Nouzový režim Firefox - záložky

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

moonlightkiss
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Nouzový režim Firefox - záložky

Příspěvekod moonlightkiss » 03 kvě 2010 19:45

Zkoušela jsem kvůli něčemu zapnout Mozillu v nouzovém režimu a zaškratala všechno, co to nabídlo. Aby to zakázalo doplňky, všechna nastavení a tak. Ale nečekala jsem, že mi to smaže záložky - to je nevratné? Myslela jsem, že je to jen na chvíli zakáže a pak se mi to při spouštění v normálním režimu zase vrátí. Jsem z toho docela naštvaná, měla jsem tam spoustu často používaných odkazů, na muziku, fotografie, důležité stránky atd. Pravda, nejde o nic zas tak vážného, ale určitě budu za nějaké rady vděčná (pokud to tedy jevratný proces)
Tak dík, moonlightkiss

Reklama
Radix
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nouzový režim Firefox - záložky

Příspěvekod Radix » 03 kvě 2010 19:57

Záložky by měly být v Documents and Settings\XXX\Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles\yyy.default. Je tam soubor bookmarks.bak, ten se přejmenuje na html. Některé složky v cestě jsou skryté. XXX je jméno profilu, yyy je náhodný shluk písmen.

moonlightkiss
nováček
Stav:

Příspěvekod moonlightkiss » 03 kvě 2010 20:01

Děkuji, tu složku s odkazy jsem našla. Poradíte prosím jak si je vrátit zpět do toho "okna internetu" ? I takhle jsou použitelné, ale přece jenom bych je měla radši po ruce..

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 03 kvě 2010 20:16

Jak jsem psal, u souboru bookmarks.bak koncovku .bak přejmenovat na .html. Pak by se zase měly objevit na původním místě.
A příště zálohovat.

moonlightkiss
nováček
Stav:

Příspěvekod moonlightkiss » 03 kvě 2010 21:35

Když já tam takový soubor nenašla :( Navíc mám pocit, že tam ty odkazy nejsou všechny.. nenašla jsem to přesně podle cesty, kterou sjte mi poradil. Na svém účtu jsem našla složku "Oblíbené položky" .. a asi to není všechno, jen nějaké staré :/
Tak jsem o ně asi přišla, že?

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 03 kvě 2010 21:57

A hledala jsi i ve skrytých souborech?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 kvě 2010 00:29

Zdravím,
oblíbené položky jsou pro Internet Explorer. Jak bylo psáno, Firefox používá jeden htm soubor, kde jsou záložky uložené. Tento soubor si buď sama zálohuješ, nebo to dělá Firefox denně a automaticky. Jen je třeba najít soubory s koncovkou .json.
Nevím jakou verzi FF máš, ale v poslední verzi existuje možnost z těchto .json souborů přímo obnovit záložky 5 dní zpětně. Obnovu najdeš v nabídce Firefox pod menu Záložky > Knihovna stránek > Import a záloha > Obnovit. Tady stačí zvolit poslední datum a je hotovo.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”