Dobrý den, známý mi nainstaloval Windows z jeho hdd, protože nemám DVD mechaniku. Všechno šlo v pohodě, ale nabootovat bylo možné jen z jeho disku (i můj systém). Když tento disk vytáhl, nebylo možné nabootovat. Na jiných forech jsem se dočetl, že to asi bude tím, že zavaděč mého systému se vložil na jeho disk. Je možné jej přesunout na můj?
Děkuji
WIN 7 - nejde nabootovat Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WIN 7 - nejde nabootovat
Podle všeho máš nelegální OS, což tady neřešíme - viz pravidla tohoto fóra. Pokud máš legální instalační CD s OS, požádej jej ať Ti vytvoří instalaci na flashce. Tedy pokud notebook dovoluje bootování z flashky. Návod najde GOOGLE, když zadáš instalace Win flashky. Viz třeba zde:
http://technet.idnes.cz/navod-jak-na-in ... oftware_dv
http://technet.idnes.cz/navod-jak-na-in ... oftware_dv
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Vasek17 píše:Dobrý den, známý mi nainstaloval Windows z jeho hdd, protože nemám DVD mechaniku. Všechno šlo v pohodě, ale nabootovat bylo možné jen z jeho disku (i můj systém). Když tento disk vytáhl, nebylo možné nabootovat. Na jiných forech jsem se dočetl, že to asi bude tím, že zavaděč mého systému se vložil na jeho disk. Je možné jej přesunout na můj?
Děkuji
nebo je ještě možnoust dokopit extérní mechaniku

i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ani se neptám na konfiguraci počítače, který nemá DVD mechaniku. Je to dnes ještě možné? Jaká je to konfigurace?
Jde mi o to proč tam dávat W7. Co čekáš, že získáš?

Jde mi o to proč tam dávat W7. Co čekáš, že získáš?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spousta 12" netbooků má výkon hodný win 7 ale na mechaniku tam není místo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A primo z toho hdd to nainstalovat nepujde?
Jinak neni to ntb ale normalni PC, mechaniku mam v planu si koupit, uz nezbyly prachy...
.
A neni mozne ten zavaděč jen nějak přesunout? Na různých forech jsem našel, že to jde, ale vysvětleno to bylo jen na XP.
Jinak neni to ntb ale normalni PC, mechaniku mam v planu si koupit, uz nezbyly prachy...

A neni mozne ten zavaděč jen nějak přesunout? Na různých forech jsem našel, že to jde, ale vysvětleno to bylo jen na XP.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo a ten Windows mám legální, už jsem ho i aktivoval pomocí CD keye z krabice.
Ten Windows funguje v pohodě, akorát musí být při bootování v počítáči ten druhý hdd.
Ten Windows funguje v pohodě, akorát musí být při bootování v počítáči ten druhý hdd.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Žbeky píše:Spousta 12" netbooků má výkon hodný win 7 ale na mechaniku tam není místo
Už jsem se lekl, že pořádně nečtu

Pokud chceš plně využít potenciál W7 kup si pořádný PC. Na co ti třeba bude, že umí pracovat s mpeg4, avchd std. když to tvůj počítač nezvládne. Ale napiš konfiguraci, třeba kecám pokud tam chybí jen mechanika ...
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Chybi jen mechanika, ale me nejde o to, jestli se tam Win rozjede, ale chci, abych tam nemusel mit kamosuv disk, kdyz chci bootovat svuj system.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zírám - nenapadlo mne, že nemá v PC DVD mechaniku a tak jsem usoudil zcela chybně, že se jedná o notebook s externím diskem. Nechápu tedy proč kámoš mu nepůjčil pro instalaci CD/DVD mechaniku. Nejspíše nemá instalační CD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mě furt nejde do hlavy proč do počítače o kterém soudím velice špatný výkon vzhledem k patrné zastaralosti koupím W7 o ceně (OEM nelze použít) mnoho tisíc (hledat cenu se mi nechce) a nekoupím mechaniku za pár stovek.
TY ŽE MÁŠ LEGÁLNÍ W7
to vykládej jinde. Vzhledem k tomu jaké programy využíváš.
TY ŽE MÁŠ LEGÁLNÍ W7

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ok a kdybych si teda sehnal tu mechaniku, mam jako přeinstalovat Windows a bude to v pohodě? Nešlo by to bez reinstalace?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4778
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 17:54
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3242
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”