Tohle téma by patřilo možná spíš do sekce SW ale někdy každá rada drahá a já potřebuji aby si to přečetli hlavně chlapci ze security teamu. Možná že mi řeknou že "sem právě objevil Ameriku" nebo taky že "jdu s křížkem po pohřbu" ale možná že se info hodí. A zas na druhou stranu lépe alespoň pokus než si nechat pro sebe a bavit se tím jak se s probléme druzí lopotí.
Mejméně dvakrát se nám stalo že jsme při náběhu Win XP profesional, nebo spíš při jeho dokončování (Už byli vidět všechny ikony na ploše a systém si zahrál uvítací melodii) systém spadnul do modré smrti (bohužel se mi nepovedlo odchytit hlášky co tam byly napsaný) a znovu rebotoval. (pokud mi někdo pomůže pokusíme se pro vás vytáhnout hlášení o chybách zas až tak dobrej nejsem)
První co mne napadlo jak opravit chybu že využiji poslední bod obnovení systému. Nedalo mi to a prošel jsem si názvy jednotlivých bodů obnovení. Kromě bodů vytvářených automaticky. Tam byly akorát nové instalace aktualizací software distribution service 3.0, které alespoň mně byli poprvé instalovány začátkem Dubna. Před 30-tým Březnem již v bodech obnovení nejsou. Dal jsem tedy software distribution service 3.0 do Googla a zjistil že nejsem v problémech sám.
Vrátil jsem PC do stavu ke 30-tému Březnu . Po zhruba jednom pádu a několika restartech se PC umoudřil natáhl znovu odstraněné aktualizace a zatím drží. Pokud někdo používá Firefox v Dubnu byla nová verze takže znovu zkontrolujte aktualizace.
Moje domněnky a jak sem k nim přišel:
Podle toho co jsem vyčetl Mrkvosoft nyní uvolňuje aktualizace vždy v úterý. Kluk mi říkal že první pád viděl někdy ve středu minulý týden to by odpovídalo termínu uvolnění aktualizací. Takže problém by vyvolávala aktualizace z minulého týdne.
U notebuku doma nemáme žádné problémy jde o ASUS Eee 900HA tedy dvoujádro. Tchyně měla obdobný problém ale nejsem si jist zdali byl úplně stejný protože u ní docházelo ke ztrátám dat a po tomhle incidentu jsem rovnou vyměnil disk a nainstaloval Win Vista. Ovšem časově by to odpovídalo.
Domnívám se tedy že problém mají pouze starší PC s jednojádrovým procesorem. BO pod stolem mi topí skvěle chlazený Celeron D.
Tak sem to hezky napsal a dnes by měla vyjít nová aktualizace a možná že to mrkváči opravili ale jeden nikdy neví.
Software distribution service 3.0
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Software distribution service 3.0
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 20 dub 2010 23:02, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Info - Byla u mne modrá smrt a vyzrál sem na ní(snad)
Ještě Ti chodí aktualizace na win XP? Já myslel , že už je konec. Sorry , jedu už na win7.
Co se týká software distribution service 3.0, Tak ty odkazy jsou 2-9 let staré.
Asi budeš možná mít pravdu s jednojádrem , ale sám nevím.
Aby to někomu pomohlo , měl si dát možná do názvu ten software distribution service 3.0.
Pomohlo by to někomu , kdo má stejné potíže.
Co se týká software distribution service 3.0, Tak ty odkazy jsou 2-9 let staré.
Asi budeš možná mít pravdu s jednojádrem , ale sám nevím.
Aby to někomu pomohlo , měl si dát možná do názvu ten software distribution service 3.0.
Pomohlo by to někomu , kdo má stejné potíže.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Info - Byla u mne modrá smrt a vyzrál sem na ní(snad)
konec aktualizací je podle mne v červnu pro win 2000 tedy Milénium jinak by je majitelé NetBooků ukamenovali víškolik XP běhá a stále se prodávají nové i s PC
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Software distribution service 3.0
Dík za info.Máš pravdu XP i tady pořád dominuje..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
XP jsou a ještě fungují. Zrovna včera se mi sekly 2 aktualizace a nejdou ani nainstalovat a ani odinstalovat
Jo a ASUS Eee 900HA určitě není dvoujádro. Je to klasický netbook s jednojádrovým Atomem na frekvenci 1,6 GHz 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
konečně mám čas na reakci s důkazem:
Jo a ASUS Eee 900HA určitě není dvoujádro.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 22 dub 2010 06:43, celkem upraveno 1 x.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jednojádro se zapnutým HT. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
prosím zkratka HT vas is das?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Tož o procesorech vím akorát, že tě mohou spálit, pokud jsou hodně zahřáté...
Ale mohlo by se jednat o zkratku Hyper-Threading
Ale mohlo by se jednat o zkratku Hyper-Threading
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dvoujádrové Atomy jsou pouze 330 a D510 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”