Tip na chladič - CPU E6500 Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Tip na chladič - CPU E6500

Příspěvekod iDkcz » 01 kvě 2010 11:36

Potřeboval bych poradit chladič na CPU Intel Pentium Dual-Core E6500 ( default 2.93GHz ). Vybraný již mám asi tento, ale nevím ještě, zda-li se mi vejde do této skříně, ale hlavně na tuto desku. Do case co jsem koukal jinde, tak by neměl být problém.

EDIT: Tak zde na Alze je k mé MB tento chladič jako Doporučené příslušenství, tudíž by neměl být problém a nevím teď kde jsem viděl i fotku v mé skříní, tudíž kompatibilita v rozměrech by tu měla být bez problémů. Teď už snad jen to, zda-li za ty peníze ( +- něco nevadí ) se dá pořídit pro taktování a lepší odvod tepla rozumější chladič v poměru cena/výkon.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Tip na chladič - CPU E6500

Příspěvekod Žbeky » 01 kvě 2010 19:34

Mám ho doma, uchladí to v pohodě. Je i docela tichý, ale když se roztočí na plný kotel tak to je hlučný a vydává takový nízký tón. Pokud ti to nevadí je to jasný kandidát
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 01 kvě 2010 20:39

Tak hluk mi nějak nevadí. Přeci jen de o to uchladit a ne poslouchat růst vousy. :D

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 02 kvě 2010 06:22

Čti to co píšu a nehledej v textu co jsem nenapsal, jen tak úvodem.

Osobně u mě AC chladiče procesoru skončily, protože jsem jeden měl (mám) a fungoval hůře než box. A setkal jsem se i s názorem, že Artic cooling nemá nejlepší chladiče procesoru. Shodli jste se na hlučnosti, ovšem ten výkon jistě nebude tak oslnivý. Problém je také v tom co od něho čekáš. Jestli jej kupuješ pouze pro tento CPU a nebo ho budeš chtít použít i pro jiný výkonnější v budoucnosti. A kolik kč bys byl ochoten v nejhorším přidat.
Ale podle toho, že některým tento chladič chladí (tváří se tak) i čtyřjádra (i když už nemá tak oslnivé výsledky) tak tvůj procesor by měl zvládnout.

OT: Možná by neškodilo založit téma "Vaše teploty,cpu a chladiče" asi by se pak viděl výkon chladičů a podle zkušeností se dalo vybírat.

Zde je test, kdy tento i jiné chladiče chladily čtyřjádro Intel 3,33ghz. Výsledek katastrofální, ovšem ty nemáš čtyřjádro, to chápu, ale jak už jsem psal, proč kupovat chladič jen na procesor co máš dnes, zítra můžeš mít jinej a zase budeš nucen kupovat jiný chladič. Jinde jsem četl, že jeho hlučnost v zátěži je opravdu vyšší.

http://www.extrahardware.cz/test-chladi ... n?page=0,7

Vím, že tento chladič je určen pro čtyřjádra a nemá špatnou pověst. Sledováním podpisů a profilů jej má dost lidí, hlučnost 32dB má i výkonný Zalman a je dražší pouze o 211kč. K hlučnosti jsem slyšel, že ale slyšet není. Otázkou je kdy a a jak často běhá na plné otáčky. Moje Noctua se na (1200ot/min) ně asi nikdy nedostane. Možná na dovolené v Africe, ale nevím zda si tam PC vezmu :lol:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CE0AMQRD
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 02 kvě 2010 10:24

Tak nějak jsem nepochopil tu první větu. Máš tady v tom tématu první příspěvek, tudíž nevím co by si měl domýšlet co jsi nenapsal :blush:

Jinak ke chladiči. Na čtyřjádro rozhodně upgradovat v nejbližší době nehodlám. Nedávno jsem z peněz, co si jako student dám dohromady a rodina zlehka přidala upgradoval PC a jelikož jsem nechal starou ( 2 roky cca ) desku, která má podporu maximálně pro core2duo a ram maximálně 667mhz, tím pádem pro X4 bych potřeboval novou desku a i RAM paměti. Takže u Dual- Core vydržím ještě "chvíli".

