zapojení zásuvky 220V Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: zapojení zásuvky 220V
Jinak podle obrázku v pohodě. Černý fáze, hnědý povléknu modrou bužírkou a žlutozelený dám na kolik..
- Přílohy
-
- DSC01903.jpg (21.35 KiB) Zobrazeno 1836 x
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
No tak to by šlo a druhý černý ucvaknu pro jitotu zaizoluju a je to :) aspon jedna zásuvka mi pujde 
Díky

Díky
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
Fox8 píše:Nevím jaké jsou dnes normy, ale jedno světlo na zásuvky mohlo být, ale to přece není problém, když máš zásuvku tak si tam připojíš x světel.
Snad ano díky :)
nedavno jsem delal normu 50.... skutecne v zasuvkovem obvodu muze byt max 1 svitici jednotka
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Drahý kolego (také jsem mechanik-elektronik, ale narozdíl od tebe, jsem dával v prváku pozor
), rozhodně nedoporučuji cokoliv zapojovat. Naopak, toho matlu, co to tam tahal kopni do pozadí, nebo ještě lépe do pr.ele, když se dobytek ani nenamáhal přeznačit barvy! Kabely si buď nejdřív proměř a přeznač barvy, tak aby platilo, že fáze je černá, nebo hnědá, pracovní nula modrá a zem žlutá/zelená (nesmí se přeznačovat!), nebo nejlépe, stávající kabely vytrhej a dej tam na zásuvky CYKY 3x2,5 (norma je jedna věc a praxe druhá) a na světla 3x1,5. Kabely musí být v provedení C (černá, modrá, žlutá/zelená). Zásuvky pak odjisti 16A jističem v provedení C (vypínací charakteristika je mírnější a jistič nelítá při induktivní zátěži (flexa, vrtačka, ...), světla pak odjisti 10A jističem, klidně "béčko". Před jističe pak ještě zapoj chránič s co nerychlejším vybavením a před něj hlavní vypínač, třeba typu "stiskem vypni, tahem zapni".

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Ahoj, jako mechanik - elektronik určitě nějaké zkoušky máš, tak by to neměl být problém :-) Ale určitě si to nech zkontrolovat. Kabel, co popisuješ na na 3 fáze, takže doufám, že 3 fáze nemáš a ten kabel ti tam někdo dal prostě ze zbytků. Hnědý si označ modrou bužírkou, jak tu bylo řečeno a přebývající černý drát nepoužij (ucvakni, nebo stoč a ponech jako rezervu). Žlutozelený na kolík.
Doporučoval bych ale přívod do garáže rozdělit malým rozvaděčem, kde bych vytvořil zásuvkový a světelný okruh a každý jistit zvlášť. Také doufám, že kabel co tam máš přivedený má jištění proudovým chráničem.
Každopádně, pokud si na montáž nikoho neseženeš, rozhodně si to nech zkontrolovat.
Doporučoval bych ale přívod do garáže rozdělit malým rozvaděčem, kde bych vytvořil zásuvkový a světelný okruh a každý jistit zvlášť. Také doufám, že kabel co tam máš přivedený má jištění proudovým chráničem.
Každopádně, pokud si na montáž nikoho neseženeš, rozhodně si to nech zkontrolovat.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, jako mechanik - elektronik určitě nějaké zkoušky máš, tak by to neměl být problém
Bohužel může být problém značný. Znám osbně tři absolventy učiliště ve Stodě, honosící se hrdým titulem mechanik-elektronik, kteří z tohoto oboru neumí VŮBEC NIC. Jeden z nich měl dokonce tolik odvahy, že se dal na studium vysoké. Naštěstí pro obor, vyletěl od státnic...
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zapojení zásuvky 220V Vyřešeno
Zapojena jen tak bez uchycení a zatím žádný problém, ikdyž jsem nadpojoval drát pomocí "čokoládky" jak se u nas říká.
Svůj obor zvládám, ale dělali jsme to jedinkrát na praxi což je jeden den a je to málo. Jako v podkroví jsem dělal el. normálně, ale s normálníma drátama
a ne z takovým hnusem.
Stejně to snad potřebovat nebudu jsem výpočetní technika a tam nic takového už nebereme ...
díky za rady
Svůj obor zvládám, ale dělali jsme to jedinkrát na praxi což je jeden den a je to málo. Jako v podkroví jsem dělal el. normálně, ale s normálníma drátama

Stejně to snad potřebovat nebudu jsem výpočetní technika a tam nic takového už nebereme ...
díky za rady
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Každopádně ti doporučuji dráty přeznačit, tak aby odpovídaly skutečnosti. Za rok si již nevzpomeneš, jak to bylo a vyhneš se tak i riziku, že to třeba někoho, někdy v budoucnu usmaží, protože nebude vědět, co je kde za drát. A určitě si tam dej ten chránič. Koneckonců je to pro tvou bezpečnost, nebo třeba tvých dětí. Stojí kolem šesti stovek a to se vyplatí. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4348
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14