ahoj, mám drobný dotaz. jsem součástí malé skupiny lidí, která se snaží vytvořit češtinu pro hru Borderlands. jenže jsme si jaksi znepřátelili jednoho maníka (pozor, typickýho 16letýho vševěda), který se snaží naši práci všemožně rozbít a zničit. většinu věcí mu nikdo moc nežere, ale teď na nás vybalil že tvorbou češtiny porušujeme EULA. chci se tedy zeptat jestli skutečně EULA porušujeme a jestli za to hrozí nějaký postih.
díky!
čeština, Borderlands
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: čeština, Borderlands
Nejlepší by bylo si EULA té hry přečíst. Jo,je to hodně stránek, ale nedá se svítit. Pokud ale vím, tak zasahovat do kódu můžeš jen u open source programů a to Borderlands rozhodně není, ale jak to potom ti kluci ušatí z BonusWebu dělají? 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
pokdu preklads hru.....a jedna se pouze o slovni preklad (nikoliv napriklad DABING) tak na 99 procent zadnou EULA smlouvu neporusujes..proc ?
- tim ze vytvoris preklad hry tak (zpravidla) nijak neupravis jeji jadro (toho predevsimse tyka EULA)
- navic hru zatraktivnis a bude ji hrat vice lidi, jelikoz ji bude vice rozumet kdyz bude prelozena (coz autorum prijde vhod - a proto by byli pekne hloupi kdyby lidem co prekladaji hry delali potize, a proto jim je nedelaji a spise jim dekuji)
zaver: niceho se neboj a prekladejte...ja taky pracuju na prekladu pro Winamp...jen tak dal
/díky za info. Už jsem zase o něco chytřejší
memphisto
- tim ze vytvoris preklad hry tak (zpravidla) nijak neupravis jeji jadro (toho predevsimse tyka EULA)
- navic hru zatraktivnis a bude ji hrat vice lidi, jelikoz ji bude vice rozumet kdyz bude prelozena (coz autorum prijde vhod - a proto by byli pekne hloupi kdyby lidem co prekladaji hry delali potize, a proto jim je nedelaji a spise jim dekuji)
zaver: niceho se neboj a prekladejte...ja taky pracuju na prekladu pro Winamp...jen tak dal
/díky za info. Už jsem zase o něco chytřejší

„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
áha. díky moc oběma! myslel jsem si, že většina češtin vzniká právě touto cestou. ale bál jsem se toho, že si všichni ti autoři nějak žádají o souhlas vývojářů. nakonec je ale pravda že jim tím vlastně trošku pomáháme. takže děkuji za pomoc
ještě bych se chtěl zeptat, abych nezakládal nový topic - a ono je to z blízkého soudku
jsem členem týmu adminů jedné amatérské fan-stránky o zmiňované hře. když sháníme novinky, brouzdáme po všemožných herních serverech... napadá nás často jestli by nebylo možné se nějak domluvit s mluvčími studia, aby nám čas od času zaslali nějaké novinky ohledně hry, jakožto administrátorům fan-webu jejich hry, nebo novinářům-amatérům... takové info přímo od vývojářů má velkou hodnotu a myslím že by bylo balzámem pro návštěvnost
. proto se ptám, jestli má někdo zkušenosti s vedením takového webu, nebo s odebíráním informací přímo od zdroje, jestli by toto šlo nějak podobně provést?
ehm.. to je asi hodně hloupý dotaz, co?
ale za zeptání nic nedám.

ještě bych se chtěl zeptat, abych nezakládal nový topic - a ono je to z blízkého soudku
jsem členem týmu adminů jedné amatérské fan-stránky o zmiňované hře. když sháníme novinky, brouzdáme po všemožných herních serverech... napadá nás často jestli by nebylo možné se nějak domluvit s mluvčími studia, aby nám čas od času zaslali nějaké novinky ohledně hry, jakožto administrátorům fan-webu jejich hry, nebo novinářům-amatérům... takové info přímo od vývojářů má velkou hodnotu a myslím že by bylo balzámem pro návštěvnost

ehm.. to je asi hodně hloupý dotaz, co?

neni nic mensiho nez napsat primo vyvojářum / distributorovi hry.....je v jeho zajmu aby o jeho hře byl na netu dostatek informaci.............btw pokud chces vymenit ikonky tak napis na icq 394612090...muj web ma sice rank uplne debilni a neni hotovej ale jak bude cas tak ho optimalizuju a dodelam...a muzesm vzajemne spolupracovat obcas.....
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“