Nepřístupný disk C
Nepřístupný disk C
Dobrý den.Synáček si zase pohrál s pc a znepřístupnil disk C ve Win7.Jednoduše nastavil nějaké zabezpečení a teď nejde nic instalovat ani odinstalovat.Ve vlastnostech disku C je velikost disku 0 bajtů a v zabezpečení mi to píše Nelze otevřít editor přístupu.Přístup byl odepřen. Prosím o pomoc.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nepřístupný disk C
Málo informací, nejlépe se zeptat synáčka , co prováděl.
Popiš verzi OS. nedal na disk heslo?
Popiš verzi OS. nedal na disk heslo?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
-
- Pohlaví:
Přihlásit se jako administrátor, nebo aspoň na účet s admin právy. Převzít vlastnictví disku C:. Nastavit práva k disku (záložka zabezpečení) pro Everyone - úplné řízení.
Syn neví co dělal.Určitě zase kamarádi
Účet s právy mám a i tak s tím nejde hnout.Pořád to píše že Editor bla bla bla.Přeinstalovat Win 7 Pro taky nejdou.Jakákoli práce s C je blokována.

-
- Pohlaví:
Pravoklik na disk C: taky nefunguje? Pak restart do nouze (F8 po startu PC), znovu pravoklik na disk C:, vlastnosti, zabezpečení, převzít vlastnictví. Možná tam bude přímo karta vlastník, pak převzít vlastnictví tam.
//edit: Další možnost je překonvertovat oddíl na FAT32 (Partition Magic nebo podobný) tím se veškerá práva ztratí. Zpět na ntfs už to windows umí pomocí příkazu convert C: /fs:ntfs
//edit: Další možnost je překonvertovat oddíl na FAT32 (Partition Magic nebo podobný) tím se veškerá práva ztratí. Zpět na ntfs už to windows umí pomocí příkazu convert C: /fs:ntfs
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 06 kvě 2010 10:37, celkem upraveno 1 x.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus obnovu systému , před datum , kdy se to stalo, i když přesně nevím , zda to pomůže.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Nebo v krajním případě toto:
viewtopic.php?f=58&t=41671
viewtopic.php?f=58&t=41671
Děkuji Vám za rady,ale už musím od počítače.Myslím že víkend budu mít o legraci postaráno.Zatím děkuji moc.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus připojit flashku (klíčenku), zda se nezobrazí právě pod C.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak právě se mi povedlo asi úplně to samé... Při jakémkoli stahování souborů na disk se nezdařilo kvůli nedostatečným právům. Moc si nevzpomínám co to psalo, nevěnoval jsem tomu velkou pozornost. Tak jsem šel na disk C , pravoklik, složka Zabazpečení, nastavení práv a nastavil jsem system jako vlastníka, potvrdil. Potom mi to hodilo cca 10 erorů a pak sem teprve zjistil co jsem provedl... :(( Jakýkoliv přístup na C odepřen. Umístění není dostupné. Dokumenty, filmy, hudba.. všechno tam je, ale nejde se k tomu dostat.. lépe řečeno když jdu přes Start -> Dokumenty tak se do té složky dostanu, ale když chcu jít přes C:\ tak to prostě nejde.. nejde ani obnovení systému. Navíc ty soubory nemůžu ani nijak otevřít.. Zbývá asi jen nastavit vlastníka, ale v těchdle Win 7 mi to nějak nejde.. vrrr :((
a taky jsem právě zjistil že C vlastníka nemá :( nemálo sem to posral ://
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Obnovení systému. Změny ACL se též monitorují.
Jinak System a Administrators musí mít úlpný přístup (mimo oprávnění k zvláštnímu přístupu vše), Users - číst, spouštět a zobrazovat obsah složky
Jinak System a Administrators musí mít úlpný přístup (mimo oprávnění k zvláštnímu přístupu vše), Users - číst, spouštět a zobrazovat obsah složky
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek