Předmět moc nenapoví...
mám v jedné místnosti wi-fi router, v další mám notebook s dobrým příjmem z toho routeru a z něj bych potřeboval nasdílet síť pomocí kabelu pro další PC. Kabel by šel nejdřív do switche a z něj by se pak připojily další PC...
Mezi těmi místnostmi nemůže jít kabeláž, proto se chci zeptat, jestli se to dá nějak takhle vyřešit, případně co budu potřebovat a na jakém OS je to nejlepší udělat (pokud to jde...)
Díky za případné rady, P.O.B
Jak nasdílet wi-fi dalším PC po kabelu? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Jak nasdílet wi-fi dalším PC po kabelu?
Mělo by to jít klasicky - u woken pomocí sdíleného připojení k internetu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V pohodě to půjde na XP, Vista i 7. Budeš potřebovat jen ten switch a kabely (ntb -> switch a switch -> ostatní PC)
viewtopic.php?f=8&t=2172
Tady je návod jak to potom nastavit pro XP, Visty i 7 jsou podobné, kdyžtak bychom se na to potom podívali. A neboj se, není to jen pro 2 Pc
viewtopic.php?f=8&t=2172
Tady je návod jak to potom nastavit pro XP, Visty i 7 jsou podobné, kdyžtak bychom se na to potom podívali. A neboj se, není to jen pro 2 Pc
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
díky, vyzkouším... Kdyby něco, ozvu se 
ještě něco ve sdílení sítě je ještě "nastavení" kde se povolují služby, je tam nutné něco nastavovat/zpřístupňovat?

ještě něco ve sdílení sítě je ještě "nastavení" kde se povolují služby, je tam nutné něco nastavovat/zpřístupňovat?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Dej u všeho fajku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Hoj, asi dělám někde chybu...
Když dám sdílení na "připojení k místní síti" (tedy výstupní kabel z ntb do switche), tak v okamžiku kdy potvrdím OK ztratím připojení přes wi-fi a ze dvou sítí (ve Vistě) se stane jedna "neznámá síť" s připojením "pouze místní síť".
Když sdílení zruším, wi-fi se obnoví a zase funguje...
Když zkusím zapnout sdílení na wi-fi připojení, tak tam skončím u samotného povolení sdílení, které prostě neproběhne se zprávou, že "při povolování služby sdílení došlo k chybě" :(
Tak nevím... Co teď?
Jinak ten router je připojený v kanceláři do firemní sítě s automatickým přerozdělováním IP adres... (nekradu připojení, jen k dvěma ntb potřebuji mít on-line ještě dva stolní PC, kabelem až ke mně to prostě nejde...) Zkoušel sem i wi-fi kartu, ale ty stolní PC jsou už moc daleko a signál nezachytí :(
Díky, P.O.B
Když dám sdílení na "připojení k místní síti" (tedy výstupní kabel z ntb do switche), tak v okamžiku kdy potvrdím OK ztratím připojení přes wi-fi a ze dvou sítí (ve Vistě) se stane jedna "neznámá síť" s připojením "pouze místní síť".
Když sdílení zruším, wi-fi se obnoví a zase funguje...
Když zkusím zapnout sdílení na wi-fi připojení, tak tam skončím u samotného povolení sdílení, které prostě neproběhne se zprávou, že "při povolování služby sdílení došlo k chybě" :(
Tak nevím... Co teď?
Jinak ten router je připojený v kanceláři do firemní sítě s automatickým přerozdělováním IP adres... (nekradu připojení, jen k dvěma ntb potřebuji mít on-line ještě dva stolní PC, kabelem až ke mně to prostě nejde...) Zkoušel sem i wi-fi kartu, ale ty stolní PC jsou už moc daleko a signál nezachytí :(
Díky, P.O.B
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ty adaptéry označ oba (jak bezdrát tak ethernet), klikni na jeden z nich pravým a dej: "Vytvořit síťový most"
Re: Jak nasdílet wi-fi dalším PC po kabelu? Vyřešeno
Díky, připojen, vše ok :-)
Jak jsou některé věci jednoduché... Já už nad tím dumám skoro týden a tohle mě fakt nenapadlo...
Zaplať pánbůh za tohle fórum a geniální lidičky co umí a chtějí poradit :-)
Ještě jednou díky
Jak jsou některé věci jednoduché... Já už nad tím dumám skoro týden a tohle mě fakt nenapadlo...
Zaplať pánbůh za tohle fórum a geniální lidičky co umí a chtějí poradit :-)
Ještě jednou díky

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Není zač. Jestli je to pro teď vše tak to označ za vyřešené a kdyby ještě někdy něco bylo tak se zas ozvi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3428
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:38
-
-
Notebook Lenovo Y50-70 prodloužení FFC kabelu klávesnice Příloha(y)
od SGvagon » 07 led 2025 01:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2747
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
28 led 2025 22:19
-
-
-
Hodinový manžel instalace pokládky internetového kabelu
od p3v4x » 26 lis 2024 20:56 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 2
- 2968