TP-link TL-WN422G Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

ZuzanH
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

TP-link TL-WN422G

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:04

Dobrý den,
nezlobte se, že Vám sem tak vpadám, ale našla jsem doma toto zařízení: TP-link TL-WN422G.

Prosím Vás, bude tu někdo tak hodný, a vysvětlí mi, co je to a na co je to?? Já myslela, že je to na to, abych nemusela mít připojenej noťas na káblu, ale mohla se na základě toho tp-linku přemístit dejme tomu do kuchyně, kde kabel pochopitelně nemám.

Vůbec tomu nerozumím, anglina není moje hobby.....pomůžete??? :nervous:

Jsem z toho už zoufalá. Všude jsem četla, jak je to bezva...a mě to nejde s tím nic dělat..... :huh:

Děkuji za pomoc a doufám, že se tu nademnou někdo smiluje....

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: TP-link TL-WN422G

Příspěvekod Žbeky » 15 kvě 2010 19:07

Je to příjmač wifi. NA notebooku se používá, pokud sám nemá wifi nebo ji má nefunkční.
Abys to mohla používat, tak musíš mít doma router, který titu wifi bude vysílat. Máš ho?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

ZuzanH
nováček
Stav:

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:12

Ahojky, nebo dobrý den,
mám Notebook acer extensa 5620 a i když mám jednu čárku, tak se mi to nespojí. ( bydlíme v paneláku - takže zabiják signálu wifi )
Jinak nic jiného nemám, jenom ten TP link, noťas a kabelové připojení od UPC......Máte odpověď, co jste potřeboval???
Já těm odborným názvum nerozumím, neumím nic o wifi, ani článkům jsem moc nerozumněla, a tak jsem se obrátila v tom zoufalství sem, nikdo si v mém okolí neví rady s tím. Tak zkouším sama.....

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 kvě 2010 19:19

No ty nemáš co chytat. Musela bys mít router (kraička s anténkou) na tom kabelu od UPC abys tu wifi mohla chytat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

ZuzanH
nováček
Stav:

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:22

Takže bych na ten kabel od UPC musela připojit něco takovéhohle??? http://www.suntech.cz/produkt/62863/TP- ... -portu.htm ( například ) ???? Jestli to chápu dobře, tak to mi chybí????

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 kvě 2010 19:23

Přesně tak.

ZuzanH
nováček
Stav:

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:31

Takže když si koupím ten reutr, a připojím ho k tomu kabelu co mám tady v bytě ke klasickému kabelu co je vytaženej ze zdi a mám na něj připojený modem....tak když to k tomu ten reuter připojít, tak to pak ten signál budu pomocí toho reutru vysílat po bytě a tím pádem ho příjmu pomocí toho příjmače na noťasu???

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 kvě 2010 19:33

Jestli má notebook vlastní wifi (99% má) tak ani ten adaptér nepotřebuješ.
Za modem od UPC bys připojila ten router, nastavila ho a pak už bys jen požívala výhod (a nevýhod) bezdrátového připojení.

P.S. Je to rOuter ne rEuter

ZuzanH
nováček
Stav:

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:42

No můj notebook má wifi na 100%...

No a ještě jsem se chtěla zeptat ne jednu věc: mě nabízelo UPC, že ten router mají, a že ho za poplatek můžeme používat. TAkže když si ten router koupím za svoje, tak to je to stejné????( jenom to bude moje a koupím si to za svoje peníze??? )
Protože UPC mi tvrdilo, že toto nesmím dělat........

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 15 kvě 2010 19:44

Tvů notebook má wifi přímač zabudovaný. Takže zařízení zmíněné hned na začátku tématu (TP-link TL-WN422G) nepotřebuješ. Jenom za modem zapoj router a můžeš surfovat :lol: :lol: i v kuchyni..

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 kvě 2010 19:46

Oni to nepoznají že sis tam ten router dala. Žádný měsíční poplatek platit nebudeš

ZuzanH
nováček
Stav:

Příspěvekod ZuzanH » 15 kvě 2010 19:55

¨No a ještě jsem se chtěla zeptat: :oops:

jsem tu zkusila proměřit signál wifi přes notebook. A mám tu jednu čárku z pěti. tu chytnu nějáké názvy stanic.......( jsou odemčené, veřejné ) a i přesto se na tu jednu čárku nepřipojím. Já jsem ten TP link právě koupila kvůli tomu, jako že bych si tím ten signál posílila, a při častém výpadku UPC internetu jela kdyžtak v tom wifi, co chytám na notebooku. Nejde ten signál nějak posílit??? Asi nee, co????

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TP Link Archer C6 v2 problém výpadky
    od zdena123 » 26 led 2025 19:11 » v Problémy s hardwarem
    4
    2970
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 led 2025 16:39
  • Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
    od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1980
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 20:50
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2578
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24
  • Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 (podpora 2031) - v Českém jazyce? CZ lokace? Kde levně koupit licenci - link? Odkaz?
    od IMB » 30 črc 2024 13:14 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3960
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 21:38

Zpět na “Vše ostatní (inet)”