Rozdíl mezi Intel C2D a DC Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kotik
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Rozdíl mezi Intel C2D a DC

Příspěvekod Kotik » 08 dub 2010 18:19

Mam hodne blby dotaz, jenom me to zajima :-). Reknete mi pls nekdo rozdil, mezi procesory Intel Core 2 Duo a Celeron Dual-Core :D pokud se nemylim, tak oba maji 2 jadra a hodne velky rozdil v cene:D
BTW: V PC se vubec nevyznam ;-)

/upraven nadpis. memphisto
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: dotaz :-)

Příspěvekod Žbeky » 08 dub 2010 18:23

DFotaz není ani tak blbý jako ten nadpis...

Celeron je slabší, víc žere atd. Rozdíl je totiž ještě v FSB, cache, výrobní proces...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdíl mezi Intel C2D a DC

Příspěvekod Uziv00 » 08 dub 2010 19:27

Rozdíl je především v L2 cache, což taky dělá ten rozdíl v ceně, neboť tato paměť je drahá. Zbytek wikipedia.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 08 dub 2010 22:11

Celerony Dual Core jsou vlastně ořezané verze procesorů Core 2 Duo.Právě již zmíněná L2 cache bývá výrazně nižší.Spotřebu nemají vyšší než Core 2 Duo.Výkonově jsou slabší například ve hrách ale jinak za tu cenu nabízí dostatek výkonu do levných sestav.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 08 dub 2010 23:48

C2D ti při stejné frekvenci poskytne, díky větší L2 cache, ve hrách cca. o 1/5 vyšší výkon. Výhoda levných Celeronů tkví oproti AMD hlavně v možnosti přetaktování, stejně jako u C2D, a v ceně.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 09 dub 2010 01:33

Výhoda levných Celeronů tkví oproti (LEVNÝM) AMD hlavně v možnosti přetaktování, stejně jako u C2D, a v ceně.. :wink: Není to náhodou takto?

Jsou pro mě dva pojmy. Intel a AMD a když bych si vybral Intel, tak bych rozhodně nešel do Celeronu. Kdekoliv vidím tento procesor tak ten počítač stojí za prd. Předpokládám, že se tazatel neptá jen z dlouhé chvíle, ale v hlavě mu koluje myšlenka jak se dostat levněji k Intelu. Já osobně bych vybíral jen mezi skutečným Intelem a AMD. Bohužel nevíme o jakou kategorii mu jde, ale jeluikož se Celerony nepoužívají pro high-end procesory tak se pohybujeme na spodních příčkách dvoujádrových procesorů. Za mě když dvoujádro tak i3,i5 a žádný Celeron. A pokud je to pro tebe drahé tak AMD.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 09 dub 2010 01:54

Snad kdykoli jsem se setkal s počítačem, na kterém byl Celer, Ďuron nebo Spermon, nikdy to nebylo ono.
Dycinky jsem kupoval plné procesory – třeba s nižším výkonem, ale na kaši jsem nešetřil a nikdy jsem toho nelitoval.
Jsou komponenty, u nichž je lepší nešetřit – záleží na osobních preferencích. Já v mezích možností nešetřil na procesoru a monitoru, zato jsem si to kompenzoval třeba na grafice (náročné hry nehraju).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Re: Rozdíl mezi Intel C2D a DC  Vyřešeno

Příspěvekod Spyke » 09 dub 2010 09:10

samotarrk: Myslel sem, že je to jasné. Nebudeme přeci srovnávat jablka s hruškama, a když se bavím o konkurenčním AMD, mám na mysli modely ve stejné cenové kategorii.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”