Toto už je vyřešeno.
Zdarec, mám HD 5850 od Sapphire a ta má Locknutý Bios tak se nedostanu na vyšší takty než co mám v popisu. Karta je to referenční a proto by měl stačit BIOS i od jiných karet. Našel jsem BIOS Unlock BIOS od karty MSI http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=306903 ten kdo ho upravoval tam píše, že se může nahrát do všech referenčních karet. Problém je v tom, že neodpovídá checksum. Proto by mě zajímalo, jestli mám BIOS upravit v HEXa na stejnou hodnotu, nebo už u těchto karet není problém s velikostí? Něco jsem o tom četl, že už se velikost upravovat nemusí, ale to jsou zahraniční fóra nemám ty infa podložené.
Když jsem si upravoval BIOS pro HD 3850 tak mi to bylo celkem jedno, protože karta už neměla nic moc hodnotu, ale zde by mě to asi naštvalo kdybych při problémech nemohl nahrát BIOS původní, máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Kdyby někoho zajímalo něco o taktování karet tak klidně napište a proberem to.
Taktování HD 5850
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Taktování HD 5850
Naposledy upravil(a) gyga dne 27 dub 2010 12:00, celkem upraveno 2 x.
Lenovo Thinkpad Edge 15
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Unlock BIOS pro HD 5850 - upravit checksum?
Čéčé tak tenhle článek mě nějak minul, koukám že je to mnohem víc userfrendly, dřív se BIOSy přepisovaly v HEXa kódu (což byl můj případ). Večer na to vlétnu a vyzkouším to. BIOS už mám stáhnutej z grafiky od včera tak pak napíšu jak jsem dopadnul. Doufám, že se přiblížim k HD 5870 co to půjde (paměti půjdou, ale to jádro
)

Lenovo Thinkpad Edge 15
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já se do tohohle něšťourám
Stačí trochu softwarově přetaktovat,ale karta stejně odchází rychleji.

- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jdu zkusit 800/4800...teď mám 775/4500 když to pojede bez zvýšení napětí tak to bude dobrý. Ohledně životnosti, když karta vydrží dva roky tak to musí stačit, když ne tak to zkusím reklamovat :-). Z odpálený karty informace o BIOSu asi nikdo stejně nedostane (a kdo by to dělal, radši to stejně vyměněj než platit někho za to zjištování) .
Lenovo Thinkpad Edge 15
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to máš pravdu.
Nejsem hráč a tak na moje přehrávání bohatě stačí co mám.8800GTS Top.

- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to šlape 800/4800 (původní jsou 725/4000), kdyby to někdo zkoušel, tak nejdřív odinstalujte CCC. Trochu mi to dělalo bodrel, ale jinak návod v pohodě, jel jsem pro nahrání BIOSu použil AtiWinFalsh, abych nemusel dělat bootovací flashku.
Zatím jsem projel 3D Mark Vantage, abych viděl jestli karta nemá chyby v zobrazování. Pak ComputerMark.
Pak jsem zapnul Kombustor od MSI, teplota se ustálila 79 - 80 C (pořád se to houpalo) obraz perfektní a stabilita taky. Ventilátor jel na 33% což je pořád neslyšitelný. Možná koupím nějaký lepší chladič od AC a uvidím jak to půjde dál. Až bude čas tak ještě zvednu jádro. Hlavně se uvidí stabilita ve hrách. Starý BIOS mám zálohovaný tak snad problém nebude.

Zatím jsem projel 3D Mark Vantage, abych viděl jestli karta nemá chyby v zobrazování. Pak ComputerMark.
Pak jsem zapnul Kombustor od MSI, teplota se ustálila 79 - 80 C (pořád se to houpalo) obraz perfektní a stabilita taky. Ventilátor jel na 33% což je pořád neslyšitelný. Možná koupím nějaký lepší chladič od AC a uvidím jak to půjde dál. Až bude čas tak ještě zvednu jádro. Hlavně se uvidí stabilita ve hrách. Starý BIOS mám zálohovaný tak snad problém nebude.
Lenovo Thinkpad Edge 15
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Taktování HD 5850
Tak jsem zase postoupil s takty jsem na 840/4800 bez zvedání napětí.
Zkoušel jsem jádro na 850 (jako má HD 5870), ale tam už spadnul 3D Mark Vantage, nevím jestli to byla náhoda, ale o 10 snížil a v pohodě.
V Kompbustoru jsem také prošel a max. teplota byla 82C a min. je 39C což ještě pořád jde.
Budu zase někdy pokračovat, jestli se dostanu výš tak napíšu.

Zkoušel jsem jádro na 850 (jako má HD 5870), ale tam už spadnul 3D Mark Vantage, nevím jestli to byla náhoda, ale o 10 snížil a v pohodě.
V Kompbustoru jsem také prošel a max. teplota byla 82C a min. je 39C což ještě pořád jde.
Budu zase někdy pokračovat, jestli se dostanu výš tak napíšu.
Lenovo Thinkpad Edge 15
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Další postup asi bude docela problémový, zkoušel jsem vyšší takty se zvednutým napětím, ale tam mi karta šla pořád v modu 400/900 a v náročných operacích se nepřepínala do mého taktu. Asi budu muset doopravdy změnit BIOS na jiný a neupravovat stávající.
Lenovo Thinkpad Edge 15
Ahoj, da se prosim nejak zabranit tomu, aby se po restartu vratily hodnoty na defaultni hranici? (pouzil jsem Afterburner, 850/4800 a napeti 1049)
mozna sem uz na to prisel - ve smart doctorovi jsem kliknutim na ikonu pravym nastavil use clock after reboot
mozna sem uz na to prisel - ve smart doctorovi jsem kliknutim na ikonu pravym nastavil use clock after reboot
Naposledy upravil(a) AndrewCz. dne 22 srp 2010 02:41, celkem upraveno 1 x.
btw 2 roky? na 5850 je 3, teda aspon ja mam, takze v podstate do doby kdy bude pouzitelna 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC - 5
- 7673
-
od Jarda_For
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 07:46
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”