Návrh PC sestavy
Re: Návrh PC sestavy
A Win 7? Budou na integrované grafice chodit bez problémů?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, budou. Já bych to doporučoval tak jak jsem to udělal. Jinak HD4200 je dělaná pro přehrávání full hd videa, takže to není zase taková slabota. No a přidání grafiky později to výkon zvýší. Máš čas si pořádnou vybrat. Jinak pro tvou informaci (deska je dělaná pro všechny současné moderní procesory AMD a 6 jádra tam taky půjdou- tuším) a vymoženosti jako E-SATA, USB 3.0 jsou příjemné.
Ale mluvme na rovinu. Přidat později grafiku od 2 000kč do 4 000kč bys mohl kdy?
Ještě nějaký dotaz?
Ale mluvme na rovinu. Přidat později grafiku od 2 000kč do 4 000kč bys mohl kdy?
Ještě nějaký dotaz?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Grafiku bych mohl přidat cca za 2 roky. Starší a tudíž levnější komponenty jsou později problémové z hlediska upgradu, jestli tomu dobře rozumím. Měl jsem starou sestavu se socketem 478, odešel buď CPU nebo deska a musím měnit desku, cpu, grafiku (stará AGP) a paměti - v podstatě celé PC. Kolik dáváš tvé sestavě "morálního" života? Myslím tím, jak dlouho dle tvého odhadu budou jednotlivé části nahraditelné (problémy se sloty, paticemi, atd.). Nerad bych v případě nějaké zrady (třeba zdechne procesor nebo deska)po dvou letech kupoval znovu v podstatě nové pc.
Dala by se ještě cena tvé sestavy stáhnou náhradou procesoru za dvoujádro a ramku použít 2G? Ram se dá případně dokoupit stejně jako grafika, nevím, o co je trojjádro lepší než dvoujádro (tedy když pominu jedno jádro navíc, že).
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je škoda, když už můžeš teď pořídit lepší věci a na nich chceš šetřit. Tříjádro je rozhodně lepší než dvoujádro a navíc cena vyjde nastejno (samozřejmě pokud beru 3 jádro od AMD a 2 jádro od Intelu). Víc ramek se nikdy neztratí, takže by byla škoda šetřit i na nich. Je to ale na tobě. 2GB ramek by mohlo prozatím stačit.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozdíl mezi dvoujádrem a tříjádrem je stejný jako mezi jednojádrem a dvoujádrem, nebo dvoujádrem a čtyřjádrem, (+/-) prostě běžná matematika. Pokusím se to stáhnout. Jednojádra jsou dnes nedostatečná, dvoujádrový Celeron dostatečný, dvoujádro 3ghz AMD v sc. AM3 je dobré, Core2Duo v sc. 775 výborné, Intel i3 a i5 v sc. 1156 vynikající. Na poslední 3 jmenované však nemáš money
.
K morálnímu zastarání. Koupil jsem si sestavu s dvoujádrem a sc. AM2+ a za rok na to jsem tam dal čtyřjádro a tedy přesto, že už byla deska morálně zastaralá, dovolovala spoustu. Procesor jsem neměnil kvůli hrám, že by nestačil, ale kvůli tomu, že jsem začal natáčet a zpracovávat full hd video. Počítače jdou však rychle dopředu a já si netroufám tvrdit co bude za dva roky. Můžu ale s klidem říci, že za rok bude z pohledu kompatibility u Tvé desky s AM3 a DDR3 vše v pořádku. To znamená spoustu CPU a RAM k výběru. Vše co je dnes: AMD, ATI, GeForce, a jakékoliv DDR3 RAM budeš moci dokoupit, vyměnit. PCI sloty jsou už dlouho, stejně jako PCI-E takže dle mě to tak ještě dlouho bude a tak za 2 roky budeš mít opravdu velký výběr v oblasti grafických karet.
Tak klučina v mém okolí dostal nový PC prý na grafiku. Ale má s tím nějaké problémy, padá to a neběží to. Má Celeron a GeForce GT210 za 1600kč. Nechtěl si osazovat (pořizovat) něco takového? Schvaluju, že šetříš, ale šetři rozumně.
S 2GB RAM je problém. Nejen, že OS si zežere min. 1GB nebo nějak tak, ale integrovaná grafika si vezme dalších 512MB a to už ti moc nezbývá.

K morálnímu zastarání. Koupil jsem si sestavu s dvoujádrem a sc. AM2+ a za rok na to jsem tam dal čtyřjádro a tedy přesto, že už byla deska morálně zastaralá, dovolovala spoustu. Procesor jsem neměnil kvůli hrám, že by nestačil, ale kvůli tomu, že jsem začal natáčet a zpracovávat full hd video. Počítače jdou však rychle dopředu a já si netroufám tvrdit co bude za dva roky. Můžu ale s klidem říci, že za rok bude z pohledu kompatibility u Tvé desky s AM3 a DDR3 vše v pořádku. To znamená spoustu CPU a RAM k výběru. Vše co je dnes: AMD, ATI, GeForce, a jakékoliv DDR3 RAM budeš moci dokoupit, vyměnit. PCI sloty jsou už dlouho, stejně jako PCI-E takže dle mě to tak ještě dlouho bude a tak za 2 roky budeš mít opravdu velký výběr v oblasti grafických karet.
Tak klučina v mém okolí dostal nový PC prý na grafiku. Ale má s tím nějaké problémy, padá to a neběží to. Má Celeron a GeForce GT210 za 1600kč. Nechtěl si osazovat (pořizovat) něco takového? Schvaluju, že šetříš, ale šetři rozumně.
S 2GB RAM je problém. Nejen, že OS si zežere min. 1GB nebo nějak tak, ale integrovaná grafika si vezme dalších 512MB a to už ti moc nezbývá.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Dobrá, takže tvá sestava s integrovanou grafikou http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1VSA01bude asi vítěznou. Komponenty jsou navzájem bezproblémové? Nebude se tam nic navzájem tlouct? Nebude to padat?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem se divil nad tou cenou a pak jsem si všiml, že tam máš klávesnici 14x
Jinak ta sestava by šla

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To já jsem se divil také, ale akorát jsem zjistil, že se už neprodává a myslel si, že nemám v pořádku cookies. Občas se mi u Alfy stává, že nejde něco vymazat z košíku a musím pročistit cookies. Jinak mě ještě napadlo, ale nevím, nevím, že kdybys měl doma nějakou skříň a nemusel ji teda kupovat je to dalších 800kč, možná by se dalo něco i s tou grafikou, ale to jsou nepotvrzené počty. Jinak dobrá skříň (cos vybral) je dobrá volba.
Komponenty jsou navzájem bezproblémové? Nebude se tam nic navzájem tlouct? Nebude to padat?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co by se tlouklo a padalo? Vše OK. Kompatibilita 100%.
Tak fajn. Moc díky za pomoc, končím, jdu objednávat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2911
-
od Stvor
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 18:43