Mám problém, se kterým si už nevím rady. Mám v domácí síti (Asus WL500g - pevně přidělené IP) dva NB (W7 HP 64 bit) a jeden PC (W XP SP2 32 bit). Vše mi chodilo několik měsíců bez problémů (sdílení adresářů,tiskáren, atd.), NBky střídavě provozuji přes LAN nebo WiFi, PC přes LAN. Včera, samozřejmě bez jakéhokoli důvodu a mého zásahu, přestal být přístupný PC. Vidět je, ale pokud na něj kliknu z prozkoumávání sítě ve W7, napíše to ... cesta v síti nenalezena, zkontrolujte atd. Samozřejmě nejdou cesty dříve nasdílené, ale dokonce PC nejde ani pingnout. Zvláštní na tom je, že PC chodí úplně normálně - internet, sdílené cesty, můžu z něj kamkoli, přes RemoteAdministratorControl můžu ovládat NBky, atd.
Řekl jsem si ... asi něco se síťovkou ... zkusíme to bezdrátově, Marconi ! Nainstaloval jsem do PC USB Wireless WiFi Dongle, zprovoznil a .... stejný problém ... PC nejde ani pingnout, jinak z něj vše zase chodí
Ještě jednou připomínám ... žádné nastavení jsem neměnil, ale v tom problém asi nebude, když PC jede.
Jo a když dám skenovat síť, tak to najde u PC MAC adresy jak LAN, tak WiFi síťovky.
Takže vidět je, ale dostat se do něj nebo ho pingnout nejde.
Ví někdo, kde mám problém ?
THX.