Software distribution service 3.0

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Software distribution service 3.0

Příspěvekod Jan Pašek » 20 dub 2010 22:40

Tohle téma by patřilo možná spíš do sekce SW ale někdy každá rada drahá a já potřebuji aby si to přečetli hlavně chlapci ze security teamu. Možná že mi řeknou že "sem právě objevil Ameriku" nebo taky že "jdu s křížkem po pohřbu" ale možná že se info hodí. A zas na druhou stranu lépe alespoň pokus než si nechat pro sebe a bavit se tím jak se s probléme druzí lopotí.
Mejméně dvakrát se nám stalo že jsme při náběhu Win XP profesional, nebo spíš při jeho dokončování (Už byli vidět všechny ikony na ploše a systém si zahrál uvítací melodii) systém spadnul do modré smrti (bohužel se mi nepovedlo odchytit hlášky co tam byly napsaný) a znovu rebotoval. (pokud mi někdo pomůže pokusíme se pro vás vytáhnout hlášení o chybách zas až tak dobrej nejsem)
První co mne napadlo jak opravit chybu že využiji poslední bod obnovení systému. Nedalo mi to a prošel jsem si názvy jednotlivých bodů obnovení. Kromě bodů vytvářených automaticky. Tam byly akorát nové instalace aktualizací software distribution service 3.0, které alespoň mně byli poprvé instalovány začátkem Dubna. Před 30-tým Březnem již v bodech obnovení nejsou. Dal jsem tedy software distribution service 3.0 do Googla a zjistil že nejsem v problémech sám.
Vrátil jsem PC do stavu ke 30-tému Březnu . Po zhruba jednom pádu a několika restartech se PC umoudřil natáhl znovu odstraněné aktualizace a zatím drží. Pokud někdo používá Firefox v Dubnu byla nová verze takže znovu zkontrolujte aktualizace.

Moje domněnky a jak sem k nim přišel:
Podle toho co jsem vyčetl Mrkvosoft nyní uvolňuje aktualizace vždy v úterý. Kluk mi říkal že první pád viděl někdy ve středu minulý týden to by odpovídalo termínu uvolnění aktualizací. Takže problém by vyvolávala aktualizace z minulého týdne.
U notebuku doma nemáme žádné problémy jde o ASUS Eee 900HA tedy dvoujádro. Tchyně měla obdobný problém ale nejsem si jist zdali byl úplně stejný protože u ní docházelo ke ztrátám dat a po tomhle incidentu jsem rovnou vyměnil disk a nainstaloval Win Vista. Ovšem časově by to odpovídalo.

Domnívám se tedy že problém mají pouze starší PC s jednojádrovým procesorem. BO pod stolem mi topí skvěle chlazený Celeron D.

Tak sem to hezky napsal a dnes by měla vyjít nová aktualizace a možná že to mrkváči opravili ale jeden nikdy neví.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 20 dub 2010 23:02, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Info - Byla u mne modrá smrt a vyzrál sem na ní(snad)

Příspěvekod jaro3 » 20 dub 2010 22:57

Ještě Ti chodí aktualizace na win XP? Já myslel , že už je konec. Sorry , jedu už na win7.
Co se týká software distribution service 3.0, Tak ty odkazy jsou 2-9 let staré.
Asi budeš možná mít pravdu s jednojádrem , ale sám nevím.
Aby to někomu pomohlo , měl si dát možná do názvu ten software distribution service 3.0.
Pomohlo by to někomu , kdo má stejné potíže.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Info - Byla u mne modrá smrt a vyzrál sem na ní(snad)

Příspěvekod Jan Pašek » 20 dub 2010 23:01

konec aktualizací je podle mne v červnu pro win 2000 tedy Milénium jinak by je majitelé NetBooků ukamenovali víškolik XP běhá a stále se prodávají nové i s PC
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Software distribution service 3.0

Příspěvekod jaro3 » 20 dub 2010 23:12

Dík za info.Máš pravdu XP i tady pořád dominuje..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 20 dub 2010 23:46

XP jsou a ještě fungují. Zrovna včera se mi sekly 2 aktualizace a nejdou ani nainstalovat a ani odinstalovat :? Jo a ASUS Eee 900HA určitě není dvoujádro. Je to klasický netbook s jednojádrovým Atomem na frekvenci 1,6 GHz :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 22 dub 2010 06:36

konečně mám čas na reakci s důkazem:
Jo a ASUS Eee 900HA určitě není dvoujádro.
Přílohy
Vlastnosti.JPG
správce.JPG
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 22 dub 2010 06:43, celkem upraveno 1 x.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 22 dub 2010 06:40

Jednojádro se zapnutým HT. :wink:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 22 dub 2010 06:49

prosím zkratka HT vas is das?

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 22 dub 2010 08:50

Tož o procesorech vím akorát, že tě mohou spálit, pokud jsou hodně zahřáté...
Ale mohlo by se jednat o zkratku Hyper-Threading

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 dub 2010 09:22

Dvoujádrové Atomy jsou pouze 330 a D510 :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”