IRC Bot, Python, nebo PHP (raději ne)

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

RuleZZZ
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

IRC Bot, Python, nebo PHP (raději ne)

Příspěvekod RuleZZZ » 27 kvě 2010 12:44

Ahoj... Jsem tu znovu s dalším stupidním nápadem a otázkami s ním spojenými. Múza mě kopla do pozadí a chtěl bych si vytvořit naprosto primitivního IRC bota. Nejlépe v Pythonu, protože s PHP nejsem zrovna kamarád. Po internetu jsem našel spoustu návodů "JakSPythonem". Více-méně jsem pochopil jeho velmi obecné fungování, každopádně mi to nijak nepomohlo dozvědět se, jak z toho vytvořit bota.

Chtěl bych Vás, zde přítomné, poprosit, jestli byste nevěděli o nějakém návodu "pro debily", který by mě dokázal alespoň nasměrovat. Pro mě určitě lepší verzí pomoci by bylo to, kdyby se zde našel nějaký člověk, který se tomu věnuje a pomohl by mi s mými stupidními otázkami, alespoň pro začátek.

Předem díky. :)
„To, že lidi lžou je základní podstata lidskosti. Mění se jen to, o čem lžou.“
Gregory House

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Re: IRC Bot, Python, nebo PHP (raději ne)

Příspěvekod CZechBoY » 28 kvě 2010 07:31

anglicky umíš? ->najdi si návod v angličtině(většina)
neumíš -> použij překladač od Googlu třeba
třeba tohle: http://www.devshed.com/c/a/Python/Python-and-IRC/ nechtělo se mi hledat :-)

ps. s Pythonem ti tady asi nikdo nepomůže
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

RuleZZZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RuleZZZ » 29 kvě 2010 23:11

No takže... Anglicky umim kulový. Resp. domluvim se, ale překládat odborný články, to fakt neni moje parketa. A překlad v Googlu je na prd. :D Každopádně moc děkuju alespoň za tohle. Zatím to vypadá fajn. Možná bych to teoreticky mohl za pomocí Googlu a Wikipedie přeložit do češtiny a někde to uvést s odkazem na autora. Pro "odborníky", jako jsem já. :)

I tak - pokud by někdo věděl něco víc, nebo by mi byl schopen pomoci (např. osobně), budu vám velmi vděčen.
Gregory House

RuleZZZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RuleZZZ » 31 kvě 2010 13:17

Tak to zkusíme ještě naposledy hodit nahoru... Třeba si někdo všimne :)
Gregory House

Savarkar
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Savarkar » 15 čer 2010 13:04

Tohle je docela zajimavy napad. Podle toho navodu co psal CZechBoY to neni nic tezkeho. Kazdopadne bych se divil, kdyby v Pythonu bylo neco sloziteho, od toho tu je c a java.

Ja bych zacal s tim, ze bych vzal bota z toho tutorialu a predelal ho podle sebe. Dal potom zalezi co chces, aby ten tvuj bot delal. Jestli chces nejakou trivialni konverzaci, tak by to chtelo slovnik a malou databazi. Slovnik by si bot mohl postupne doplnovat interaktivne treba na otazku "Jak se mas?" by odpovedel "Jak bys ty odpovedel na 'Jak se mas?' " a odpoved ulozil jako jednu z moznych odpovedi.

RuleZZZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RuleZZZ » 16 čer 2010 09:53

Zajímavý je tvůj nápad o interaktivní doplňování slovníku (nebo o doplňování interaktivního slovníku..?)... Každopádně to mi příjde pro začátek dost složité. Ani ne tak na zprovoznění, jako na udržení funkčnosti. Měl jsem spíš na mysli něco opravdu primitivního, něco jako kdyby bot každý den, úderem př. půlnoci měnil topic kanálu (nějaký vtip, třeba). Ale ještě jsem nenarazil ještě na nikoho, kdo by pythonu vážně rozuměl. Takže zřejmě zkusím to PHP...
Gregory House

Savarkar
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Savarkar » 16 čer 2010 18:25

Myslel sem interaktivni doplnovani slovniku. Python bych neopoustel, je hodne jednoduchy a obsahuje spoustu baliku a rozsireni, s kterymi je prace taky dost snadna. Pokud potrebujes s necim pomoct ja v Pythonu delal a je to muj oblibeny jazyk.

Nejaka hlaska v zadany cas a zmeneni tematu je vec na par radku. Pokud ale s programovanim zacinas muze ti to dat celkem zabrat, pokud ne nebal bych se neceho slozitejsiho. Asi si to zkusim i sam naimplementovat, celkem me to zaujalo.

RuleZZZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod RuleZZZ » 18 čer 2010 12:35

No ano, programování jsem ještě nezkoušel. Takže mě dá zabrat i těch pár řádků.. :) Kdybych chtěl pomoct, kde tě můžu otravovat..?
Gregory House

Savarkar
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Savarkar » 19 čer 2010 11:45

Pres SZ tady na foru treba...

Zpět na “Programování a tvorba webu”