámením reklamace.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 08 dub 2010 21:26

mě reklamovali paměť celkem v pohodě taky...
samozřejmě to vázlo asi na dodání tý paměti do Ostravy, ale pak to dovezli do 3dnů PPL zdarma, takže luxus si myslim...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 08 dub 2010 22:03

Také mám zatím dobré zkušenosti s reklamací.Například nedávno jsem reklamoval LCD monitor BenQ,který za dva roky a jeden měsíc začal špatně nabíhat a chvíli trvalo,než se obraz objevil na celé ploše.Bohužel neměl jsem k tomu fakturu,paragon ani žádný doklad,že jsem to koupil v té prodejně,kde jsem to šel reklamovat.Navíc jsem měl za to,že záruka je dva roky,takže už jsem spíše přemýšlel o dalším monitoru.Jaké bylo moje překvapení,když si monitor našli podle výrobního čísla,zjistili kdy byl zakoupen,že má záruku dokonce tři roky a v pohodě mi jej vyreklamovali.Za týden mi přišel jiný kus téhož monitoru.
Možná to je však i tím,že tam nechám hoodně peněz ročně a jsem spíše VIP zákazník. :smile:
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

davidekk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod davidekk » 09 dub 2010 12:09

No já mám zatím to štěstí, že se mi v záruční době věci nekazí, zkazí se až po ní. třeba teď potřebuju sehnat nějaký servis notebooků acer, neznáte někdo? našel jsem tento servis acer, nemáte s tím někdo zkušenosti?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    9048
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 12:23
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4101
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2903
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2098
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC