Dobrý den,
můj dotaz se týká kategorie levných mikrofónů, aneb jak získat "hodně muziky za málo peněz."
Tvořím do školy videoprezentaci, která bude obsahovat komentář, můj dotaz se tedy týká mluveného slova. Jsem vlastníkem levného mikrofónu v řádu desítek korun - na skype plně dostačující, ale nahrané slovo je řekněme podprůměrné, navíc v pozadí nahrávky je slyšet táhlý pisklavý zvuk, o kterém mi známý do telefonu vypověděl, že by se snad dal odstranit nastavením nahrávání...
Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li by jste mi mohli doporučit nějaký vhodný program na záznam mluveného slova a zároveň nějaký program ve kterém by se dala pořízená nahrávka v případě potřeby vyčistit. Za doporučené nastavení těchto programů bych byl taktéž vděčný.
Předem děkuji za rady a odpovědi...
Záznam zvuku z mikrofónu do PC
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Záznam zvuku z mikrofónu do PC
Audacity. Jednoduché ovládání, zadarmo. Ke stažení třeba zde .
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Záznam zvuku z mikrofónu do PC
Mám bojara, že pohoříš. Úměra za málo peněz, hodně muziky neexistuje. Za málo peněz, málo muziky, za hodně peněz, může být hravě také málo moziky. Je to také hodně o praxi, nejen technice, potažmo penězích. Pokud máš sra.kový mikrofon, neuděláš z nahrávky nikdy nic slušného i kdybys nahrával ve studiu vybaveném za miliony. Slušný mikrofon je základ. Poměrně velmi slušný, za neuvěřitelné peníze, jsem objevil v tomto. Možná by nebylo posléze od věci, nechat si to namluvit od někoho, kdo umí na mikrofon mluvit, to dělá také divy, když se to umí. Ono pískání na pozadí, může být způsobené mizerným mikrofonem, mizerným kabelem, nebo je to jen prostý, kvantizační šum. Jediné nastavení, které proti kvantizačnímu šumu pomůže je zvýšení samplovací frekvence. Snaha o jeho potlačení nastavením filtrů v nějakém programu, je opěk k ničemu, protože bude na úkor již tak mizerného záznamu.
Dobrou fintou by asi mohlo být, nastříhat si to a s textem navštívit nějaké menší studio, kde ti to sfouknou za hodinu s nepoměrně kvalitnějším zvukem, než jaký pracně vypotíš za měsíc
Dobrou fintou by asi mohlo být, nastříhat si to a s textem navštívit nějaké menší studio, kde ti to sfouknou za hodinu s nepoměrně kvalitnějším zvukem, než jaký pracně vypotíš za měsíc

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)