Pohledem do mé osobní galerie, což je nutné pro další diskusi, zjistíte, že chladič Noctua není příliš vysoko od GK 5770. Když mezi to dám ruku, cítím studený vzduch proudící od Noctua na kartu. Říkám si, škoda, že PCI-E slot není trochu výše, tedy, že mezi GK a chladičem není menší mezera, že by Noctua chladila i tu grafiku.
Myslíte, že je to dobrá myšlenka a nebo by tu GK neochlazovala? Něco na tom asi bude, protože když jsem zapl Noctua naplno na 1200ot tak klesla teplota GK o 1°C.
Myšlenka, nápad jak řešit chlazení GK Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myšlenka, nápad jak řešit chlazení GK Vyřešeno
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Re: Myšlenka, nápad jak řešit chlazení GK
Sám jsi napsal, že při plných otáčkách se snížila teplota GK o pouhý jeden stupeň. Do toho si osobně myslím, že nemá cenu jít. Jestli do toho ovšem jít s tím, že za ochlazení jednoho stupně bude dříve opotřebovaný fan na CPU chladiči z důvodu plných otáček - pak je to ovšem jiná.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mluvil jsem o tom, kdyby byl PCI-E slo (tedy GK) blíže k fanu, tzn. nebylo by nutné využívat plných otáček.
Psal jsem to spíš proto, že kdyby to tak bylo a někdo plánoval novou desku s chladičem tak by se na to mohl zaměřit, aby to měl blíže u sebe.
Psal jsem to spíš proto, že kdyby to tak bylo a někdo plánoval novou desku s chladičem tak by se na to mohl zaměřit, aby to měl blíže u sebe.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ta Noctua je co? CPU chladič a proto je lepší, aby to tak i zůstalo
Je sice hezké, že chladí grafiku, ale hlavní místa ohřevu jsou na grafice z druhé strany, kde je umístěn její samostatných chladič. Ochlazení o 1 °C může být jen náhoda a nebo taky naprosto zbytečné. Je škoda trápit tu Noctuu chladit ještě další komponenty. Pořádný chladič na GPU a dobrý průtok vzduchu ve skříni odvede lepší práci 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já vím
hold jsem asi úchylnej na nízké teploty
a tak mě zajímá jak snížit teploty všeho na úplné minimum i když to u mě v současné době není potřeba.
Chtěl jsem spíše dojít k chlazení GK, které nebude nic stát. Ne, tedy u mě, u mě to musím řešit (když budu muset) chlazením grafiky zvlášť. Ale myslel jsem, že jiní by si mohli chladit grafiku zadarmo.
Čekal jsem spíše argument typu: a jak teplý vzduch z té Noctua odchází? Může se zdát jako studený, protože fouká, ale může mít klidně 30°C a ten kartu, která má 31°C neuchladí.
PS: Chápejte to puze jako teoretickou úvahu a ne jako, že bude fun běžet naplno kvůli jednomu stupni. Kvůli 10 by to možná smysl mělo, ale kvůli jednomu ne.
Memhisto: Zde je vidět, že by možná stálo za to chladit CPU i grafiku jedním chladičem, kdyby ho teda někdo udělal. Třeba při nižší (jen málo nižší) účinnosti, ale stejně. Jedna věc na dvě práce.
Jinak co použít jako druhé chlazení GK? Pro 5770? Hoďte mi prosím nějaký, jakýkoliv typ ať vím co hledat.

Chtěl jsem spíše dojít k chlazení GK, které nebude nic stát. Ne, tedy u mě, u mě to musím řešit (když budu muset) chlazením grafiky zvlášť. Ale myslel jsem, že jiní by si mohli chladit grafiku zadarmo.
Čekal jsem spíše argument typu: a jak teplý vzduch z té Noctua odchází? Může se zdát jako studený, protože fouká, ale může mít klidně 30°C a ten kartu, která má 31°C neuchladí.
PS: Chápejte to puze jako teoretickou úvahu a ne jako, že bude fun běžet naplno kvůli jednomu stupni. Kvůli 10 by to možná smysl mělo, ale kvůli jednomu ne.
Memhisto: Zde je vidět, že by možná stálo za to chladit CPU i grafiku jedním chladičem, kdyby ho teda někdo udělal. Třeba při nižší (jen málo nižší) účinnosti, ale stejně. Jedna věc na dvě práce.
Jinak co použít jako druhé chlazení GK? Pro 5770? Hoďte mi prosím nějaký, jakýkoliv typ ať vím co hledat.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak dalo by se to chladit ještě líp a s úsporou místa ve skříni, ale to by znamenalo pořídit vodní chlazení
No, grafiky od Sapphiru s chadiči Vapor-X nemají potřebu je měnit. Jsou výkonné až až a třeba takovým Accelerem by sis o moc nepomohl. Pokud máš tuhle kartu, tak nemá smysl ten chladič měnit. SI přečti tu recenzi a pochopíš. Tohle je prostě bomba chladič

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo, tuto kartu mám a recenzi jsem četl. Nepotřebuji jiné chlazení? To mě těší. Ale co když někdy při zastarání karty jej potřebovat budu? Jinak nedávno jsem ještě na starou sestavu pustil kamínka (vzduchový ohřívač) a divil jsem se (jelikož jsem si to neuvědomil, že chladič tak hučí, když CPU nic nedělá
tak to zítra, pozítří zkusím s novou sestavou a uvidím jak to bude vypadat. Jak to CPU i GK zvládnou. Jinak on ten Saphire chladič na plné otáčky hlučí jak sviňa
, ale nastaven je na 50% takže je tichej a ledovej.

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Chlape, ty jsi nemocný
Všechno bys chladil
Nech vše tak jak máš. Na grafiku minimálně X let nebudeš muset sáhnout (pokud nepočítám případnou reklamaci). To bych nechal bokem, protože za tu dobu budou chladiče na grafiky zase někde jinde.

Eventuelně už nebudou žádné chladiče
chce to jen nové technologie. Technika jde tak šíleně dopředu, že lámat si hlavu s větrákem .. 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebojte, opravdu to radši nechám bejt tak jak to je a nebudu do ničeho hrabat a nic měnit. Stálo to dost peněz a nerad bych se s tím loučil kvůli nějakým zhovadilostem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2616
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01