Jinak tento chladič mi tedy doporučuješ ? Jak jsem psal nejde mi o hluk. V 99% stráveného času stejně buď poslouchám mP3 nebo mám sluchátka a hraju. 1% je má nečinnost u PC :D

EDIT: Jo už jsem tu první větu pochopil. Promiň. Jde o to co napíšeš a ne o to co jsi měl napsat :D To je zas ráno.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 02 kvě 2010 10:34

Bodejď by ten AC nedopadl špatně, když se testoval v přítomnosti trojnásobně dražších chladičů :lol: Jinak z toho testu ten Gelid by nebyl špatný, ale sežeň ho u nás :? Nechápu, proč testují tyhle chladiče, když se stejně nedají sehnat :roll:

Myslím si ale myslím, že AC je dobrá volba. Do těch 500 Kč asi nejlepší co seženeš. Já jsem koupil naprosto obyčejný ASUS X-70 a jsem spokojen. Chladič za 100 Kč a teploty o 10 stupňů níže než s BOXem. Ne každý je úchylný na nízké teploty a dá 1500 Kč za chladič CPU :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 02 kvě 2010 10:39

První věta měla smysl a uplatnila se. Smysl byl tento:

Kritizoval jsem AC značku, ale to pouze na základě svých zkušeností s touto značkou a zkušeností druhého. Nechtěl jsem, aby to někdo pochopil tak, že tebou vybraný chladič není dobrý nebo neuchladí tvůj procesor.

Žbeky tvrdí, že jej má a spokojenost - toho bych se držel a čekal na ostatní názory a to pouze od majitelů těch konkrétních chladičů.

Obávám se, že pokud upgrade neplánuješ a hlučnost ti nevadí, bude těch 211kč navíc zbytečné.

Čím to chladíš teď a proč to měníš?

Pro memphista: to bylo více než 1500kč a nejsem sám a ptej s ostatních proč. A jsou i zde na fóru :D
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 02 kvě 2010 10:41

Tak, jak už jsem psal jsem ještě student, tudíž 1800,- za chladič bych nedal. Je tu ještě pár věcí které mám v plánu pořídit.

Jinak teď babo raď, který z těchto, co jsem si zatím vyhlídl:

První adept

Druhý adept

Třetí adept - ale nevím, zda se mi vejde do case a zda-li vůbec nebude zbytečný jen pro Dual-Core.

EDIT: Momentálně chladím BOXem dodávaným s CPU. Hodlám trochu nataktovat. Alespoň na těch 3.5GHz. S boxem mi to stabilně nataktovalo, ale měl jsem nevím proč méně FPS ve hrách a i při puštění PC bylo celé zpomalené. Viz zde jsem řešil svůj problém a nevyřešil :-(

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 02 kvě 2010 10:49

Moc se omlouvám za OT, ale zase tak velké OT to nebude pač je to o tom, proč kupovat "zbytečně?" drahý chladič.

Pro má tolik lidí auto za milión a nebo kolo za 50 000kč? Auto za 250 000kč a kolo za 15 000kč odvede práci a splní účel také. To jen pro zamyšlení. A s ohledem na tyto částky, které jsou často v těchto oblastech běžně vynakládané je 1800kč plivnutí, když ne do moře tak do řeky.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 02 kvě 2010 13:42

iDkcz píše:Momentálně chladím BOXem dodávaným s CPU

Hlučnost tě nezajímá, ale přesto jak je ten BOX hlučný? (slovně odpověz) A teploty nepřevyšují hranici danou výrobcem? Jaké jsou? Já jen jaký smysl by mělo dávat nový chladič. HWmonitor ti změří jak maximální tak minimální to jistě víš.
Systém se po přetaktování i u mě chová divně, i když svižně a bez pádů.

Kdybych zrovna neseděl u blbého internetu, ale byl doma tak si věci pohledám sám, ale tenhle net je děs.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 02 kvě 2010 14:04

Ahoj mám taky toho tvého prvního adepta (Arctic-Cooling Freezer 7 Pro) a v pohodě, mám v biosu na staveno na voltage, a konkretně teď mi točí 385,- ot, při teplotě CPU 23 stup. C... (na mojí sestavě dole uvedeno), když nastavím v biosu na automat tak točí cca 900,- ot a pak už CPU má "rampouchy" :lol:

{ na max mi nikdy nejel (jedině možná když to kdysi testoval servisák), tudíž ani nevím kolik točí maximálně }
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 02 kvě 2010 14:22

BOX není slyšet vůbec, teploty po X hodinách GTA IV max 45°. V klidu kolem 40°. Chtěl jsem ho vyměnit, jelikož se domnívám, že zpomalený systém po přetaktování je kvůli boxu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chladič CPU, zdroj, Herní PC
    od Drifty » 22 srp 2024 16:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2108
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 05:58

Zpět na “Vše ostatní (hw)”