Dokoupil jsem RAMku a PC se s ní pere.* Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

JaI
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Dokoupil jsem RAMku a PC se s ní pere.*

Příspěvekod JaI » 11 kvě 2010 19:40

Ahoj chtěl jsem se zeptat koupil jsem si třetí ramku ddr 2 512 a když jsem ji přidal k těm dvěma které jsem měl v duálu ( taky 512Mb) tak mi nenajel Pc poté co jsem vytáhl 2 ramky a zůstala pouze ta ve slotu 1 tak mi najel ale objevilo se mi hlášení OC fail, please enter setup to change OC Fail settings.zkoušel jsem do slotu 1 dát i ostatní a všechny najely k tomuto hlášení.jináč mám základní desku gigabyte GA 945 PL- S3 a ty ramky jsou kingston good ram a transcend.Díky za radu jak to zapojit aby to jelo.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 11 kvě 2010 20:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava hloupého nadpisu „RAMKY“, který svou minimální informační hodnotou porušoval pravidla fóra.

Reklama
mattejew
nováček
Stav:

Re: RAMKY

Příspěvekod mattejew » 11 kvě 2010 19:59

mas je spatne zapojeny... nevim jak jsi zkuseny s vynadvanim a zandavanim ramek ale vim, ze to jde docela ztezka musis na to mit "srdce" xD pac to vypada jako bys to mel voddelat :) takze se neboj to poradne zatlacit a pak by to melo bezet! btw mel jsem uplne stejnej problem...:)

JaI
nováček
Stav:

Příspěvekod JaI » 11 kvě 2010 20:04

díky za odpověď ale ty packy co jsou na krajích jsou zaskočené a myslím že když ji dám dobře do slotu 1 tak asi by se mi to mělo podařit i v jiných slotech :-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 kvě 2010 20:20

OC značí taktování, původní RAM zřejmě jede na vyšších frekvencích než nová. Proveď Clear CMOS pak by měly najet všechny, jdi do BIOSU a ulož nastavení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

JaI
nováček
Stav:

Re: Dokoupil jsem RAMku a PC se s ní pere.*

Příspěvekod JaI » 12 kvě 2010 18:21

a jak se dělá ten Clear CMOS a když tam mám všechny tak mi nenajede nic na monitoru a tudíž nevím jak se dostat do Biosu teda jestli se to dělá přes něj

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 12 kvě 2010 19:00

Ne to se dělá při vypnutém PC! RTFM!UTFG
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

JaI
nováček
Stav:

Příspěvekod JaI » 12 kvě 2010 19:23

tak jsem vytáhl z desky baterku a pořád mi to dělá.vlastně to nedělá nic :-D.jinak podle Everestu jsou ty ramky skoro shodný až na možnosti ramky.všechny mají frekvenci 266MHz

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 12 kvě 2010 19:41

Píše to něco?

JaI
nováček
Stav:

Příspěvekod JaI » 13 kvě 2010 11:49

Tak jsem zkusil znovu vytáhnout baterku a měl jsme ji venku 10 min.Když jsem zapnul pc se všemi paměťmi tak se pořád nechce spustit a pak jsem ho zapnul pouze s jednou a napsalo mi to CMOS checksun error - Defaults loaded tak jsem dal F1continue a naběhl v pohodě. A ještě mě napadlo tam ty ramky dát když je pc v provozu a počkat co udělá ale nevím jestli to není blbost

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 13 kvě 2010 12:06

Vrať tam ty dvě jak byly a tu novou zahoď (vrať). Nestává se to často, ale zřejmě spolu nekomunikují. Zkontroluj compatibility list u MB. Nebo si kup nové v dualu jako kit. Navíc je blbost obsazovat jen jeden kanál, když máš HW co podporuje DDR2 - samotný modul paměti jede totiž jen na poloviční rychlosti.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 13 kvě 2010 15:36

Chybí mi zde jedna podstatná informace. Jaké jsou frekvence všech těch pamětí?
Problém s hláškou OC failed se někdy vyskytuje u duálních biosů, neříkám, ale že to je nutně i zde. Většinou stačí v BIOS nastavit Load Default Settings a vše jede jak má. S tou pamětí to ale vypadá, že si opravdu nesednou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 kvě 2010 17:44

To D1amond - Přehlédl jsi - uvádí, že všechny jsou 266 MHz.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”